بی‌واسطه با رئیس جدید سازمان نظام دامپزشکی؛

گفتگو با دکتر میرجلال سیدرسولی، مسئول فنی بهداشتی کشتارگاه صنعتی دام شهرداری تبریز

انتخابات شورای مرکزی و انتصاب رییس جدید سازمان نظام دامپزشکی کشور بهانه‌ای شد تا «فاخته» در راستای رسالت رسانه‌ای خود در طرح و انتقال دغدغه‌ها و چالشها و تسهیل در ارتباط مستقیم اعضای نظام دامپزشکی با مسئولین و رئیس جدید سازمان نظام به سراغ فعالان رده‌های مختلف شغلی دامپزشکی برود.
کد خبر  13626
titr

انتخابات شورای مرکزی و انتصاب رییس جدید سازمان نظام دامپزشکی کشور بهانه‌ای شد تا «فاخته» در راستای رسالت رسانه‌ای خود در طرح و انتقال دغدغه‌ها و چالشها و تسهیل در ارتباط مستقیم اعضای نظام دامپزشکی با مسئولین و رئیس جدید سازمان نظام به سراغ فعالان رده‌های مختلف شغلی دامپزشکی برود.

در ادامه گفتگوهای قبلی؛ این بار مصاحبه با دکتر میرجلال سیدرسولی مسئول فنی بهداشتی کشتارگاه صنعتی دام شهرداری تبریز انجام شد؛

فاخته- مهم‌ترین اولویت‌های کاری و عملیاتی رئیس سازمان نظام دامپزشکی از دیدگاه شما کدام موارد هستند؟

آنچنانکه از برآیند پیامها و درد دلهای همکاران در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی برمی‌آید، متاسفانه عملکرد کلی سازمان نظام در دوره‌های قبل مورد تایید اکثر اعضا نیست! در کنار تمام تلاشهای صورت گرفته که محل امتنان است، گاهی موارد غیرقابل توجیهی دیده می‌شود که با امعان نظر به تجربيات مسئولین و هشدارهای دلسوزان و فعالان صنفی، وقوع آن محل بسی تاسف است! به عنوان مثال؛ مسئولین سابق سازمان نظام مدعی هستند که در دوره قبل تمام بدهی‌های سازمان نظام و بصورت اخص بدهی‌های صندوق تعاون و رفاه تسویه شده است و از طرف دیگر به این نکته اذعان می‌کنند که چون سازمان نظام یک نهاد غیردولتی‌ست، درآمد عمده‌اش از جیب اعضاست. حال، وقتی افزایش تصاعدی حق عضویت و هزینه کلاسهای بازآموزی و افزایش تعداد امتیازات بازآموزی لازم جهت تمدید پروانه و مسائلی از این دست  را در این پازل می‌چینیم، یک عضو عادی صرفا می‌تواند چنین نتیجه بگیرد که افزایش فشار مالی بر اعضا به دلیل پرکردن چاله‌های مالی سازمان نظام بوده است! در تکمله این داستان هم علیرغم این گفته که تمام حساب و کتابهای سازمان نظام شفاف و بصورت آنلاین در دسترس است، همزمان شاهد بودیم که با ورود سازمان بازرسی به این پرونده‌های ظاهرا شفاف، برای چندین نفر بعنوان متخلف قرار وثیقه چند صد میلیارد تومانی صادر شد! پس اعضا حق دارند در درست بودن قسم حضرت عباس مسئولین مربوطه و دم خروس این پرونده‌های فساد دچار تشکیک شوند و از این پارادوکسها و فشارهای حداکثری بر اعضا در کنار کمترین حمایت و خدمات به ایشان دل‌آزرده باشند. 
با عنایت به پاک‌دستی و خوش‌نامی آقای دکتر مطلبی و با توجه به مطالب مذکور، به نظر بنده اولین قدم برای آقای دکتر مطلبی می‌تواند مبارزه با فساد، کاهش هزینه‌های جاری سازمان و تعدیل هزینه‌های تحمیلی بر اعضا باشد.

