یادداشت؛ علیرضا کیهان پور:

هوشیاری "خط مقدم دو میلیون نفری" نبرد با "تب دامی"...

بر اساس پیش بینی ها باورها بر این بود که سالانه حدود ۵۰۰ هزار مورد ابتلاء به "تب مالت در جهان رُخ" می دهد اما اکنون این تعداد به حدود ۲ میلیون نفر در سال* رسیده است.
کد خبر  12899
note

فاخته- بر اساس پیش بینی ها باورها بر این بود که سالانه حدود ۵۰۰ هزار مورد ابتلاء به "تب مالت در جهان رُخ" می دهد اما اکنون این تعداد به حدود ۲ میلیون نفر در سال* رسیده است.

لبنیات سُنَتی پاستوریزه نمی شود و احتمال ابتلای افراد مصرف کننده این لبنیات به تب مالت وجود دارد.

تب مالت از جمله  بیماری های مشترک بین انسان و دام است که به دلیل آلوده بودن لبنیات به انسان منتقل می شود.

تب مالت در محصولات لبنی فاقد نشانه ظاهری است که بتوان به تفکیک محصولات لبنی به آن اشاره کرد.

اگر شیر مصرفی دام آلوده به باکتری باشد به احتمال زیاد بیماری به انسان منتقل می شود.

البته احتمال ابتلای افراد به تب مالت از طریق ماست سنتی به دلیل انجام فرآیند تخمیر در ماست تقریبا وجود ندارد مگر آن که شانس اگر واژگون شود فالوده هم دندان بِشکند!.

فقط گرم کردن شیر سنتی‌ در خانه و محل کار کافی نیست.شیر سنتی حتما باید جوشانده شود  و در دمایی که شیر برای مصرف انسانی جوشانده می شود ویتامین ریبوفلاوین یا همان B۲ در شیر از بین می رود اما باید توجه داشت که برای برطرف کردن خطر تب مالت، شیر باید به "دمای جوش" برسد تا میکروب ها از بین بروند.

نکته قابل توجه این است  که "لبنیات سنتی هیچ مزیتی بر لبنیات پاستوریزه" ندارد و این یک "تفکر عامیانه نادرست" است.

متاسفانه  ما مصرف کنندگان ، "کره، خامه  سرشیر و تَه شیر" را به دلیل چربی بالا از جمله مواد مورد نیاز غذایی بدن  نمی دانیم و البته مصرف هر از گاهی آنها به منظور تنوع مزه و تغییر ذائقه اشکالی ندارد.

بنا بر آمار رسمی  و مستند "اداره پیشگیری و کنترل بیماری های قابل انتقال دام به انسان وزارت بهداشت، درمان" و... ؛ میزان بروز بیماری تب مالت در ایران در سطح ملی حدود ۲۵ در هر ۱۰۰ هزار نفر است ، اما متاسفانه در برخی از مناطق مانند "استان لرستان" این رقم به ۸۷ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر می رسد که نشانه یک مشکل جدی است‌ و در این راستا رسالت خطیر "وزارت بهداشت برای درمان و سازمان دامپزشکی کشور" برای واکسیناسیون دام های شیری این استان دو چندان می باشد زیرا پیشگیری بر درمان مقدم است .

نکته مهم این که میزان مرگ و میر ناشی از تب مالت معمولا کمتر از یک درصد است و البته این نکته نباید باعث کم توجهی به بیماری شود زیرا فشار عصبی؛ بی تابی و دردهای زجر دهنده استخوانی و مفاصل بر فرد مبتلا خارج از توان برخی افراد به ویژه کودکان و سالمندان است که هزینه های بالای درمان و طول دوره مصرف دارویی،  عدم تحمل این دردها  را مضاعف خواهد نمود./ ۵۷۴

علیرضا کیهان پور

 

* باکتری بروسلا که ایجادکننده این بیماری است، طیف گسترده‌ای از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می‌سازد. این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام‌ها، کاهش تولید شیر، ناباروری و نازایی دام‌های مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد "اقتصادی و بهداشتی" مورد توجه قرار می‌گیرد.

 هرچند علائم آن در انسان شامل تب و اسهال (که گاهی با خون یعنی دیسانتری) است البته به طور دقیق قابل توضیح نیست، اما از نشانه های اصلی آن همین است که با آنتی بیوتیک های قوی بهبود می‌یابد.

خبرهای مرتبط
برچسب ها
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.