ضرورت دارد سازمان دامپزشكی كشور، دستورالعمل هاي بهداشتي محكمی برای ورود ميگوهای ريز تهيه کند

ضرورت دارد سازمان دامپزشكي كشور، دستورالعمل هاي بهداشتي محكمي براي ورود ميگوهاي ريز تهيه كرده تا ريسك افزايش بيماري ها از بين برود.
کد خبر  12766
daily

به گزارش فاخته به نقل از روابط عمومي سازمان شيلات ايران، معاون توسعه آبزي پروري سازمان در گفتگو با "مجله كشاورزي " از شبكه راديويي اقتصاد درباره الزامات ورود ميگوي ريز كه چندي است از طرف صادركنندگان مطرح شده است گفت: تجارت ميگو يكي از مهمترين موضوعات تجارت آبزيان در كشور است و سهم بزرگي از صادرات را به خود اختصاص داده است.

مهدي شكوري افزود: به دليل آنكه بيماري هاي مختلفي اين آبزي را تحت تاثير قرارداده است ضرورت دارد، ملاحظات خاصي براي واردات و صادرات آن داشته باشيم.

وي ادامه داد: بروز بيماري سرزرد از كشور تايلند آغاز شد و در مدت كوتاهي به ساير كشورهاي توليدكننده اين آبزي رسيد و همچنين بيماري شايع ديگر كه در شرايط حاضر اين آبزي را تهديد مي كند، مرگ زودرس است كه عامل آن نوعي باكتري بوده كه تا دماي منفي 80 درجه سانتيگراد نيز امكان ريسك انتقال دارد.

شكوري ادامه داد: تنها راهكار مقابله با اين بيماري كاهش تراكم است كه اين مسئله باعث شده سايز ميگوها بالاتر رفته و برخي از مشتريان كه تقاضاي ميگوي ريز دارند، صادركنندگان را با مشكلاتي مواجه كنند و در اين راستا تقاضاي واردات ميگوي ريز از ساير كشورها، فراوري و بسته بندي در داخل كشور و صادرات مجدد به كشورهاي خواهان مطرح شده است.

  معاون توسعه آبزي پروري سازمان شيلات تاكيد كرد: ضرورت دارد سازمان دامپزشكي كشور دستورالعمل هاي بهداشتي براي ورود ميگوهاي ريز تهيه كرده و الزاماتي نيز از سوي بخش هاي مختلف صنايع فرآوري و بسته بندي رعايت شود تا ريسك افزايش بيماري ها از بين برود.

خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)

دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید. 

شكوري درباره ميزان توليد ميگو در كشور گفت: اين آبزي در جنوب و استان گلستان از شمال كشور و همچنين در برخي از آب هاي داخلي كه لب شور هستند به صورت آزمايشي پرورش يافته است و در سال 1401 ميزان توليد 60 هزار تن در سال 1402 ميزان توليد 50 هزار تن و در سال جاري نيز پيش بيني مي شود به همين مقدار توليد داشته باشيم.

وي ادامه داد: اميدواريم در راستاي غلبه بر بيماري ها، تمهيدات لازم انديشيده شده و پرورش دهندگاني كه آمادگي توليد ميگو در وزن هاي سفارشي را دارند بتوانند توليدات خود را به مشتريان ارائه كنند.

شكوري درباره افزايش سرانه مصرف آبزيان در سبد خانوار گفت: از آنجائيكه كه يك كيلوگرم ميگوي پاك شده و آماده پخت در مقايسه با يك كيلوگرم گوشت قرمز ارزان تر است لازم است با  فرهنگ سازي و آشتي با گوشت ماهي و ميگو بتوانيم ،سرانه مصرف اين پروتئين ارزشمند را افزايش دهيم.

 

خبرهای مرتبط
برچسب ها
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.