به گزارش فاخته، برای نخستینبار در ایران، اسپرمگیری موفق از یک ببر در یکی از مراکز تخصصی حیات وحش در کرج، با نظارت جمعی از متخصصان این حوزه و استاد مامایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، با موفقیت انجام شد. این اقدام در حالی صورت گرفت که نوع دقیق این ببر هنوز بهطور کامل مشخص نشده، اما بهعنوان ببر بنگال معرفی شده است.
این اقدام که با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، ادارهکل محیط زیست استان، حمایت سازمان دامپزشکی کشور و پشتیبانی علمی متخصصان بخش خصوصی انجام شده، گامی مهم و کاربردی در مسیر توسعه فناوریهای نوین در حفاظت از حیات وحش کشور بهشمار میرود.
هرچند هدف اصلی این پروژه جلوگیری از انقراض ببر نیست، اما بهعنوان پیشدرآمدی برای اجرای طرحهای مشابه در مورد گونههای بومی ایران در نظر گرفته میشود. برنامههایی که میتوانند در آینده، نقش مهمی در حفظ و بازسازی جمعیت گونههای در خطر کشور ایفا کنند.
گربهسانان بزرگ ایران، نقش کلیدی در چرخه بومشناختی طبیعت دارند. در حالیکه گونههایی مانند شیر ایرانی (شیر کبیر) منقرض شدهاند و یوزپلنگ آسیایی در آستانه انقراض قرار دارد، سایر گونهها مانند پلنگ ایرانی و گربههای وحشی نیز با تهدیدهای جدی روبهرو هستند. استفاده از روشهایی چون تلقیح مصنوعی و انتقال جنین، یکی از راهکارهای علمی مؤثر برای پیشگیری از ادامه این روند محسوب میشود.
خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.
با تحقق این پروژه و ادامه چنین فعالیتهایی، ایران میتواند به الگویی در سطح منطقه برای استفاده از ظرفیتهای علمی در حفاظت از حیات وحش تبدیل شود.
منبع: خبرگزاری فارس
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.