فاخته- و اما در بحث کشتار سالم و تحت نظارت قوانین و پروتکل های بهداشتی دام سبک و سنگین نقشه راه طور دیگری است که نیاز به واکاوی آن از منظر جداگانه ای است.
جامعه سالم در گروی تولید و تامین غذای سالم و قوانین الزام آور و مهم ممّیزی فرآورده های خام پروتئین حیوانی است که توسط متخصصان دامپزشک، پیرادامپزشک و مهندسین تکثیر، پرورش و پرواربندی در مراحل جداگانه و با مرزبندی و نیز با همگرایی بین رشته ای محقق می شود.
۱۴ مهرماه روز ملّی دامپزشکی است و این روز زیر سایه مُهر سلامتی و تیغ تیز ذابحین است که در نخستین مرحله این روند به منصه ظهور می رسد.
نقش مهم و راهبردی ذابحین و قصابان دام سبک و سنگین که در صف نخست ابتلا به بیماری های مشترک بین دام و انسان هستند بر کسی پوشیده نیست.
بیاییم در نخستین سالهای قرن جدید از این صنف نیز به فراخور انجام وظیفه سختی که بر عهده دارند تحت عنوان پیشگامان و طلایه داران بهداشت و سلامتی در کسوت سایه و گمنامی حتی در واحد های فروشگاهی عرصه و فروش قدردانی نماییم.
«به یاد داشته باشیم در حسرت چاپ تمبر یادبود و حتی یک پوستر شغل شریف ذابحین و قصابان در یک پنداره بیش از یکصد ساله و پاسداشت زحمات آنان باید گفت: «آواره ترینیم»؛ هر چند که تا بند دل تاب آور آنان فاصله ای نیست! زیرا ذبح حیوان زبان بسته با رعایت کلیه اصول شرعی و انسانی همواره قلب شاغلین شریف این صنف و حتی بیننده را سرشار از حس عاطفه و ترّحم و حیوان دوستی همراه با استرس و دل آشوبی به تکانه های روحی و جسمی پیوند می دهد و طول عمر متوسط مفید آنان را به یغما می برد.»
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.