به گزارش فاخته، این مورد را دکتر هادی تبرائی، مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مو اد غذایی سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به استعلام اداره کل دامپزشکی استان تهران ذکر کرده و در آن تصریح نموده، بر اساس قانون، کلیه صاحبان و مسئولان کارگاهها و کارخانه ها و مراکزی که به نحوی در تهیه و آماده کردن فرآورده های خام دامی اشتغال دارند موظف به اجرای دستورهای بهداشتی و قرنطینه ای سازمان می باشند
در نامه یادشده آمده است:
جناب آقای دکتر مسعود محمدیان
مدیر کل محترم دامپزشکی استان تهران
موضوع: «نظارت و کنترل بهداشتی کارخانجات فرآورده های گوشتی و لبنی
با سلام و احترام
بازگشت به نامه شماره ۱۶۳۴۵ مورخ ۱۴۰۳٫۰۶٫۱۳ و ۲۳۸۱۵ مورخ ۱۳۰۳٫۰۸٫۲۱ پیرو رونوشت نامه شماره ۴۰۳٫۳۳٫۲۰۹۹۸ مورخ ۱۳۰۳٫۰۳٫۰۹ در خصوص صدور پروانه اشتغال بعنوان مسئول فنی بهداشتی برای دامپزشکان شاغل در کارخانجات تولید کننده فرآورده های گوشتی و فرآورده های لبنی و با عنایت به مصوبات جلسه مورخ ۱۳۰۳٫۰۸٫۰۹ شورای معاونین سازمان موضوع ابلاغیه شماره ۳۰۳٫۱۲٫۷۲۹۶۲ مورخ (۱۳۰۳٫۰۸٫۱۲) و اعلام نظر مورخ ۱۳۰۳٫۰۸٫۲۲ معاون محترم حقوقی و قراردادهای سازمان ، موارد زیر جهت استحضار و اقدام لازم ایفاد می شود.
الف استنادات قانونی
۱ ماده (۳) قانون سازمان دامپزشکی کشور مصوب (۱۳۵۰) - کلیه صاحبان و مسئولان کارگاهها و کارخانه ها و مراکزی که به نحوی در تهیه و آماده کردن فرآورده های خام دامی اشتغال دارند موظف به اجرای دستورهای بهداشتی و قرنطینه ای سازمان می باشند.
تبصره (۲) ماده (۱۵) آئین نامه اجرایی ماده (۱۸) قانون سازمان دامپزشکی کشور مصوب (۱۳۵۲) کلیه کارخانجات فرآورده های گوشتی مکلفند طبق ضوابط سازمان دامپزشکی کشور نسبت به ایجاد کارگاه برش و بسته بندی گوشت و فرآورده های گوشتی اقدام نمایند.
ماده (۳) آئین نامه اجرایی نظارت بهداشت دامپزشکی (مصوب (۱۳۸۷) کلیه اشخاص حقیقی یا حقوقی که به نحوی در امور استحصال تهیه عمل آوری جمع آوری نگهداری بسته بندی توزیع و حمل و نقل فرآورده های با منشاء دامی و سایر فعالیت های مرتبط ، فعالیت دارند موظف به اجرای ضوابط و مقررات بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور می باشند.
ب بخشنامه های ابلاغی
باستناد بخشنامه های ۳۰۰٫۱۲٫۱۸۰۰۵ مورخ ۱۳۰۰٫۰۳٫۰۲، ۳۰۰٫۱۲٫۲۳۰۱۸ مورخ ۱۳۰۰٫۰۳٫۲۲ ۰ ۳۰۰٫۳۰٫۵۳۶۵۱ مورخ ۱۳۰۰٫۰۷٫۰۳ و ۳۰۱٫۱۰٫۱۸۷۱۵ مورخ ۱۳۰۱٫۰۲٫۱۸ کارخانجات تولید فرآورده های گوشتی و لبنی موظف به بکارگیری مسئول فنی بهداشتی دامپزشکی میباشند لذا با توجه به موارد پیش گفته و ضروت کنترل بهداشتی فرآورده های خام دامی گوشت قرمز گوشت مرغ و ماهی و یا شیر خام تامین کننده فرآورده های گوشتی سوسیس و کالباس همبرگر و کنسروسازی و یا فرآورده های لینی (حسب مورد) بعنوان ماده اولیه مصرفی کارخانجات مذکور و ضرورت تایید تخلیه فرآورده های خام دامی ورودی و نیز کنترل بهداشتی فرآورده های خام دامی ذخیره سازی شده در کارخانجات تولید کننده فرآورده های گوشتی که از وظایف مسئولین فنی بهداشتی واحدهای تحت مسئولیت می باشند.
- متعاقب معرفی دکتر دامپزشک واجد شرایط مندرج در ماده (۱۲) آئین نامه اجرایی نظارت بهداشتی دامپزشکی از سوی متصدی کارخانه تولید کننده فرآورده های گوشتی یا لبنی و سردخانه نگهداری فرآورده های خام دامی به عنوان مسئول فنی بهداشتی، پروانه اشتغال برای نامبرده مستند به پروانه بهداشتی صادره از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای کارخانه مورد نظر با رعایت ضوابط و مقررات مربوط صادر می گردد.
چنانچه مسئول فنی کارخانه تولید کننده فرآورده های گوشتی یا لینی دارای پروانه معتبر از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی واجد شرایط مندرج در ماده (۱۲) آئین نامه اجرایی نظارت بهداشتی دامپزشکی و به صورت مکتوب متعهد به انجام مسئولیت های کنترل بهداشتی فرآورده های خام دامی تامین کننده فرآورده های گوشتی و یا لبنی به عنوان ماده اولیه مصرفی کارخانجات مذکور» و نیز کنترل بهداشتی فرآورده های خام دامی ذخیره سازی شده نزد اداره کل دامپزشکی استان شود ضرورتی به معرفی دکتر دامپزشک دیگری به عنوان مسئول فنی بهداشتی نمی باشد.
دکتر هادی تبرائی
مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مو اد غذایی
خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.