یادداشت؛ علیرضا کیهان پور:

به کجا چنین شتابان؟! آیا شخصیت‌های منفی در زندگی کاری موفق هستند...؟ بخش دوم از سوم

هر کدام از "ویژگی‌های تاریک شخصیتی" می‌تواند موجب شکل‌گیری رفتارهای مخرب در محیط کار شود که لزوماً به معنی موفقیت یا عدم موفقیت کاری این افراد نیست. برای مثال، مدیران خودشیفته روابط مسمومی با کارمندان خود برقرار می‌کنند و معمولاً از نگاه کارمندانشان مدیران موفق و کارآمدی نیستند. کارمندان خودشیفته نیز دردسرهای خود را دارند. آنها رفتارهای پرخاشگرانه و بی‌ادبانه‌ای دارند.
کد خبر  12211
note

فاخته- افرادی هستند که با همکاران، مدیران و روسای خود با بی‌احترامی رفتار می‌کنند، همیشه حق را به خود می‌دهند و خود را بالاتر از همه، حتی بالاتر از مدیرشان می‌دانند و باور دارند که مدیر مستحق جایگاه مدیریتش نیست، در حالی که آنها می‌توانند به راحتی در آن جایگاه عملکرد بهتری داشته باشند. 

شواهد حاکی از آن است که افراد خودشیفته، زمانی که به آنچه فکر می‌کنند مستحق آن هستند نمی‌رسند، تنها راه انتقام را قُلدری کردن نسبت به همکاران و زورگویی به آنها می‌دانند. آنها شایعات دروغ پخش می‌کنند، دائم در حال تحقیر اطرافیان هستند و از هر فرصتی برای خرابکاری و انواع آزار و اذیت استفاده می‌کنند (ژورنال اخلاق تجارت، ۲۰۱۵).

سایکوپت‌ها نیز در محیط‌های کاری عملکرد خاص خود را دارند، آنها به دنبال ایجاد رابطه با کارمندانی هستند که نفوذ بیشتری داشته باشند، از آنها سوءاستفاده می‌کنند و در تلاش برای ایجاد تصویری از خود به عنوان یک کارمند پُرکار هستند، در حالی که در واقعیت کار اندکی انجام می‌دهند. هر کسی سر راه موفقیت آنها قرار بگیرد، به هدف مناسبی برای تخریب و شایعه‌سازی تبدیل می‌شود. آنها در بسیاری از حوزه‌های کاری اعم از تجارت، بانک، خدمات عمومی، آتش‌نشانی و نیروی پلیس اشتغال دارند و مشاغلی که در آنها نیاز به مراقبت از بقیه باشد، برای این افراد جذابیت کمتری دارد. 

سایکوپت‌ها جذب مشاغلی می‌شوند که قابلیت بیشتری برای دستیابی به قدرت، جایگاه اجتماعی و حقوق‌های بالا داشته باشد و اگر در جایگاه مدیریت قرار بگیرند به مدیرانی تبدیل می‌شوند که نه‌تنها رفتار مناسبی با دیگران ندارند، بلکه معمولاً محیط‌های کاری تحت کنترل آنها محیط‌های مناسبی برای آزار و اذیت همکاران است که بی‌احترامی، بی‌ادبی و آسیب رساندن به دیگران تحمل یا حتی تشویق می‌شود.

شخصیت‌های ماکیاولی می‌توانند افراد کاریزماتیکی باشند که استراتژی‌های مدیریتی‌شان در برخی حوزه‌ها بسیار کارآمد و مفید واقع می‌شود، ولی این افراد مدیرانی خشن، دیکتاتور و سوء‌استفاده‌گر هستند که ممکن است تاثیر منفی بر بازدهی و عملکرد درون‌سازمانی داشته باشند. 
مطالعات نشان داده است که هر چه شخصیت ماکیاولی مدیران غالب‌تر باشد، کارمندان رضایت شغلی پایین‌تری دارند، استرس بیشتری را تجربه می‌کنند و تعهدشان نسبت به وظایف شغلی پایین می‌آید.

«ماکیاولیست‌ها در مصاحبه‌های کاری بیشتر از خودشیفته‌ها و سایکوپت‌ها دروغ می‌گویند و فریب می‌دهند. آنها همان کارمندانی هستند که اطلاعات مهم را از همکارانشان مخفی می‌کنند، تلاش می‌کنند همکارشان در پیش چشم مدیر بد به نظر بیاید و برای دیگران شایعه‌پراکنی می‌کنند. ادامه دارد... »/۵۰۵

علیرضا کیهان پور

بیشتر بخوانید:

این تاج و تخت برخی محیط های کاری بماند برای ناشایستگان زمانه از دیرباز تاکنون...؛ بخش نخست از سوم

 

خبرهای مرتبط
برچسب ها
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.