یادداشت؛ علیرضا کیهان پور:

راهبردهایی برای تغذیه پایدار و کاهش ۹۳۱ میلیون تُن دورریز خوراک انسانی

مطابق برآوردها سالانه ۱۷ درصد از خوراک موجود برای مصرف انسانی دورریخته می‌شود، یعنی ۹۳۱ میلیون تُن غذا در سال که آمار بسیار بالایی است. 
کد خبر  12854
note

فاخته- "سازمان ملل متحد" از  همه مردم، شرکت‌ها و دولت‌ها درخواست نموده دورریز خوراک را کاهش دهند و بیش‌ازپیش به سوی اقتصاد چرخشی روی آورند.

هدف این سازمان آن است که گرسنگی در جهان تا "سال ۲۰۳۰ به صفر" برسد و بنابراین از شرکت‌های بزرگ و نهادها خواسته است به " ۲/۴ میلیارد نفر از جمعیت جهان که غذای کافی ندارند " کمک کنند.
 
هم زمان‌ تقاضا برای تغذیهٔ پایدار درحال افزایش است و دولت‌ها و نهادهای بین‌المللی برای حفظ زمین بیش‌ از پیش مردم را به "تغییر رژیم غذایی" ترغیب می‌کنند.

سرآشپز معروف "لیلا فتح‌الله" که مشاور سازمان ملل متحد در امور دورریز خوراک نیز هست می‌گوید : می‌توان از مرحله خرید تا نگهداری و تهیهٔ غذا در مواد غذایی صرفه‌جویی کرد. 
وی در ادامه می‌گوید:‌ «وقتی به بازار می‌رویم برای کل هفته خرید می‌کنیم بنابراین چیزی نمی‌خریم که آخر هفته دور بریزیم. 
باید ریاضی‌وار میزان مصرف‌ را حساب کرد و به همان میزان غذا پخت و باقی را به دیگران داد و نکته مهم این که  قبل از هر چیز، اگر مواد اولیه در آشپزخانه زیاد است باید همه آن‌ها را مصرف کرد.»

اما برای آگاهی بیشتر از راهبرد تغذیه پایدار در هتل‌ها، چندی پیش در دیدار از هتل "والدورف آستوریا در لوسیل قطر" و   گفتگوی خبرنگاران  با "اِما بنکس" یکی از پیشگامان تحول شیوهٔ تغذیه در سفر و "دیوید جکسون"  عضو شرکت "وینواو" که با دورریز غذا مقابله می‌کند نتایج و توصیه های ارزشمندی حاصل شد. 

استفاده از متخصصان و هوش مصنوعی برای کاستن از دورریز خوراک

"اِما بنکس" یکی از پیشگامان تحول شیوهٔ تغذیه که مدتی است با "هتل والدورف آستوریا در لوسیل قطر" همکاری می‌کند می‌گوید: «بررسی‌ها نشان می‌دهد که دورریز غذا در قطر طی ماه مبارک رمضان و در اعیاد و جشن‌ها بین ۲۵ تا ۵۰ درصد بیشتر می‌شود که نگران‌کننده است. بنابراین ما منوهای غذایی خاصی را برای صرفِ "افطار و سحر روزه داران خداجو" تدارک دیده ایم تا مهمانان هتل بیش‌ازپیش دربارهٔ  مسئله دورریز غذا بیندیشند.».

آنها همچنین تصمیم گرفته‌اند از تولیدات و محصولات محلی استفاده کنند و استفاده از پلاستیک‌ها را تا حد ممکن کاهش دهند.
 همچنین به کمک هوش مصنوعی دورریز خوراک را ردیابی و ارزیابی کرده‌اند تا در آینده آن را به حداقل برسانند.

شرکت "ویناو" در "۶۷ کشور جهان" با بیش از هزاران آشپز همکاری دارد و با ساخت ابزارهای هوش مصنوعی کمک می‌کند تا دورریز خوراک در آشپزخانه‌ها به نصف برسد و به‌این‌ترتیب آن ها پرسودتر و پایدارتر باشند.

"دیوید جکسون" عضو این شرکت در ادامه  می‌گوید: «ما به کامپیوتر می‌آموزیم که در آشپزخانه غذاهایی را که دورریخته می‌شود تشخیص دهد. داده‌های ما مشخص می‌کند غذاها دقیقا کجا و به چه شکل دورریخته می‌شوند و راه‌کار تغییر وضع چیست. 
 بنابر این می‌توان با استفاده از علوم رفتاری نکات خاصی را در کار گنجاند که سبب "کاهش دورریز غذا" شود و هم زمان رضایت مشتریان را نیز افزایش دهد.»/۵۶۸

                علیرضا کیهان پور

منبع : euronews

خبرهای مرتبط
برچسب ها
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.