اختصاصی فاخته؛ در همایش روز ملی دامپزشکی عنوان شد:

مجلس برای حل مشکلات دامپزشکی آمادگی دارد/در حال حاضر به ازای هر ۸ نفر یک حیوان خانگی در پایتخت وجود دارد/نیاز به ساماندهی مراکز آموزش دامپزشکی

وزیر جهاد کشاورزی در مراسمی که در بزرگداشت روز ملی دامپزشکی برگزار شد گفت: تلاش و زحمات دامپزشکان در امنیت غذایی بر هیچ کس پوشیده نیست و  دامپزشکی همواره در تولید غذای سالم، گیاه سالم، علوفه سالم، دام سالم که حاصل آن انسان سالم خواهد بود، وظایف مهمی دارد.
کد خبر  12254
titr

به گزارش خبرنگار فاخته، غلامرضا نوری قزلجه در مراسمی که در بزرگداشت روز ملی دامپزشکی برگزار شد گفت: تلاش و زحمات دامپزشکان در امنیت غذایی بر هیچ کس پوشیده نیست و  دامپزشکی همواره در تولید غذای سالم، گیاه سالم، علوفه سالم، دام سالم که حاصل آن انسان سالم خواهد بود، وظایف مهمی دارد.

وی افزود:حدود ۲۵ درصد از ارزش افزوده تولیدات دامی به خدمات دامپزشکی اختصاص دارد که این امر بیانگر اهمیت بسزای این بخش در اقتصاد و امنیت غذایی کشور است.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برخی از اقدامات ضروری در راستای خودکفایی ۹۰ درصدی در حوزه دامپزشکی افزود: کمک به خودکفایی گوشت قرمز و سفید از طریق کنترل بیماری و کاهش تلفات و افزایش تولید واکسن های دام و طیور از جمله این اقدامات است چراکه در شرایط کنونی ۷۰ درصد واکسن طیور و ۳۰ درصد واکسن دام از طریق واردات تامین می شود.

وی بر توسعه مشارکت بخش خصوصی، انجمن‌ها و اتحادیه‌ها در ارائه خدمات دامپزشکی و بیمه تأکید کرد و افزود: آسان‌ترین راه برای دستیابی به اهداف ما، همکاری با تشکل‌ها و واگذاری بخش‌هایی از امور به آن‌هاست. ما باید کارهای سودآور را به بخش خصوصی واگذار کنیم.

نوری قزلجه در خصوص سرعت بخشیدن به اعلام تعرفه های خدمات دامپزشکی بخش خصوصی قول مساعد داد.

مجلس برای حل مشکلات دامپزشکی آمادگی دارد

محمد جواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی در این مراسم با تاکید بر اهمیت دامپزشکی در تامین امنیت غذایی به عنوان یکی از مباحث جدی تمام جوامع بشری بیان کرد: تولید غذای سالم مسئله اصلی کشور است وتلاش دامپزشکان به عنوان افسران خط مقدم امنیت غذاییقابل ستایش است.
عسگری گفت: مجلس شورای اسلامی در حوزه تقنینی راه را برای توسعه بخش دامپزشکی باز کرده است که این در حوزه اجرا نیز باید عملیاتی و محقق شود. 
وی با اشاره به نزدیکی زمان تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۴ به مجلس شورای اسلامی افزود:  مجلس شورای اسلامی و کمیسیون کشاورزی آمادگی خواهد داشت که هر نقطه نظر یا ارائه راهکاری را برای حل مشکلات بخش مد نظر قرار دهد و همکاری های لازم را برای تصویب لوایح و در نظر گرفتن نظرات کارشناسان در ارائه طرح ها را داشته باشد. 
رئیس کمیسیون کشاورزی یکی از ظرفیت ها و قابلیت های مهم این بخش را صادرات قلمداد کرد و گفت: در زمینه صادرات گوشت مرغ، ۲۱ هزار مجوز صادر شده است که از این تعداد ۱۷ هزار و ۵۰۰ مجوز عملیاتی شده است. 
وی افزود: میزان تولید گوشت مرغ در کشور در حالی به ۲۶۰۰ هزار تن می رسد که نیاز کشور از ۲۲۰۰ هزار تن تجاوز نمی کند، و باقی این تولید مازاد است.
عسگری تاکید کرد: کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی برای ریل گذاری صادرات و بازاریابی این محصولات با هدف هم افزایی با دولت و بخش خصوصی آمادگی دارد.

فعالیت ۸۰۰۰ مرکز خدمات دامپزشکی در کشور

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این مراسم بزرگداشت با نگاهی به خدمات یک صد سال اخیر دامپزشکی به معنای عام در کشور گفت: این حکایت از زحمات شبانه روزی و طاقت فرسای این قشر بی مدعا در حوزه تولید بهداشت و سلامت دارد.

وی افزود: بی‌انصافی است اگر در مقوله امنیت غذایی علاوه بر فرآوری غذا، به سلامت و بهداشت آن توجه نکنیم و چه بسا بدون توجه به بهداشت ره به جایی نخواهیم برد.

