به گزارش فاخته به نقل از شفقنا، مصرف گوشت قرمز قبلا با نرخ بالاتر سرطان مرتبط بود و اکنون یک مطالعه طولانی مدت آن را با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل مرتبط دانسته است.
این یافتهها با استناد به مطالعه ۱۳۳۷۷۱ پرونده به دست آمده و شرکتکنندگان به مدت ۴۳ سال تحت نظر قرار گرفتند و الگوهای غذایی در برابر احتمال ابتلا به زوال عقل ترسیم شدند.
بر اساس ۱۱۱۷۳ نفر در این مطالعه که در طول دوره تحقیقاتی به زوال عقل مبتلا شده بودند، خوردن یک چهارم یا بیشتر از گوشت قرمز فرآوری شده در روز به معنی ۱۳ درصد افزایش خطر زوال عقل در مقایسه با افرادی بود که فقط مقدار کمی گوشت قرمز مصرف می کردند.
این مطالعه نشان داد که خوردن یک وعده اضافی گوشت قرمز فرآوری شده به صورت روزانه، پیری شناختی را تا حدود ۱.۶ سال تسریع می کند.
محققان در مقاله منتشر شده خود نوشتند که مصرف بیش از حد گوشت قرمز، به ویژه گوشت قرمز فرآوری شده، با افزایش خطر زوال عقل و زوال شناختی مرتبط است، در این میان، همه عوامل مختلف میتوانند در خطر ابتلا به زوال عقل نقش داشته باشند از جمله کیفیت خواب گرفته تا مصرف الکل و متغیرهای ژنتیکی.
گوشت قرمز فرآوری نشده (مانند گوشت گاو و بره) با خطر زوال عقل مرتبط نیست. با این حال، ارتباطی بین گوشتهای فرآوری شده و فرآوری نشده و زوال شناختی گزارش شده وجود داشت.
خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.
بر اساس مطالعه منتشره در مجله علمی «Science Alert» کاهش مصرف گوشت قرمز را میتوان در دستورالعملهای رژیم غذایی برای تقویت سلامت شناختی و توجه بیشتر به ارتباط بین رژیم غذایی و سلامت مغز گنجاند.
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.