فاخته- مهم ترین دغدغه های تشکل متبوع شما چیست؟
دغدغه‌های مسئولین فنی بهداشتی یکی دو تا نیست! و اجرایی شدن آیین‌نامه نظارت بهداشتی در حال تبدیل به یک رویاست! اما مخلص کلام اینکه اگر جایگاه مسئولین فنی بهداشتی تعریف شده و جا بیفتد، اکثر مشکلات آنها حل خواهد شد. متاسفانه اکثر کافرماها یا بهتر بگویم کارفرمانماها به مسئول فنی بهداشتی به عنوان یک هزینه اضافی نگاه می‌کنند که ناشی از همین عدم تعریف و توجیه جایگاه مسئول فنی بهداشتی‌ست. ضمن اینکه یک مسئول فنی بهداشتی به سبب دادن تعهد محضری، علی‌الظاهر بعنوان نماینده ادارات دامپزشکی می‌باشد ولی در عین حال ملزم به بستن قرارداد مستقیم با کارفرماست. پس از منظر حقوقی و از دید اداره کار عملا کارگر کارفرما محسوب می‌شود. فلذا تا وقتی یک مسئول فنی بهداشتی حقوق خود را از کارفرما می‌گیرد، بواسطه پرداخت مستقیم دستمزد ناظر توسط منظور عملا اصل نظارت به محاق می‌رود و مسئول فنی بهداشتی قادر به انجام دقیق و قاطعانه شرح وظایف نبوده لذا قطع رابطه مالی ناظر و منظور بایستی در اولویت باشد. برای اینکار هم راهکارهایی ارائه شده است. از جمله اینکه همانند آنچه در مورد ناظران شرعی انجام می‌شود، برای مسئولین فنی بهداشتی نیز اجرایی شود و با اخذ حق نظارت فنی بهداشتی از کارفرما و همچنین تخصیص درصدی ناچیز بر روی قیمت نهایی محصول، حق و حقوق مسئولین فنی بهداشتی پرداخت شود.

فاخته- برای بهبود وضعیت اعضای صنف و تشکلی که در آن هستید از دکتر مطلبی چه انتظاراتی دارید؟

همانطور که عرض کردم قطع ارتباط مالی مسئولین فنی بهداشتی و کارفرمایان با اجرایی شدن آیین‌نامه نظارت بهداشتی و بویژه ماده ۱۸ و ۱۹ آن پس از گذشت 16 سال از تصویب آن یکی از مطالبات اصلی‌ست. ضمن اینکه قرارگیری لااقل تعدادی از رده‌های شغلی دامپزشکی بویژه مسئولین فنی بهداشتی کشتارگاههای دام و طیور در زمره مشاغل سخت و زیان‌آور از مطالبات مغفول اعضاست. هر چند اخیرا شاهد بازنشستگی یکی دو تن از همکاران کشتارگاههای طیور با 20سال خدمت بوده‌ایم، لیکن این امر بواسطه برخی تبصره‌ها و بصورت استثنا بوده است. امید است با تدابیر دکتر مطلبی و رایزنی با نمایندگان مجلس و ادارات کار و اجرایی شدن آن، این امر در زمره باقیات الصالحات از سوی ایشان به یادگار بماند.

فاخته- و کلام آخر؟

سپاس از شما به سبب این فرصت که در اختیار بنده قرار دادید.

خبرهای مرتبط
برچسب ها
آنچه شما گفته اید
  • دامپزشک
    می گوید:
    عالی بوئ. اما نمی دونم چه کسی و چه زمانی میتونه طلسم ماده 19 رو بشکنه
  • مسئول فنی بهداشتی
    می گوید:
    اغلب کارفرماها مسئول فنی رو اضافه می دونن. مایه تاسف هست
  • امید
    می گوید:
    به تجربه و تلاش دکتر مطلبی عزیز امید داریم
  • داود رادمهر
    می گوید:
    عالی بود، مقایسه حقوق دریافتی توسط همکاران دولتی با بخش خصوصی که در اینجا مسولین فنی مد نظر است، جزو معضلات بوده ،لذا برخی مسوولین و همکاران دولتی علی رغم ظاهر همراهشان ، باطنا راضی به برداشتن قدم های جدی و عملی در خصوص ماده ۱۹ و معضل پرداخت حقوق توسط کارفرما نبوده ، همچنین نفوذ و تحکم خواسته های کارفرما در برخی مسوولان و ایجاد تضاد منافع ، همگی جز موانع مهم در عملیاتی شدن ماده ۱۹ بوده و هستند امیدوارم انسان های شریف و شجاعی مثل آقای دکتر مطلبی و همکاران ایشان ،بخصوص در معاونتها و رسانه ها ، بتوانند یکبار برای همیشه مشکل را حل کنند مثل آ دکتر پزشکیان در بحث جا انداختن پزشک خانواده ۔۔۔یاحق
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.