به گزارش فاخته، در نامه این اتحادیه آمده است:
بسمه تعالی
«وزیر محترم جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای دکتر نیکبخت
موضوع : نقش و عملکرد کارشناسان علوم دامی و مسئولین فنی تولید در واحدهای دامپروری
با عرض سلام و ادب
با احترام همانگونه که مستحضرید با پیشرفت صنعت دامپروری و علوم طبیعی علم و دانش مدیریت پرورش و تغذیه دام ها آگاهی از چگونگی بسیار کمی و کیفی به ساختمان ها تاسیسات ماشین آلات و تجهیزات مربوطه؛ علم مدیریت تولید مثل؛ ژنتیک و اصلاح نژاد دام ها نیاز به کارگر و نیروی انسانی ساده و ماهر و... از عمده ترین وظایف کارشناسان علوم دامی و مسئولین فنی تولید در واحدهای دامپروری بوده که به عنوان رکن اصلی که با همراهی سایر بخش ها نظیر دامپزشکان عزیز و منابع مرتبط توانسته اند افزایش کیفیت تولید را به ارمغان بیاورند و امروزه اهمیت این موارد بخصوص در افراد مرتبط با این حرفه بر کسی پوشیده نیست. ولیکن با کمال تاسف بر خلاف تاکیدات مقام معظم رهبری بر لزوم حمایت از تولید و تولید کنندگان داخلی سازمان نظام دامپزشکی کشور فعالیت های کارشناسان و مدیران فنی واحدهای دامپروری را زیر سئوال می برد؟ (نامه پیوست) چگونه است که افرادی به ظاهر مسئول به خود اجازه می دهند که چنین اظهار نظرهایی غیر کارشناسی با هدف خشکاندن ریشه تولید شیر و گوشت کشور بیان کنند و نابخردانه و ظالمانه بر تمامی زحمات مدیران فنی تولید در واحدهای دامپروری خط بطلان بکشند و تلاش های بیش از سه دهه کارشناسان و مدیران فنی علوم دامی را ناجوانمردانه نادیده انگاشته و درخواست حذف آنها را از زنجیره تولید نمایند؟ آیا این قبیل افراد بظاهر آگاه به دانش روز نمی توانند بین یک نفر استاد دانشکده دامپزشکی و یک نفر استاد تغذیه نام یا اصلاح نژاد دام گروه علوم دامی در دانشکده کشاورزی که هر کدام در هر سال آموزش تعداد زیادی از دانشجویان را به عهده دارند (رشته های دکترای پزشکی و مهندسی علوم دامی) تمایزی قائل شوند؟ براستی اینگونه افراد چه اهدافی را دنبال می کنند و چه سیاستی را پیگیری میکنند؟ آیا جز این است که دانش آموختگان رشته کارشناسی علوم دامی در واحدهای دامپروری مولفه های تولید در واحد را مدیریت کرده و سعی در ارتقاء کمی و کیفی تولید دارند و مسئولین بهداشتی واحدها تنها بخشی از این چرخه بوده و بایستی زیر نظر مدير فني واحد فعالیت داشته باشند؟
به گواه مستندات موجود و ثبت شده در مرکز اصلاح نژاد دام کشور در حوزه تولید شیر سرانه در راس گاو شیرده در استان خراسان رضوی از ۱۹ کیلوگرم در روز در دهه ۷۰ مجری شستی اکنون در سال 1403 به بیش از ۵۰ کیلوگرم در روز رسیده است و نقش انکارناپذیر مدیران فنی تولید و کارشناسان علوم دامی بدون شک از مهمترین و تاثیر گذارترین عوامل در حصول این نتیجه بوده است. لازم به ذکر است طبق محاسبات دقیق کارشناسی انجام شده در بحث محاسبه بهای تمام شده تولید یک کیلوگرم شیر خام برای گاودار؛ هزینه دستمزد یک نفر مدیر فنی در یک واحد گاوداری صنعتی شیزی کمتر از ۰٫۱ درصد کل هزینه های پرسنلی بوده و بنام این کارشناسان علوم دامی با اعمال مدیریت فی خود نه تنها هیچگونه بار مالی برای تولید کنندگان ایجاد نمی کنند بلکه تولید محصولات دامی در واحدها را مقرون بصرفه نموده و باعث دریافت سود بیشتر برای دامدار؛ رونق کسب و کار، رونق تولید و جذب سرمایه گذاری های جدید در بخش می شوند.»
خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.
بیشتر بخوانید:
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.