فاخته- بسیاری از کشورها در سالهای اخیر سرمایهگذاری بیشتری روی این روش انجام دادهاند که بر تغذیه طبیعی و حفظ محیط زیست تاکید دارد. اما کدام کشورهای اروپایی پیشتاز هستند؟
پرورش ماهی ارگانیک در اتحادیه اروپا به سرعت در حال گسترش است
اگرچه پرورش ماهیهای ارگانیک بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ حدود ۶۰ درصد افزایش یافته است اما همچنان کمتر از ۷ درصد از کل تولید آبزیپروری اتحادیه اروپا را تشکیل میدهد.
براساس "گزارشهای یورواستات" (اداره آمار کمیسیون اروپا)، نروژ با تولید ۵۴ هزار تُن، بزرگترین تولیدکننده ماهی ارگانیک در سطح قاره اروپا است.
در اتحادیه اروپا نیز ایرلند با تولید بیش از ۳۴ هزار تن ماهی در صدر قرار دارد و پس از آن ایتالیا با بیش از ۲۲ هزار تن و هلند با حدود ۱۴ هزار تن در جایگاههای بعدی هستند.
کاهش نگران کننده تعداد ماهی سالمون وحشی و محدودیتهای ماهیگیری در نروژ نیز در همین راستا قابل تحلیل و بررسی های علمی است.
بر اساس گزارش آبزیپروری ارگانیک اتحادیه اروپا، صدفهای خوراکی بزرگترین سهم بازار مصرف را در میان انواع آبزیان ارگانیک و غیرارگانیک دارد. پس از آن ماهی سالمون و قزلآلای رنگینکمان در رتبههای بعدی قرار دارند.
قزلآلای رنگینکمان یکی از باارزشترین ماهیهای پرورشی است، زیرا سرشار از ویتامین ب (B) است و در مقایسه با بسیاری از ماهیان پرورشی دیگر از نظر سلامت غذایی گزینهای مطمئنتری است.
پرورش پایدار ماهی چیست؟
اتحادیه اروپا مجموعهای از دستورالعملها را برای تعریف شیوههای پایدار در پرورش ماهی ارائه کرده است.
آبزیپروری ارگانیک شامل اقداماتی مانند حفظ سلامت محیطهای آبی و اکوسیستمهای اطراف، تغذیه ماهیان با محصولات کشاورزی ارگانیک و منابع دریایی پایدار است.
این مقررات همچنین بر کاهش استفاده از منابع تجدیدناپذیر و جلوگیری از صید گونههای در خطر انقراض تاکید دارد.
میزان تولید ماهیان پرورشی اتحادیه اروپا
یونان بزرگترین تولیدکننده در حوزه آبزیپروری در اتحادیه اروپا است و ارزش تولید آن به حدود ۸۴۴ میلیون یورو میرسد.
پس از آن، اسپانیا با ۸۰۳ میلیون یورو، فرانسه با ۷۹۱ میلیون یورو و ایتالیا با ۵۵۳ میلیون یورو در رتبههای بعدی قرار دارند.
با این حال سهم اتحادیه اروپا در تولید جهانی آبزیان چندان چشمگیر نیست!.
کل تولید سالانه این اتحادیه ۱.۱ میلیون تُن است که حتی از تولید نروژ با ۱.۶ میلیون تن در سال کمتر است.
«فراموش نکنیم که "تولیدات ارگانیک" آبزیان پرورشی مقدم بر "هوشمند سازی" این پروسه در کشورهای مستعد آبزی پروری در جهان است و صرفا نمی توان با شعارهای بازار پسند در حیطه غیر واقعی، بحث تولید غذای سالم ارگانیک آبزیان را با طرح "هوشمند سازی" به یکدیگر پیوند افقی و بَرخط داد، زیرا این پروسه خود نوعی نوآوری و احساس مسوولیت نسبت به تأمین سلامت مصرف کننده است که شاید بخش کوچکی از زیرمجموعه هوشمند سازی باشد!»/ ۵۸۱
علیرضا کیهان پور
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.