فاخته- گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی در سراسر دنیا موجب کم بارشی شده که شاید یکی از دلایل آن گسترش صنایع و تبعات شهر نشینی با تراکم بالای جمعیت کلان زیستگاه ها باشد اما در کل جهان و بر مبنای ثبت آمارهای موجود، مساله خشکسالی و کاهش بارش ها همواره به عنوان یک چالش مهم حداقل در ۵۰ سال گذشته بوده که همه ما موظف هستیم برای گذار مطلوب از این شرایط در هر منطقه ای در سیاره زمین مدیریت و الگوی مصرف آب را مد نظر داشته باشیم و تولید محصولات "کم آب بر"، مصرف هوشمند آب شرب و کشاورزی، آبیاری تحت فشار و ارتقای بهره وری برای کشت و زراعت، پرورش دام و طیور و آبزیان به ویژه از طریق "مکانیزاسیون و فیلتراسیون آب مصرفی" برای ورود مجدد به چرخه باز تولید و... در عرصه فرهنگ سازی و عملیات اجرایی متنوع را در راس امور قرار دهیم.
در این راستا باید راه را بر هرگونه شایعات بی اساس غیر علمی بست و البته لازم و واجب است نسبت به کم بارشی واکنش طبیعی و نه احساسی بروز داد که مبادا بر حسب حدس و گمان بهاین نقطه رسید که تهدیدی علیه منافع کشور ما باشد و باید تاکید نمود این دغدغه خشکسالی و کم بارشی را باید به شیوه علمی پایش و رصد نمود که مبادا اتفاقی بیفتد که علیه منافع ملی کشور باشد و این بررسی ها باید همیشگی باشد و از هر نظر باید مراقب کشور خود باشیم که که چالش عامدانه یا خصمانه ای علیه کشور عزیزمان ایران اتفاق نیفتد.
"دکتر سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور" در اظهاراتی کارشناسی گفته در این حد و در این وسعت و پهنه کشور بعید است اقدام خرابکارانه ای صورت گرفته باشد اما لازم است که پژوهش های لازم در این زمینه صورت گیرد و این اظهار نکته نظرات، حرف درست و منطقی می باشد و در ادامه افزوده است که: ایده خاصی وجود ندارد که دولت های متخاصم ممکن است چه اقداماتی انجام دهند اما هوشیاری در ساختار مدیریتی و تخصصی کشور برای برای مقابله با احتمالات ممکن ضروری است. بنابراین با یک کار پژوهشی و علمی ، اگرچه زمان بر است اما می توان "نگرانی ها را کاهش و آمادگی پدافند غیر عامل" را بیشتر تقویت نمود.
رئیس مرکز "ملی پیش بینی و مدیریت بحران وضع هوا " در این ارتباط و عدم تحقق پیش بینی های بارش فرا نرمال در پائیز ۱۴۰۲ می گوید: آنچه باعث کم بارشی در پائیز امسال و به ویژه در "ماه آذر" شد، انتقال اندک رطوبت از دریای سرخ و مدیترانه به سمت کشورمان بود و بر عکس آنچه در اقلیم کشور ترکیه رخ داد در ایران اتفاق افتاد.
به یاد داشته باشیم سازمان های ملل متحد و فائو (UN & FAO) از سال ۱۹۹۴ میلادی شعار همیشگی " آب برای زندگی" (Water For Life) را برای همیشه در جهان "پادار و نهادینه" نموده اند که نشانگر ارزش گذاری آب و ارزش افزوده این مایه حیات برای انسان، دام و کشاورزی است که در عرصه جهانی با شعارهای ذیل این محور و چارچوب "علمی و عملی" هرساله در سیاره زمین تاکنون ادامه داشته و در سال های پیش رو نیز استمرار بخشی خواهد داشت.
«با بالا بردن دست نیاز به سوی "خداوند مهربان و دعا و نیایش" به درگاه لایزال اش در "طلب باران رحمت و با برکت" در دل های پاک انسان ها امید داریم که این "ایمان و تمنا بارور" شود که همواره زمزمه کنیم که "همه ما" محتاج تواییم، بر ما سخاوتمندانه برف و باران را ببار... الهی آمین.»/314
علیرضا کیهان پور
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.