یادداشت؛ علیرضا کیهان پور:

«وقتی ارز طلایی ایران خرج می‌شود؛ ما لایق بهترین‌های گوشت قرمز وارداتی از استرالیا، نیوزیلند و برزیل هستیم، نه از آفریقا...!»

گوشت درجه دوی آفریقایی و کنیا به قیمت گزاف به مردم فروخته می‌شود.
کد خبر  14242
note

سفره مردم در خطر، جیب واسطه‌ها و مافیای کرواتی پُر

گوشت درجه دوی آفریقایی و کنیا به قیمت گزاف به مردم فروخته می‌شود.

بخش خصوصی خاص، گوشت ممتاز ایرانی و وارداتی(در صورت نیاز) را برای خود نگه می‌دارد.

ارز طلایی کشور صرف سود نجومی و درآمد نامشروع برخی افراد می‌شود.

کیفیت گوشت آفریقایی؛ دیرپز و سخت

گوشت آفریقایی باید ساعت‌ها بپزد تا قابل خوردن شود.

بافت سفت و کم‌طعم، بی‌شباهت به «سنگ» نیست!

دلیل علمی: عدم Aging (رسیدگی گوشت)، سردسازی غیر استاندارد، و تغذیه نامناسب دام‌ها.

مادر تهرانی: «بچه‌ها گفتن مامان مواظب باش دندونمون نشکنه!»

تهدیدهای بهداشتی

کنترل دارویی و واکسیناسیون کافی در آفریقا و کنیا انجام نمی‌شود.

احتمال انتقال بیماری‌های دامی و مشترک بین انسان و دام وجود دارد.

حمل و نگهداری طولانی و غیراستاندارد، سلامت مردم را تهدید می‌کند.

گزارش سازمان جهانی بهداشت حیوانات (OIE) نشان می‌دهد که شرق آفریقا، به ویژه کنیا، منطقه پرخطر برای بیماری‌های دامی و مشترک بین انسان و دام است. 

عوامل خطر شامل:

عدم پوشش کامل واکسیناسیون دام‌ها

شیوه‌های سنتی نگهداری و حمل دام

فقدان کنترل دقیق دارویی و ضدعفونی

تراکم بالای دام در برخی مناطق

روایت میدانی

قصاب بازار مولوی : مردم فرق گوشت ایرانی و وارداتی را می‌فهمند.

رستوران‌دار مشهدی : گوشت‌های وارداتی زمان پخت بالایی دارند و مشتری شکایت می‌کند.

دامپزشک اصفهانی: فرآیند غلط حمل و نگهداری، مردم را فریب می‌دهد.

سودجویان و بخش خصوصی

واردکنندگان خاص، گوشت ممتاز ایرانی (شیشک)  را به همراه دلستر لیمویی مصرف نموده و به صورت "کَش کُش" روزانه برای خود نگه می‌دارند.

گوشت بی‌کیفیت را به مردم تحمیل می‌کنند.

اختلاف نجومی قیمت: خرید ۳–۴ دلار/ در هر کیلو گرم، فروش ۶۰۰ هزار تومان به بالا.

کارشناس اقتصادی: «شکاف بین مجوز و نظارت ، فرصت طلایی برای مافیا ایجاد کرده است.»

برخی مسئولان صدور مجوز زیر سؤال

مجوزهای بدون نظارت، راه را برای سوءاستفاده باز می‌کند.

چشم‌پوشی برخی مسئولان از استانداردها، درآمد نامشروع بخش خصوصی را تضمین می‌کند.

قوانین ناکارآمد باعث می‌شود مردم قربانی شوند.

