در همین زمینه، امروز،دکتر «ابوالفضل غنی ئی»، معاون پژوهشی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد در گفتگویی با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی فاخته موارد و سئوالاتی به شرح زیر مطرح شد.
وی در معرفی خود گفت: «ابوالفضل غنی ئی» دانشیار گروه علوم درمانگاهی بهداشت و پیشگیری از بیماری های دامی و معاون پژوهشی، پشتیبانی و توسعه منابع دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد می باشم. متولد سال 1362 در شهر یزد می باشم و تحصیلات خود را به ترتیب، در دو مقطع دکتری عمومی دامپزشکی و دکتری تخصصی بیماری های طیور در دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه تهران گذرانده ام. از سال 1390 به عنوان استادیار گروه علوم درمانگاهی در دانشگاه ارومیه و از سال 1397 در دانشگاه فردوسی مشهد مشغول به فعالیت می باشم.
فاخته- مهم ترین برنامه های شما برای پیشبرد اهداف پژوهشی دانشکده دامپزشکی چیست؟
دکتر غنی ئی- در ابتدا، وضعیت فعلی دانشکده در امر پژوهش مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سپس نقاط قوت دانشکده مشخص و تلاش در جهت تقویت این موضوعات گردید. در ضمن، شناخت نقاط ضعف دانشکده و تلاش در جهت کاهش آن صورت گرفت. همسو با سیاست های کلی دانشگاه، تلاش خواهد شد تعاملات پژوهشی دانشکده با مجموعه های مرتبط صنعتی و اجرایی افزایش یابد تا بتوانیم با نقش آفرینی موثر به ایفای مسئولیت محوری دانشگاه در توسعه متعادل جامعه بپردازیم
فاخته- به نظر شما پژوهش های انجام شده تا چه حد نیازهای صنعت و سایر بخش های جامعه را پوشش می دهد؟
دکتر غنی ئی- اگر بخواهیم منصفانه در این مورد نظر دهیم به نظر می رسد که بخشی از پژوهش های انجام گرفته در دانشگاه نتوانسته است همسو با نیازهای صنعت باشد. اما در مقابل پژوهش هایی در دانشگاه انجام می گیرد که در راستای افزایش بهره وری و توسعه صنعتی انجام می باشند. بخشی از این پژوهش ها، مورد استقبال متولیان امر قرار نمی گیرد و متاسفانه بهره کافی از این تلاش ها صورت نمی گیرد. این موضوع که در تفکر و عمل متولیان صنعت نوآوری، خلاقیت و به روز بودن جایگاه و اهمیتی والایی داشته باشد می تواند به تقویت پیوند دانشگاه و جامعه کمک نماید. بدیهی است که در این راستا، دانشگاه نیز باید خود را هماهنگ و پاسخگوی نیازهای صنعت و جامعه نماید.
فاخته- برای کاربردی بودن پژوهش ها در حوزه دامپزشکی چه پیشنهادی دارید؟
دکتر غنی ئی- روشن است کاربردی بودن پژوهش ها حاصل تعامل و هم افزایی دوطرفه فی مابین دانشگاه و صنعت است و تا زمانی که این احساس و اقدام در دو سوی این تعامل شکل نگیرد نمی توان امید چندانی به بهره گیری از دانش در تقویت صنعت داشت. در این زمینه عقب افتادگی جدی در کشور وجود دارد و ضروری است اقدام جهادی انجام گیرد و از اقدامات نمایشی و مقطعی اجتناب گردد.
فاخته- مهم ترین مشکلات پژوهش در حوزه دانشکده دامپزشکی کدام هستند و راهکار رفع آنها چیست؟
دکتر غنی ئی- به نظر بنده عمده ترین مشکلات در امر پژوهش در دو موضوع تامین منابع و برقراری ارتباط واقعی با صنایع و تصمیم گیران حوزه دامپزشکی است. متاسفانه، در دامپزشکی آموزش، پژوهش و اجرا متولیان مجزایی دارد که عدم هماهنگی بین این مراجع، ضربه جدی به توسعه دامپزشکی کشور وارد نموده است.
فاخته- چرا انتشار مقالات مهم تر از انجام پژوهش ها شده است؟
دکتر غنی ئی- بدیهی است که برونداد انجام هر پژوهشی می تواند انتشار مقالات مرتبط باشد و این دو مساله در یک راستا می باشند. اما اگر مورد سئوال در بحث اولویت است می توان این گونه پاسخ داد که زمانی که ارتباط موثر بین مراکز آموزشی و پژوهشی و مراجع صنعتی و تصمیم گیر وجود ندارد و کارآمدی و نیاز محور بودن پژوهش ها در اولویت قانونگزار قرار نمی گیرد، صرفا موضوع انتشار مقالات به عنوان اولویت در نظر گرفته می شود. بدیهی است انتشار مقالات ناب و حفظ مرجعیت علمی یک اصل خدشه ناپذیر است و باید در کنار آن به سمت پژوهش های تقاضا محور پیش رفت. لذا ضروری است برای توسعه متعادل و متوازن به هر دو جنبه مساله پرداخته شود.
خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.
دکتر غنی ئی- در پایان از فرصتی که در اختیار بنده برای بیان دیدگاه قرار گرفته است تشکر می نمایم و امیدوارم توسعه روزافزون کشور عزیزمان با بهره گیری از پژوهش های به روز و کاربردی محقق گردد.
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.