تولید محصول «نان زنبور» به دلیل مانع تراشی‌ها متوقف شده است

یک کارشناس زنبور عسل گفت: ظرفیت ۶ هزار میلیارد تومانی محصول جدید زنبور عسل در ایران با عنوان نان زنبور، با وجود اختصاص اعتبارات دولتی به دلیل برخی موانع متوقف شده است.
کد خبر  14152
special

به گزارش فاخته به نقل از ایرنا، بهزاد بانکی‌ پور در آستانه روز ملی زنبور عسل با بیان اینکه طرح ملی تولید انبوه نان زنبور با هدف آموزش، ترویج، ارائه تسهیلات، تأمین تجهیزات و خرید تضمینی و صادرات برای تجاری‌سازی این محصول اجرایی شده است، افزود: این طرح قرار بود تا ۶ هزار میلیارد تومان (همت) به ارزش اقتصادی تولیدات زنبورداری کشور بیفزاید.

وی افزود: نان زنبور حاصل تخمیر گرده گل در سلول‌های کندو است و منبع غنی پروتئین، پروبیوتیک، ویتامین‌های خانواده B، پتاسیم و کلسیم با قابلیت جذب بیش از ۹۵ درصد به شمار می‌رود؛ تولید تجاری این محصول از سال ۲۰۱۵ میلادی در لیتوانی میسر شد. در ایران نیز تا یک سال گذشته زنبورداران شناختی از این محصول نداشتند و آن را به عنوان ضایعات دور می‌ریختند.

بانکی‌پور با بیان اینکه برای اجرای طرح در ابتدا تاییدیه مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور اخذ شد، گفت: این طرح در ۱۴۰۳ تاییدیه معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی و گواهی پشتیبان تولید قراردادی در بخش زنبورعسل از دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی دریافت کرد و مبلغ ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات تبصره ۱۸ برای اجرای طرح تخصیص یافت.

وی افزود: این طرح در مرحله آزمایشی با واردات ۲۰ دستگاه و تخصیص آن به زنبورداران اجرا شد؛ در اقصی نقاط کشور به ویژه مراکز استان‌های لرستان و مازندران و امضای قرارداد با بیش از ۴۰ زنبوردار، زمینه تولید قراردادی و خرید تضمینی فراهم شده است.

این کارشناس در ادامه سخنان خود، گفت: جلسات برخط و حضوری معرفی طرح با مدیران، کارشناسان و متخصصان برگزار و پیگیری‌های مستمر برای صدور کد بهداشتی محصول از سازمان دامپزشکی کشور از طریق مکاتبات متعدد انجام شده است؛ برای اولین بار برای آن در ایران کد اخذ شد، همچنین تحقیق و توسعه در زمینه تکنیک‌های تولید، فرآیند خشک کردن، بسته‌بندی و مدل‌های کسب‌وکار پیگیری شده و موفقیت طرح در برخی رسانه‌ها پوشش یافته است.

بانکی‌پور با اشاره به موانعی در اجرای این طرح قرار دارد، اظهار کرد: کارآفرینان این طرح برای اخذ تسهیلات به صندوق عامل پرداخت اعتبارات دولتی معرفی شدند اما با ناهماهنگی‌های داخلی همراه شد به طوری که طولانی شدن فرآیندها حتی تا چندین ماه، عدم شفافیت در فرآیندها، شرط گذاری‌ها و اعمال سلیقه سبب شد تا برخی از زنبورداران از ادامه فعالیت منصرف شوند.

وی با بیان اینکه نان زنبور به عنوان ماده خام دامی برای توزیع داخلی و صادرات نیازمند کد بهداشتی است، گفت: با وجود لزوم تعیین ضوابط بهداشتی برای صادرات و توزیع این محصول سازمان دامپزشکی کشور با وجود درخواست‌های انجام شده و گذشت یک سال هنوز اقدامات لازم برای صدور مجوز انجام نشده است که موجب از دست رفتن بازارهای داخلی و خارجی شده است.

وی اظهار کرد: برای بسته‌بندی قانونی و استفاده از ظرفیت صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری صنایع کوچک که نیاز به مجوز تولید بدون کارخانه است، با وجود طی مراحل قانونی در سامانه مجوزها و بعد از گذشت حدود سه ماه هنوز اقدامات لازم از سوی نهاد متولی انجام نشده و این صنعت نوپا در کشور را در معرض بروکراسی اداری قرار داده است.

خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)

دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.

وی گفت: زنبوداران در سال سرمایه گذاری برای تولید، نقش خود را در شناسایی فناوری، انتقال آن به کشور، ترویج آموزش و بومی سازی، خرید تضمینی و صادرات آن انجام داده اند و با رفع برخی موانع موجود شاهد دستاوردهای جدیدی در بخش تولید محصول جدید نان زنبور خواهیم بود.

خبرهای مرتبط
برچسب ها
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.