ساخت نانوحسگری که سلامت غذا را در ۱۵ دقیقه آزمایش می‌کند

یک شرکت سوئدی درصدد ساخت حسگر نانویی گرافنی است که در کمتر از ۱۵ دقیقه می‌تواند آلودگی مواد غذایی را شناسایی کند. این فناوری جایگزین روش‌های آزمایشگاهی چندروزه خواهد شد و به تولیدکنندگان صنایع غذایی امکان نظارت سریع و دقیق در خط تولید را می‌دهد.
کد خبر  13853
plus

به گزارش فاخته به نقل از ایرنا، شرکت نوپای لایه‌لوجیک (LayerLogic) از سوئد که ریشه در دانشگاه صنعتی چالمرز دارد، موفق به جذب سرمایه ۴۷۰ هزار یورویی در مرحله‌ پیش‌بذری شد. این سرمایه‌گذاری با هدف شتاب‌دهی به توسعه‌ی حسگر گرافنی قابل‌حملی انجام شده است که می‌تواند در کمتر از ۱۵ دقیقه وجود عوامل بیماری‌زای غذایی را تشخیص دهد.

این شرکت دانش‌بنیان در سال ۲۰۲۴ از دل دانشکده‌ فیزیک سامانه‌های کوانتومی، فناوری میکرو و نانوعلوم دانشگاه چالمرز (Chalmers University of Technology) در سوئد پدید آمده و هسته‌ نوآوری این شرکت، حسگری زیستی و قابل‌حمل است که بر پایه‌ ترانزیستورهای اثر میدانی گرافنی (gFETs) کار می‌کند. این حسگر با بهره‌گیری از فناوری نانویی، سطح خود را با گیرنده‌های زیستی اختصاصی پوشش داده تا بتواند به‌سرعت و دقت عوامل بیماری‌زا مانند باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و ترکیبات آلاینده را شناسایی کند.

در حالی که روش‌های آزمایشگاهی رایج معمولاً به دو تا چهار روز زمان نیاز دارند، سامانه‌ LayerLogic می‌تواند نتیجه‌ شناسایی را در کمتر از ۱۵ دقیقه به‌صورت دیجیتالی ارائه دهد. طراحی فشرده و کاربری ساده‌ این دستگاه، امکان استقرار مستقیم آن روی خطوط تولید صنایع غذایی را فراهم کرده و هدف آن کاهش زمان توقف تولید، ضایعات و خسارت‌های مالی ناشی از آلودگی مواد غذایی است.

«آندره پرشون» (André Persson)، مدیرعامل شرکت LayerLogic در این‌باره اظهار داشت: «ما می‌خواهیم قدرت علم را مستقیم در اختیار تولیدکنندگان و ناظران مواد غذایی قرار دهیم. به آینده‌ای باور داریم که در آن، کیفیت و ایمنی غذا در زمان واقعی قابل‌اطمینان و تضمین‌شدنی باشد.»

خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)

دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.

حسگر گرافنی LayerLogic می‌تواند تحولی در زنجیره‌ نظارت بر ایمنی غذا ایجاد کند. با استفاده از این فناوری، صنایع غذایی از وابستگی به آزمایشگاه‌های مرکزی و زمان‌بر رهایی یافته و امکان شناسایی سریع و در محل را خواهند داشت. این قابلیت به‌ویژه در شرایط بحرانی یا تولید انبوه، نقشی کلیدی در حفظ سلامت عمومی، کاهش دورریز مواد اولیه و ارتقای بهره‌وری خواهد داشت.

 
 

خبرهای مرتبط
برچسب ها
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.