مقایسه با گوشت استاندارد

نوع گوشت؛ ویژگی‌ها:

گوشت گوسفند و گوساله ایرانی  : نرم ، عالی، خوش‌طعم، ، خوش پخت، ارزش  غذایی بالا (اما گران)
استرالیا و نیوزیلند : استاندارد صنعتی، فاقد بیماری، بافت و طعم عالی 
کنیا : دیرپز، سفت، کم‌طعم، با احتمال خطرات بهداشتی و بیماری‌های مشترک 

تهدید فرهنگ غذایی

کاهش اعتماد به سفره ایرانی و غذاهای سنتی

بی‌میلی تحمیلی به مصرف گوشت ایرانی

افزایش مصرف غذاهای ناسالم و صنعتی

سوء استفاده برخی رستوران دارهای شهری و جاده ای به ویژه در مناطق دکر و کمتر توسعه یافته برای سود جویی سیری ناپذیر خود

ابعاد اقتصادی و اجتماعی

اختلاف نجومی قیمت خرید و فروش فشار اقتصادی روی مردم ایجاد می‌کند.

انحصار و رانت ، ثروت نامشروع بخش دلالی و دلال های  طیف خصوصی را تضمین می‌کند.

ارز طلایی کشور صرف جیب سودجویان می‌شود، نه سفره مردم.

راهکارها

حمایت از تولید داخلی و افزایش کیفیت گوشت ایرانی

نظارت کامل و شفاف بر واردات گوشت

اطلاع‌رسانی عمومی درباره منابع و کیفیت گوشت

واردات گوشت با کیفیت از استرالیا، نیوزیلند و برزیل

«ارز طلایی ایران برای مردم خرج شود، نه برای پر کردن جیب واسطه‌ها ، دلالان و مافیای کرواتی !».

جناب مسئول محترم تولید و حمایت از زیربخش‌های پروتئین قرمز وزارتخانه های ذیربط با طبق تکالیف موظف قانونی اگر از این یادداشت خلاصه، مسؤولانه و تحلیل منطقی استقبال نمی کنید و یا با مزاج گرم و سردتان سازگار نیست:
«لطفا یا از همین گوشت های وارداتی آفريقایی برای خود، خانواده و همکاران درجه یک مصرف کنید؛ یا به وجدان بیدار جامعه شریف ایران مراجعه نموده ؛ یا طبق قانون از تجارت غیرقانونی (قاچاق) دام زنده به کشور های همجوار جلوگیری کنید ؛ یا اینقدر فقط با شعار روی کاغذ و مصاحبه صوتی، تصویری و نگارشی نداشته باشید که  با انجام پروژه اصلاح نژاد ژتتیکی "چند قلو زایی" در تولید گوشت قرمز دارای "رتبه جهانی" هستیم و یا از همه بهتر ، حداقل "سکوت" کنید که یکی  از  بهترین و شایسته ترین مواهب "تفکر خدادادی و مسؤولانه" است.»/748


           علیرضا کیهان‌پور 

منابع بررسی شده ملی و بین المللی:

FAO – Global Meat Market Report 2023

USDA Foreign Agricultural Service – Export Reports: Australia, New Zealand, Brazil

WHO – Food Safety and Zoonotic Disease Reports

مصاحبه‌های میدانی با قصابان، دامپزشکان و کارشناسان تغذیه

مرکز تحقیقات کیفیت غذایی ایران – بررسی آزمایشگاهی گوشت ایرانی و وارداتی

گزارش‌های انجمن علوم غذایی ایران – ارزش غذایی و سلامت گوشت

وزارت جهاد کشاورزی ایران – آمار تولید و واردات گوشت قرمز ۱۴۰۳

: کنیا و شرق آفریقا مناطق پرخطر بیماری‌های دامی و مشترک بین انسان و دام-OIE – Animal Health Reports East Africa

Journals of Food Science and Technology – Meat Quality Analysis

مصاحبه‌های میدانی با قصابان، دامپزشکان و کارشناسان تغذیه

مرکز تحقیقات کیفیت غذایی ایران – بررسی آزمایشگاهی گوشت ایرانی و وارداتی

گزارش‌های انجمن علوم غذایی ایران – ارزش غذایی و سلامت گوشت

مصاحبه‌های میدانی با قصابان، دامپزشکان و کارشناسان تغذیه

مرکز تحقیقات کیفیت غذایی ایران – بررسی آزمایشگاهی گوشت ایرانی و وارداتی

گزارش‌های انجمن علوم غذایی ایران – ارزش غذایی و سلامت گوشت

خبرهای مرتبط
برچسب ها
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.