بخش سوم
فاخته- "هشتمین همایش و نمایشگاه تخصصی ماهیان خاویاری ایران" روز سه شنبه ۲۷ تیرماه سال جاری(۱۴۰۲) به همت " سازمان شیلات ایران " در تهران تحت عنوان "روز خاویار ایرانی" با محوریت تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری مزارع پرورشی کشور برگزار خواهد شد و در سلسله نوشتار فوق و به همین مناسبت در دوبخش نخست و دوم این مجموعه مقالات که به ضرورت "فرهنگ سازی" و اهمیت به کار "توجه به مستند سازی" در این راستا به طور خلاصه پرداخته شد و اینک در بخش سوم به خواص خاویار ایرانی پرداخته می شود که در ادامه خواهد آمد.
به یاد داشته باشیم که " هدف از تولید " در تمامی تولیدات حیوانی و گیاهی در راستای امنیت غذایی و تغذیه ای با محوریت سلامتی و بهداشتی بودن همانا در نهایت فقط " بازار مصرف " است که باید کلیه الزامات و مولفه های پایدار آن و تمهیدات لازم اندیشیده شود که مصرف کننده نهایی آسوده خاطر به بازار هدف و به طور نسبی مراجعه نماید و بدون شک کلیه دست اندرکاران تولید محصولات سالم و بهداشتی که دارای این شاخصه های راهبردی هستند تلاش و همت آنان قابل تقدیر و شایسته احترام است ولو آن که در گمنامی به سر برده و شاید نام و نشانی از این افراد به چشم دیده نشود و این رسالت "رسانه تخصصی" بخش کشاورزی است که باید در حد بضاعت اما از سر شوق ، عشق ، علاقه و به ویژه احساس "مسوولیت" در راستای " منشور اخلاقی" و "اطلاع رسانی" بهینه بار این وظیفه سنگین را در جامعه و در بین مخاطبان خاص خویش به دوش بکشند.
خواص ارزشمند خاویار(Caviare) تاسماهیان
خاویار همان تخمک های کوچک ماهی ماده مربوط به خانواده تاسماهیان است که بیشتر به رنگ سیاه و همچنین نوع طلایی آن در مقیاس کمتر است که در شکم ماهی بالغ جای گرفته است و یک ماده غذایی انرژی زای مقوی و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است.
این ماده غذایی دارای ویتامین های
A
E
D
B5
B12
اُمِگا ۳
کولین
کلسیم
آهن
فسفر
پتاسیم
روی
سلنیوم
اسید آمینه های ضروری
فولات و....است.
یک قاشق غذاخوری سرخالی خاویار که حدود ۱۶ گرم وزن دارد دارای ۴۰ درصد کالری انرژی است که ۲۶ درصد آن چربی است.
مصرف خاویار در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و بهبود و پیشگیری از آن،سلامت قلب، بهبود سیستم ایمنی بدن،درمان افسردگی،مکمل تسریع در بهبودی پس از عمل های جراحی و شیمی درمانی، سلامت چشم ها، درمان کم خونی، جلوگیری از آلزایمر، کاهش سردرد های میگرنی، جوان سازی پوست،رفع بیماری های پوستی، جلوگیری از تشکلیل سنگ کلیه، سلامت دندان ها، استحکام استخوان ها،توصیه شده به مصرف آن در دوران بارداری مادران، ورزشکاران، نونهالان و نوجوانان در حال رشد، جوانان،میانسالان و به ویژه سالمندان بنا بر توصیه پزشکان و متخصصان تغذیه نقش به سزایی داشته ومی تواند به طور نسبی باپیشگیری از بروز برخی بیماری های رایج در کاهش هزینه های سَربار درمان تاثیر گذار و حائز اهمیت زیادی باشد.
ادامه دارد...
علیرضا کیهان پور
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.