فاخته- فوتبال، امروزه، اهرمی سودمند برای توسعه جهانی، تاثیرگذاری بر بافت فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشورها بوده که با برنامه ریزی دقیق به آوردگاه میلیارد ها نفر در راستای دسترسی به غذا، تغذیه، آب و کمک هوای سالم، آموزش، حفظ محیط زیست، کاهش کربن با استفاده از وسایل حمل و نقل بی دود، اهدای کیت "زباله صفر" و ....تبدیل شده و از این ظرفیت فرا پدیده ای به منظور کسب درآمدهای شگرف اقتصادی برای کشور میزبان، به فکر ترویج توسعه جهانی پایدار نیز هستند.
اگر میزان ۳/۶۳ میلیارد تُن کربن در جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر منتشر شد! در آلمان و در بازی های فوتبال ۲۰۲۴ یورو این میزان به حدود ۴۹۰ هزار تُن کاهش یافت که مبیّن هدف گیری تغیرات مثبت توسط دولتمردان در حوزه مسوولیت های اجتماعی به منظور ترمیم آسیب های اقلیم؛ ارتقای حفاظت از محیط زیست و هوای پاک در راستای آموزش، بهداشت، سلامتی و توسعه جامعه از گذرگاه زیرساخت های فرهنگی بوده و این "فرق و فقر" دیدگاه یک کشور آسیایی با کشورهای اروپایی است که از حوصله این یادداشت خارج است.
یورو ۲۰۲۴ ، منشور اخلاقی و متعهدانه خود را با این هدف به سرانجام نهایی رساند که "ردپای زیست محیطی" خود را پساز پایان مسابقات در تیر ۱۴۰۳ به حداقل ممکن کاهش دهد.
شیوه های سازگار با محیط زیست مانند کاهش ضایعات، بازیافت پسماندها، بهره وری انرژی پاک و حمل و نقل پایدار از شیوه های اجرای این مهم در ۳۱ روز بود.
آری هدف نه تنها میزبانی یک تورنمت فوتبال در سطح جهانی ، بلکه به جا گذاشتن "یک میراث زیست محیطی مثبت" برای "نسلهای آینده" بود.
یک رویداد ورزشی پایدار از دیدگاه زیست محیطی دو جنبه دارد:
●هدف گذاری برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای
● آگاهی رسانی به مردم در باره الزامات توسعه پایدار
«فراموش نکنیم که توسعه پایدار از زمان رای گیری برای تعیین میزبان این دوره در سال ۲۰۱۸ بخش جدایی ناپذیر از اهداف یورو ۲۰۲۴ بود که بر محورهای زیست محیطی، اجتماعی و حاکمیتی تمرکز داشت زیرا که فوتبال به دلیل محبوبیت و فراگیری ، یکی از بهترین فراپدیده های دوران معاصر برای ترویج این اهداف در جامعه است.
بدیهی و طبیعی است که کشورهایی که دارای ساختار مدیریتی بسامان تر، زیرساخت های نسبتا آماده تر یا پذیرای ریسک بیشتر نسبت به دیگر رقبای جهانی و منطقه ای خود هستند، برای میزبانی از رویدادهای ورزشی و به ویژه فوتبال پیش قدم شوند تا از منافع کوتاه مدت و بلند مدت میزبانی شان هم استفاده کنند.
تهیه و نظارت بر تامین غذا و آب سالم برای ۶۰۰ هزار گردشگر خارجی و صدها هزار نفر تماشاگران کشور میزبان به مجموع بیش از یک میلیون نفر بر عهده بیش از هزاران نفر "مراقبان بهداشتی و دامپزشکان" به ویژه ممیزی مواد خام گوشت سفید و قرمز شامل گاو، گوسفند ،مرغ و ماهی در تمامی زنجیرههای مربوط به مراحل عمل آوری و فرآوری بود که حتی با اهدای کیت ِ "زباله صفر" یک "نه بزرگ" به رهاکردن ضایعات در ورزشگاه ها و محیط زیست را در عمل اجراء و به یادگار گذاشتند.» / ۴۹۳
و ادامه دارد به امید پروردگار قلم آفرین...
علیرضا کیهان پور
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.