به گزارش فاخته به نقل از مهر، کشاورزی یکی از بخشهای مورد انتقاد در مصرف آب و تخریب محیط زیست است. این حوزه با وجود مصرف منابع پایه ضایعات و دورریزهای زیادی دارد در حالی که در کشورهای پیشرفته این ضایعات به حداقل رسیده است.
فناوری و پیشرفت دانش سبب شده تا از تمام کالاها حداکثر بهره برداری انجام شود تا ضمن حفظ منابع پایه تولید مستمر ادامه داشته باشد.
امروز بخشی از کشتار دام و طیور غیر از گوشت، هم صادر و هم مورد بهره برداری در صنایع مختلف قرار گرفته است.
مهدی امیرصادقی، عضو هیئتعلمی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور در خصوص یکی از تحقیقات و کاهش دورریز طیور به خبرنگار مهر گفت: با اجرای پروژهای توانستیم ماده هیالورونیک اسید را که ارزش جهانی هر گرم آن حداقل ۲۰۰ دلار است از منابع دورریز داخلی تولید کنیم.
وی افزود: تاج خروس که پیشتر به عنوان پسماند، دور ریخته میشد، اکنون با چند مرحله فرآیند شیمیایی به هیالورونیک اسید تبدیل میشود. از هر کیلو گرم تاج خروس حدود ۷ گرم محصول خالص قابل استحصال است.
وی با اشاره به کاربردهای گسترده این ماده در صنایع پزشکی و آرایشی تأکید کرد: هیالورونیک اسید در درمان ناباروری، سرطان، آرتروز، جراحیهای چشم و تولید کرمهای ضد پیری استفاده میشود و جایگزین بوتاکس در طب زیبایی شده است.
وی اضافه کرد: پیشبینی میشود بازار جهانی آن در سال ۲۰۲۵ به ۱۵ میلیارد دلار برسد.
این محقق با هشدار درباره دورریز سالانه ۲۶ تن تاج مرغ و خروس در کشور، تاکید کرد: با توجه به تولید سالانه ۲.۶ میلیون تن مرغ در ایران حتی اگر یک درصد آن مربوط به تاج باشد، این ضایعات قابلیت تبدیل به محصولی با ارزش افزوده فوقالعاده را دارد.
خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.
امیرصادقی در پایان تصریح کرد: دستیابی به این فناوری نهتنها نیاز داخلی به هیالورونیک اسید را تأمین میکند، بلکه با توجه به تحریمها و مشکلات واردات محصولات آرایشی-پزشکی، فرصتهای اقتصادی مطلوبی را برای کشور فراهم میکند.
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.