نوروزی یادآور شد: نیازمندی‌های جدیدی در عرصه آموزش و پژوهش در حوزه دامپزشکی وجود دارد. برای دستیابی به راه‌های مقابله جدیدی با بیماری‌ها، بار مسئولیت پژوهشگران و نخبگان دامپزشکی سنگین‌تر خواهد شد.
وی افزود: تولید واکسن در همه عرصه‌های انسانی و دامی در یکصد سال اخیر، مدیون و مرهون تلاش‌های بی‌وقفه دامپزشکان و دامپزشکی بوده است. بیماری‌های مهلکی مانند فلج اطفال، سرخک، سرخجه، دیفتری و کزاز و .... جان تعداد زیادی از مردممان را در معرض خطر جدی قرار داده بود که امروز علاوه بر ایجاد ایمنی خوب در جامعه انسانی، تولیدات واکسن ایران به سایر کشورها نیز صادر می‌شود که این جز افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران و جامعه دامپزشکی است.

نوروزی ادامه داد: سازمان دامپزشکی کشور مفتخر است که با واگذاری امور تصدیگری در حوزه درمان و بخش عمده‌ای از حوزه پیشگیری در حوزه دامپزشکی را، با تاسیس ۸۰۰۰ مرکز درمانی بیمارستان درمانگاه مرکز مایه کوبی، و با اشتغال زایی بیش از ۵۰ هزار نفر متخصص، کاردان، کارشناس، کارشناس ارشد و دامپزشک، به سازمان نظام دامپزشکی واگذار کرده است.
وی افزود: همچنین در سطح کشور بیش از ۲۷۰ کارخانه داروسازی، واکسن سازی و مکمل سازی وجود دارد که با تولید ۳۰۰۰ قلم دارو، جمعیت دامی کشور را پشتیبانی و حمایت می‌کنند.دبیرخانه شورای امنیت غذایی به سازمان دامپزشکی واگذار شود

رئیس سازمان نظام دامپزشکی نیز در این همایش با بیان این که هیچ فاصله ای بین ایران و کشورهای توسعه یافته در زمینه تجهیزات و نیروی انسانی دامپزشکی وجود ندارد گفت: در سال های اخیر که پیدایش و بروز بیماری های نوپدید و بازپدید توسعه پیدا کرده، نقش دامپزشکان در توسعه سلامت در کشور بیش از پیش نمایان شده است.
وی افزود: ۸۰۰ بیماری مشترک بین انسان و دام شناسایی شده که دامپزشکان بخش خصوصی و نظام دامپزشکی، در صف اول مبارزه با این بیماری ها خدمت می کنند.
زارعی با بیان این که ارگان های بهداشتی فرماندهان جبهه مبارزه با بیماری هستند گفت: شایسته است سازمان ها و ارگان های دیگر در تصمیمات ارگلن های بهداشتی مداخله نکنند.
وی تصریح کرد: اخیرا کلینیک های دامپزشکی ازطرف سازمانهای غیر مرتبط برای خروج از محدوده شهرها تحت فشار قرار گرفته اند که این، بازی با بهداشت عمومی است.
زارعی ادامه داد: در حال حاضر به ازای هر ۸ نفر یک حیوان خانگی در پایتخت وجود دارد که اگر کلینیک های دامپزشکی در سطح شهر با محدودیت مواجه شوند، این حیوانات به عنوان بمب های بیولوژیک در کشور تردد، و ایجاد مشکل خواهند کرد.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی با تاکید بر نقش مهم دامپزشکی در ارتقاء امنیت غذایی و سلامت خاطرنشان کرد: دبیرخانه شورای امنیت غذایی در حالی در وزارت بهداشت مستقر است که و طبقه تولید و تضمین سلامت غذا بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است. این دبیرخانه باید در دل وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور باشد.
وی به مظلومیت مسئولین فنی و بهداشتی دامپزشکی اشاره کرد و ادامه داد: این گروه از آنجا که حقوق خود را از کارفرمایی می گیرند که مسئولیت نظارت بر عملکرد وی را بر عهده دارند، امنیت شغلی ندارند. برای اولین بار در ماده ۳۴ برنامه هفتم توسعه، وزارت جهاد کشاورزی و بهداشت مکلف شدند که ارتباط مالی بین مسئولین فنی و کارفرما را قطع کنند.
زارعی به عدم ابلاغ تعرفه های خدمات بخش خصوصی دامپزشکی اشاره کرد و گفت: هر سال عدم اعلام به موقع این تعرفه ها، دامپزشکان بخش خصوصی دچار چالش هستند، که امسال با پیگیری وزیر جهاد کشاورزی این موضوع به جریان افتاده و تعرفه های بخش خصوصی در کارتابل وزیر و آماده امضا و ابلاغ هستند.

نیاز به ساماندهی مراکز آموزش دامپزشکی

سید حسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران نیز در این نشست، ضمن تبریک روز دامپزشکی، توسعه کمی بی رویه در آموزش دامپزشکی را یکی از چالش های مهم حوزه دامپزشکی قلمداد کرد و گفت: توسعه بی رویه کمی در این حوزه روی کیفیت آموزش تاثیر گذار است. 
وی افزود: گرچه طی ۱۰ سال اخیر تلاش های برای مدیریت این چالش انجام‌شده است، در گذشته اتفاقاتی در این زمینه افتاده است که نیاز به ساماندهی دارد.

خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)

دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید. 

سرپرست دانشگاه تهران، مداخلات دولت در عملکرد بخش خصوصی را چالش دیگری در این حوزه دانست و گفت: اخیرا گفته شده که کلینیک های دامپزشکی از سطح شهرها جمع آوری شده، و به حومه شهر منتقل شوند؛ که بدون شک این پیام خوبی برای دامپزشکان فعال در بخش خصوصی نخواهد داشت.

برای دیدن تصاویر کلیک کنید.

خبرنگار: شبنم مسعودی

خبرهای مرتبط
برچسب ها
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.