چالش بهداشتی عرضه غذای حیوانات در سوپرمارکت‌ها

عرضه غذای حیوانات در سوپرمارکت‌ها ممنوع است و فروشگاه‌های زنجیره‌ای همچنان که باید دارای مجوز عرضه این محصولات باشند باید فضای جدایی را برای فروش این موارد اختصاص دهند.
کد خبر  12488
special

به گزارش فاخته، خبرگزاری فارس دراین زمینه نوشت: لزوم به‌کارگیری موارد بهداشتی در فروشگاه‌ها و مراکزی که مواد غذایی را به فروش می‌رسانند، موضوع مشخص و مبرهنی است اما در برخی موارد همین مسئله بدیهی با بهانه‌های جدید زیر پا گذاشته می‌شوند.
در همین راستا موضوع فروش انواع غذاهای حیوانات در برخی فروشگاه‌های مواد غذایی مورد اعتراض برخی از افراد قرار گرفته است. در همین زمینه یکی از مخاطبان «فارس من» farsnews.ir/campaigns طی پویشی شکایت‌آمیز نوشته است: «فروش غذای حیوانات در سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای که مواد غذایی در آن‌ها به فروش می‌رسد کاملاً غیربهداشتی است. ضمناً مربوط به پت‌شاپ‌ها است؛ این در حالی است که با محدودکردن پت‌شاپ‌ها محصولاتشان را در سوپرمارکت‌ها به فروش می‌رسانند. درخواست داریم هر چه سریع‌تر به این موضوع رسیدگی شود.»
درگذشته که موضوع نگهداری سگ و گربه‌ها چندان مطرح نبود و بیشتر پرنده‌فروشی‌ها و آکواریوم‌ها کار می‌کردند غذای این حیوانات نیز از همان مغازه‌ها تهیه می‌شد اما بعد از مدتی با واردکردن فرهنگ نگهداری سگ بعضاً برخی از افراد برای سود بیشتر اقدام به فروش مواد غذایی سگ و گربه و لوازم نگهداری و حتی بازی این حیوانات کردند که حالا مشکل اصلی اینجاست که نه‌تنها این مراکز که بر اساس قانون تعیین شده‌اند در حال فروش این مواد هستند بلکه برخی از مغازه به طور غیرقانونی اقدام به فروش این مواد غذایی کرده‌اند.
به‌طورکلی اقتصاد امروز در کشورهای مختلف برای سودآوری بیشتر وارد حریم‌های مختلفی می‌شود و نیازهای جدیدی برای بشر امروز به وجود می‌آورد که همین موضوع حیوانات خانگی نیز از جمله همین نیازسازی‌هاست. منتها بیشتر از اینکه به طور واقعی چنین فرهنگی در کشور جا بیفتند تبلیغات تجاری باعث می‌شود که چنین نیازی برای برخی از افراد به وجود آید.
ظاهراً با بسته‌شدن برخی پت‌شاپ‌ها که غذای سگ و حیوانات ارائه می‌کردند، برخی سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای کسب سود، در این حوزه ورود کرده‌اند که بعضاً مغایر موارد بهداشتی است.
ارائه غذای انسان و حیوان در یک سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌ها نه کار درستی است و نه از لحاظ اعتباری و بهداشتی برای آن فروشگاه درست است. این در شرایطی است که ممکن است کودکان و حتی برخی بزرگسالان نسبت به تهیه این اقلام اشتباه کنند.

خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)

دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.

آنچه مطرح است فروشگاه‌های زنجیره‌ای و نه سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌ها که فضای کوچکی دارند به شرطی مجاز به عرضه غذای حیوانات خانگی هستند که مکان خاصی را برای عرضه این فرآورده‌ها در فروشگاه اختصاص داده و تابلو ویژه حیوانات خانگی را در محل نصب نمایند اما درهرصورت به نظر می‌رسد باتوجه‌به فرهنگ کشورمان این ادغام و ارائه مشترک این موضوع در فروشگاه‌ها جایز نباشد.
داروخانه‌ها، کلینیک‌های دامپزشکی، اماکن عرضه اختصاصی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای با اختصاص جایگاه ویژه تنها مراکز مجاز عرضه غذای حیوانات خانگی هستند. عرضه این غذاها برای حیوانات نیز  صرفاً باید به‌صورت بسته‌بندی یا کنسرو شده باشد و دارای مشخصات لازم (برابر ضوابط نشانه‌گذاری فرآورده مربوط) با تأکید بر «ممنوعیت مصرف انسانی» باشد.
تاکنون هیچ‌گونه مجوز کسبی تحت عنوان پت‌شاپ صادر نشده است، ولی دارندگان مجوز عرضه ملزومات حیوانات خانگی که صدور مجوز آن‌ها وفق مقررات موضوعه و قانون نظام صنفی برای متقاضیان مربوطه انجام شده، صرفاً مجاز به ارائه ملزومات و خدمات بر اساس مجوز دریافتی هستند.
بنابراین فروشگاه‌ها و مراکزی که این مواد را عرضه می‌کنند باید دارای مجوز لازم باشند و همچنین باید درباره نوع موادی که عرضه می‌کنند نیز قانون را رعایت کنند و دارای جوز باشند. با این حساب مردم می‌توانند در خصوص سوپرمارکت‌ها و برخی فروشگاه‌هایی که قوانین را در این عرصه رعایت نکرده‌اند به مراجع ذی صلاح شکایت کنند و نسبت به تخلفات صورت گرفته اطلاع‌رسانی کنند.
از سوی دیگر ممکن است عرضه مواد غذایی انسان و حیوان به‌صورت هم‌زمان سبب شود که برخی از افرادی که این حیوانات را نگهداری کنند به خود اجازه دهند که این حیوانات را به فروشگاه‌ها ببرند و همین موضوع بیشتر سبب ایجاد فضای غیربهداشتی در فروشگاه‌ها می‌شود. هرچند که در بسیاری از فروشگاه‌های بزرگ برای اعتبار آن فروشگاه به هیچ عنوان اجازه ورود حیوانات را نمی‌دهند و عرضه مواد غذایی حیوانات نیز همین نگرش را در خریداران ایجاد می‌کند و ممکن است در خرید کالا از آن فروشگاه‌ها اثر منفی بگذارد؛ بنابراین بسیاری از فروشگاه‌ها از فروش چنین محصولات حیوانی خودداری می‌کنند.
فارس من، سامانه‌ای است که با دریافت پیشنهادات و نظرات مختلف شهروندان و اشتراک گذاری آن میان مخاطبان یک فضای هم اندیشی مشترک را برای بهبود و پیشرفت جامعه مهیا می‌کند. با ورود به سامانه فارس من به آدرس https://farsnews.ir/campaigns می‌توانید صدای خود را به گوش مخاطبان دیگر برسانید.

خبرهای مرتبط
برچسب ها
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.