فاخته- توسعه کیفی پایدار هر جامعه ای به نوع مصرف و رعایت الگوی مناسب تغذیه ای و تطبیق ذائقه ایده آل با نوع تولید و تنوع گوناگون آن از مسیر پروتئین حیوانی و گیاهی می گذرد.
نوع نگرش و فرهنگ مصرف غذا در جوامع هرگز نمی تواند با توصیه و دستور تغییر نماید و این خود مردم هستند که باید در عادات احتمالی اشتباه مصرف غذای خود بازنگری نمایند.
در مصرف نان، شکر، نمک، نوشابه و ...متاسفانه متوسط سرانه داخلی از استانداردهای جهانی بالاتر است و بر عکس در مصرف گوشت قرمز، سفید، شیر، لبنیات، تخم مرغ، انواع آبزیان، میوه و سبزیجات سرانه مصرف از متوسط سرانه جهان کمتر است و کیفیت توسعه پایدار در ویترین تمام نمای نوع مصرف و رعایت الگوهای مناسب غذایی پایش و رصد می شود.
فراموش نکنیم که "سلامتی ،بهداشت و کیفیت" منابع مورد استفاده غذایی مقدم بر این زنجیره شناور و قابل تغییر متناسب با شرایط حاکم بر جامعه مانند دوران کووید ۱۹ است.
در دوران سخت و جانکاه کرونا و همچنین پسا کرونا این پس لرزه های نوع نگرش و مصرف نوع غذا از حالت انتخابی محض در بسیاری از موارد به سمت و سوی وضعیت اجباری نوع مصرف غذای انسان کشیده شد و بشقاب های غذا هنوز با یادآوری آن روزهای تلخ و دلهره آور گسترش بیماری همه گیر کرونا روی ویبره و تکانه های مراقبتی ، حساسیت و وسواس گزینه بهتر انتخاب غذا در حال لرزه و ناپایداری نسبی اطمینان به خاطر نوع کیفیت مصرف انسانی است.
در دوران کرونا به دلیل شرایط خاص و اضطراری، استارتاپ های غذایی رشد و توسعه چشمگیری در جهان داشتند و با ارائه خدمات رسانی متفاوت در کاهش تلفات ناشی از نوع مصرف غذای بهداشتی سالم در شرایط ناپایدار تحمیلی داشتند اما در دوران پسا کرونا و آرام، آرام این استارتاپ ها کاهش کمّی را تجربه نموده و اینک در حال افزایش کیفیت خدمات به جامعه هدف در جهان و گسترش پروژه ها و برنامه ریزی مناسب هستند که کاهش ضایعات و دورریز منابع غذایی یکی از دستاوردهای این حرکت نوین کیفیت زا است و هرچند با قیمت عرضه بیشتری از سوی مصرف کننده مواجه می شوند اما از ابعاد مختلف و الگوریتم هزینه/ فایده ارزش لازم و قابل توجهی را به خود اختصاص داده و در این شرایط می توان چنین بیان نمود که صدای دل انگیز نغمه امید از دل امواج توفان چالش های غذایی در جهان در حال شنیده شدن است که متضمن کیفیت با ارزش افزوده بالا و نوع نگرش جدید و بازنگری فرهنگ مصرف غذا در راستای توسعه پایدار جوامع است که با این مسیر پویا حتی به سیاستگذاران، برنامه ریزان و دولت های خود نیز در "تحقق اهداف آرمانی و چشم انداز ارتقای سلامتی و بهداشت غذا" بیشتر از گذشته ها کمک و یاری خواهند رساند./ ۴۰۷
علیرضا کیهان پور
The enchanting sound of 'Melody of Hope' emerges amidst the 'Storm Waves' of food challenges, where food plates vibrate and shake with uncertainties
Although food industry startups have distanced themselves from their past momentum, occasionally a melody of hope can be heard amidst the storm waves of food challenges, striving to find new solutions for this important industry. The sustainable qualitative development of any society revolves around consumption patterns, adherence to appropriate nutritional patterns, and ideal taste adaptation to the type and diversity of production, whether animal or plant-based protein. The attitude and food consumption culture in societies can never be changed by mere recommendations and directives; it is the people themselves who must reconsider potential erroneous food consumption habits. Unfortunately, the per capita consumption of bread, sugar, salt, soft drinks, etc., in many places exceeds global standards, while the consumption of red and white meat, milk, dairy products, eggs, various fish, fruits, and vegetables falls below the global average. The quality of sustainable development is monitored and observed in the display window of all aspects of food consumption patterns and adherence to appropriate nutritional models. Let us not forget that 'health, hygiene, and quality' of food resources take precedence in this floating and adaptable chain, commensurate with the prevailing conditions of society, such as the era of COVID-19. During the challenging and soul-shaking COVID era, and even post-COVID, the shifts in food consumption attitudes and habits have moved from voluntary choices to forced consumption patterns due to the tremors and instability in the quality of human consumption. In the COVID era, due to special and urgent conditions, food industry startups experienced significant growth and development worldwide, offering different services to reduce losses resulting from healthy food consumption in unstable conditions. However, in the post-COVID era, these startups have experienced quantitative declines and are now focusing on enhancing service quality to target communities worldwide, expanding projects and appropriate planning to reduce food waste. This is a result of this new quality-enhancing movement, which, although facing higher consumer prices, allocates the necessary and significant value from various perspectives and cost/benefit algorithms to itself. In these circumstances, it can be said that the enchanting sound of the melody of hope is being heard from within the storm waves of food challenges around the world, embodying high-value-added quality and new attitudes and a reconsideration of food consumption culture towards sustainable development of societies. This dynamic path will even assist policymakers, planners, and governments more than ever before in achieving their ideal goals and vision for promoting food health and hygiene." / 407
by: Alireza Keyhanpour 2024
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.