فاخته- محققان میگویند که مصرف بیش از حد پروتئین به صورت روزانه میتواند مشکلاتی برای سلامت قلب ایجاد کند.
به گزارش "مدیکال نیوز تودی" و بر اساس مطالعهای که در دانشگاه پیتسبرگ ایالات متحده انجام و در مجله 《 Nature Metabolism 》منتشر شده است دریافت بیش از ۲۲ درصد کالری روزانه از طریق پروتئینها ممکن است خطر تصلب شرائین را افزایش دهد.
محققان با مطالعه بر روی ۲۳ نفر دریافتند که مصرف بیش از ۲۵ گرم پروتئین در هر وعده غذایی (۲۲ درصد کالری روزانه)، منجر به تجمع سطوح بالاتر "لوسین" در بدن میشود. لوسین یک "اسید آمینه ضروری" و سازنده پروتئین است که مسیر خاصی را در سلولهای ایمنی فعال میکند که با تصلب شرائین مرتبط است.
در مطالعه محققان بر روی "هامسترها"، آنان با نتایج مشابهی با مطالعات انسانی روبهرو شدند و گزارش کردند که در هاماسترهایی که بیش از ۲۵ گرم پروتئین در هر وعده غذایی دریافت میکردند، احتمال ابتلا به تصلب شرائین و بیماریهای قلبی و عروقی بالا می رود.
نویسندگان این مقاله پیشنهاد میکنند که مردم دریافت پروتئین روزانه را به حدود ۱۱ درصد انرژی مورد نیاز محدود کنند.
برای سالها تحقیقات نشان میداد که رژیمهای غذایی با پروتئین بالا میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش دهند، اما هیچکس دلیل آن را نمیدانست. محققان در این مطالعه، دلایل خطرناک بودن این نوع رژیم غذایی را شناسایی کرده و برای اولین بار به نقش "لوسین" به عنوان عامل اصلی خطر تصلب شرائین پی بردند.
نیازهای پروتئینی هر فرد متفاوت است، بنابراین بهتر است با یک متخصص تغذیه مراجعه و گفتگو کنید که بتواند نیاز شما به این ماده مغذی را ارزیابی کند. محققان خوردن پروتئین گیاهی بیشتر (از طریق غذاها به جای مکملها) را برای افرادی که به دنبال افزودن پروتئین اضافی به رژیم غذایی خود هستند توصیه میکنند./۳۵۴
علیرضا کیهان پور
منبع: مدیکال نیوز تودی ۲۰۲۴
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.