فاخته- اکنون درباره این موضوعات و در ادامه توضیحاتی برای پرورش دهندگان ماهی کپور ارائه می شود.
نکته
اگر شرایط آب و هوا در حال تغییر باشد، ممکن است شما بزرگ ترین کپور ها را بگیرید، سعی کنید در شرایط آب و هوایی مناسب به ماهیگیری بروید.
ماه
سوالاتی مطرح شده است که آیا مراحل تغییر شکل ماه در ماهیگیری کپور تاثیر دارد یا نه. بسیاری از ماهیگیران برای صید از جداول منفرد استفاده میکنند. جداول فاز ماه و زمان طلوع خورشید و دوره های زمانی مختلف را هر روز ارزیابی میکنند.
برخی ها از نرم افزارهای رایانه ای که وجود دارد استفاده میکنند که میتوان محاسبات یک پارچه ای را انجام داد. مشخص نیست مراحل تکمیل ماه چگونه بر آب شیرین تاثیر می گذارد زیرا هیچ عامل جزر و مَدّی برای آب شیرین وجود ندارد.
جهت باد
جهت باد تاثیر مستقیمی بر عادات تغذیه ای کپور دارد، ماهیگیران میدانند که مکان مواد مغذی در آب در جهت تغییر باد تکان میخورند و در همان جهت تغییر مکان میدهند. کپور از مواد غذایی پیروی میکند، زیرا میتواند طعم و بوی آنها را دنبال کند. آنها دارای سیستم بویایی بسیار حساسی هستند که به آنها این امکان را میدهد تا هر ماده محلول در آب را حس کنند و ببینند که آیا این منبع غذایی خوبی است یا نه. همچنین لایه بیرونی پوسته دهان کپور حاوی سلولهای حساس شیمیایی است که میتوانند غذای خوب و بد را از هم تشخیص دهند.
هنگامی که آب ناشی از باد به خط ساحل برخورد میکند، جریان موجود، از پایین مواد غذایی را به هم میزند و ماهی را جذب خود میکند، کپور حرکت میکند و از این مواد غذایی استفاده میکند. تغییر جهت جدید باد دوباره به همین شکل کپور را به ساحل بادگیر به دنبال مواد غذایی میکشاند. همیشه جهت درست را در ماهیگیری انتخاب کنید و از تغییرات باد غافل نشوید.
طعمه پاشی در این شرایط به شما کمک میکند که بتوانید ماهی را در منطقه به طعمه خود عادت دهید.
هوا
امروزه بیشتر ماهیگیران میدانند که هوا بر کیفیت ماهیگیری تاثیر می گذارد. شرایط نامساعد آب و هوایی مانند ابر و باران احتمال صید یا استحصال کپور را افزایش میدهد. باران در هوای گرم، آب را خنک میکند و این باعث شیرین شدن آب میشود و کپور نسبت به بو و طعم حساس تر می شود. به نظر میرسد هوای سرد تاثیر معکوس دارد، همچنین در آب شفاف و هوای آفتابی، قابلیت مشاهده کپور بسته به عمق آن در آب بسیار عالی است. از طرف دیگر شرایط ابری باعث کاهش میزان نور موجود در آب شده و دید را کمتر میکند.
اکسیژن
کپور میتواند در آبهای با اکسیژن کم، استخر های با آب راکد یا آبراهه ها یا در رودخانه هایی که به شدت توسط فاضلاب انسانی، سموم صنعتی و کشاورزی و زباله آلوده شده زنده بماند. کپور قادر است مقادیر زیادی جیوه، PCB و فلزات سنگین را در بافت خود جذب کند. پس اگر در آبهای آلوده کپور صید نمودید، آن را نخورید. همچنین کپور میتواند در آبهای غنی از اکسیژن رشد و به راحتی زندگی کند.
درجه حرارت آب
تغییرات در دمای آب عادات تغذیه ای کپور را تغییر میدهد. افزایش دما میتواند به میزان قابل توجهی تعداد ماهی های صید شده را کاهش دهد. در جاهایی که هوا به مدت طولانی تر گرم باشد، الگوهای تغذیه به تدریج به حالت عادی بر میگردند. در چنین مناطقی، تغییر طعمه مفید است. بویله های ساخته شده با کازیین کمتر و کربوهیدرات بیشتر مانند سمولینا موثرتر به نظر میرسند و طعمه های نرم تر و تازه تر و کوچکتر هم پاسخ بهتری در بر خواهند داشت.
زمانی تصور میشد که کپور را نمیتوان در آبهای بالای ۲۱ درجه یا آبهای زیر ۱۶ درجه پرورش داد.
تحقیقات نشان میدهند آنها میتوانند در داخل آب نزدیک به انجماد هم زنده بمانند! آنها میتوانند با این کار، بخاطر توانایی اصلاح ویژگیهای عضلانی و عملکرد حرکتی خود، در طی چند هفته کاملا سازگار شوند و به زندگی ادامه دهند.
در ماه های سرد سال کپور به طور کلی در نزدیکی بستر میماند و دوره تغذیه آنها کمتر و کوتاه تر می شود. ماهیگیر باید درک کند که ماهی ها در زمستان در کجا و از چه چیزی تغذیه میکنند.
تخم ریزی
تغییر در دمای آب، بر عادت تخم ریزی کپور تاثیر دارد. کپور در بهار و اوایل تابستان که دمای آب در حدود ۱۶ الی ۲۶ درجه سانتیگراد است و ممکن است طی چند روز اتفاق بیفتد، تخم ریزی میکند.
رشد جنینی کپور حدود سه روز در دمای ۲۰ الی ۲۳ درجه طول میکشد. کپوربچه ها میتوانند در طی سال به ۰/۹ کیلوگرم و ۱۵ سانتی متر برسند.
آن ها به همین سرعت به رشد خود ادامه میدهند اما نه در آب هایی که خیلی سرد است.
دمای رشد از ۲۰ تا ۲۸ درجه سانتیگراد است.
پس با توجه به تمام نکات بالا بهترین تصمیم را برای برنامه ریزی یک پروسه ماهیگیری خوب بگیرید./ ۴۸۰
علیرضا کیهان پور
منبع مطالب : http://www.carp-fishing-tactics.com/bait-applications.html
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.