یادداشت؛ علیرضا کیهان پور:

ضربه به قلب "اقتصاد ترکمنستان" با عقب نشینی آب از "سواحل" این کشور

آیا  عقب‌نشینی آب  از سواحل ترکمنستان؛ آرام، آرام  به عنوان زنگ خطر برای کشورهای حاشیه "دریاچه خزر" به صدا درآمده است؟  در سواحل دریای خزر در ترکمنستان، "باتیر یوسپوف" که ملوان ۳۶ ساله است، دیگر نمی‌تواند مسافران خود را بین دو بندر جابجا  نماید؛ زیرا عمق آب دریاچه دیگر برای قایقرانی کافی نیست.
کد خبر  10436
note

فاخته-  او درباره بنادری که در سواحل خلیج‌ کوچک «ترکمن‌باشی» واقع در غرب ترکمستان فعال بودند، می‌گوید: «من بین بندر ترکمن‌باشی و بندر «حازار» رفت و آمد داشتم. اما یک سال است که به دلیل خشک شدن بخشی از دریاچه خزر در سواحل ترکمنستان دیگر نمی‌توانیم به کارمان ادامه بدهیم.»  بررسی‌ها نیز نشان می‌دهد که در برخی شهرهای ساحلی این منطقه، آب تا صدها متر عقب‌نشینی کرده است. اما این تغییرات اقلیمی تنها فعالیت کشتی‌ها یا زندگی در حاشیه آب را تحت تاثیر قرار نداده، بلکه به قلب اقتصاد ترکمنستان هم ضربه زده است و علاوه بر ضربات سخت اقتصادی به  "گردشگری دریایی*" و رفت و آمد شناور های صیادی، تحقیقاتی، تفریحی و نیز مسافری حتی در صورت ادامه داشتن این پدیده ، خواهد توانست صنعت "صید و صیادی" این کشور به ویژه صید "غیرتجاری ماهیان خاویاری" منطبق بر قوانین سخت گیرانه کنوانسیون بین المللی "سایتس" را دچار مخاطره نموده و چالش های زیست بوم ساحلی و دریایی و "بیومس منابع زنده" دریاچه خزر در سواحل کشور ترکمنستان را به دنبال داشته باشد.

علیرضا کیهان پور


* منبع "پایش اخبار و عکس" پیوست مقاله: خبرگزاری های بین المللی

خبرهای مرتبط
برچسب ها
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.