این ها را دکتر محمود قربان زاده، به «فاخته» می گوید و در خصوص اقدامات اخیر با محوریت اجرای طرح «نظام سبز سلامت» عنوان می دارد که؛
دستورالعمل اجرای «نظام سبز سلامت» و توافق نامه مشترک شیوه اجرایی نمودن ماده ۶ دستورالعمل اجرایی ماده ۱۹ نظارت بهداشتی دامپزشکی را جهت اقدام در خردادماه جاری ارسال کردند.
این طرح را اداره کل دامپزشکی استان با همکاری نظام استان در سال ۹۹ با پیگیری های متعددی انجام داد و با همکاری و مشارکت نهادهای نظارتی استان، این توافق نامه تحت عنوان متمم قرارداد ماده ۱۹ تهیه و ابلاغ کرد و طرحی که بعد از ۴ سال هم اکنون ارسال شده تا حدود زیادی منطبق با آن متن ارسالی و کپی برداری شده از همان طرح استان خراسان رضوی است بدون اینکه ذکر نام از استان و زحمات آن شود.
لازم به ذکر است که این طرح در همان زمان در سال ۱۴۰۰ مورد تشویق از طرف سازمان دامپزشکی کشور قرار گرفت و اداره کل دامپزشکی استان نیز مورد تشویق واقع شد و از شورای نظام دامپزشکی استان هم به جهت همکاری با اداره کل از سوی سازمان دامپزشکی تقدیر شد.
و اما نکاتی چند در مورد این طرح
اولا در این طرح که سازمان نظام دامپزشکی ارائه داده است عاملیت را شرکت نظام سبز سلامت به عنوان نماینده صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام اعلام کرده که به استناد قوانین شرکت ها و قوانین اداره کار و رفاه اجتماعی، شرکت نظام سبز سلامت به علت اینکه شرکت بوده و عملا صندوق و موسسه مالی نمی باشد لذا نمی تواند به عنوان واسط حذف و قطع ارتباط مالی استفاده شود! و اگر قراردادی با نظام سبز منعقد شود عملا رابطه کارفرمایی و کارگری بین شرکت نظام سبز و مسول فنی بهداشتی قلمداد شده و هیچ گونه مسئولیتی متوجه متصدی واحد تولیدی نخواهد بود.
همچنین لازم به ذکر است قطع ارتباط مالی باید دقیقا برابر مفاد بند ۶ دستورالعمل اجرایی ماده ۱۹ آئین نامه اجرایی نظارت بهداشتی دامپزشکی اجرایی شده و با انتخاب یکی از گزینه های مطرح شده در بند مذکور در خصوص انتخاب بانک یا صندوق/موسسه مالی و توافق مشترک کارفرما و مسئول بهداشتی صورت پذیرد که بر اساس این بند یکی از گزینه های مطرح، می تواند صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام دامپزشکی باشد.
نکته دوم، اینکه؛ برای اجرای موفق این طرح، یکی از شروط اصلی، انجام صفر تا صد طرح در هر استان و توسط شورای نظام دامپزشکی استان می باشد.
خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.
قاعدتا صندوق رفاه و تعاون سازمان نظام دامپزشکی کشور به صورت متمرکز نمی تواند حجم بار عظیم پیگیری ها و مشکلات متعدد مالی بین کارفرما و مسئول فنی بهداشتی را در تمامی استان های کشور مدیریت و اجرایی نماید. اما تقسیم کار بین استان ها و واگذاری امور مالی قراردادهای مربوطه به هر استان یکی از مهم ترین اصول اصلی موفقیت این طرح در آینده خواهد بود چرا که هر استان ارتباطات ویژه خود را به صورت سهل الوصول و راحت تر با انجمن های کارفرمایی، نهادهای نظارتی، بازرسی و اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی و حتی دستگاه قضایی داشته و این موضوع را می تواند بهتر مدیریت کند.
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.