فاخته- حضور این شمار از جمعیت پزشکان و کادر سلامت حتی در صورت رای نیاوردن، حاکی از عزم جدی این قشر از جامعه در پرورش مدیر و تصاحب جایگاه های کلان کشور است و بررسی ها نشان می دهد این خیز بزرگ، از سال های قبل برنامه ریزی شده است که در نوع خود جای توجه و تحسین دارد.
نگاهی به انتخابات مجلس نیز نشان می دهد، در مجلس دوازدهم که به تازگی آغاز بکار کرده؛ 20 پزشک راه پیدا کرده اند به نحوی که در ۱۶ استان شامل سیستان و بلوچستان، قزوین، گیلان، فارس، خراسان شمالی، آذربایجان شرقی، مرکزی، زنجان، همدان، یزد، چهارمحال و بختیاری، کردستان، مازندران، اصفهان، تهران و اردبیل نمایندگانی از جامعه پزشکی راهی مجلس دوازدهم شده اند و از جمعیت دامپزشکان، فقط یک نماینده به این حوزه حساس تصمیم ساز و تصمیم گیر راه یافت.
و اما فضای اظهار نظر دامپزشکان در عرصه رسانه ای و ... حاکی از آن است که این قشر تمایل بیشتری به قرارگیری در کنار پزشکان دارند تا سایر اقشار و این تمایل منحصر به بخش خصوصی نشده بلکه حوزه آموزش و حتی تحقیقات را نیز شامل می شود که با توجه به قرابت زمینه های پیشگیری و درمان در جمعیت های انسانی و حیوانی، این تمایل درست به نظر می رسد.
اما نگاهی به جایگاه دامپزشکان در عرصه های کلان مدیریتی کشور حاکی از ضعف بزرگ این قشر در ورود به این جایگاه های مهم است. همین امر سبب شده تا شاهد ویترینی از مشکلات ریز و درشت در حوزه دامپزشکی کشور به ویژه در بخش غیر دولتی باشیم و البته نگاهی به جایگاه تشکیلاتی بخش دولتی و اعتبارات این حوزه و بضاعت های آن از حیث نیروی انسانی، منابع مالی و تجهیزات، حاکی از وجود اینگونه چالش ها در این بخش نیز هست که عمدتا به دلیل نبود دامپزشکان حامی در رده های بالای مدیریتی و تصمیم گیری سطوح کلان، عمدتا مباحث این بخش نیز به سختی رفع می گردد یا در پیچ و خم های اداری آنقدر می ماند تا به بایگانی اسناد سپرده شود.
عدم ابلاغ تعرفه های بخش درمانی بخش خصوصی تا به امروز که در پایان سومین ماه سال هستیم (در حالی که تعرفه پزشکان در پنجم فروردین ماه از سوی هیات وزیران ابلاغ شد)، مشکلات مربوط به مالیات های فعالان بخش خصوصی، مشکلات مربوط به مسئولین فنی در زمینه اجرای ناموفق مواد 18 و 19 آئین نامه نظارت بهداشتی که بیش از 2 دهه از عمر ابلاغ آن می گذرد، عدم تکافوی منابع مالی لازم برای برخی پرداخت های پرسنلی، عدم دارا بودن جایگاه تشکیلاتی مناسب برای برخی مشاغل از جمله مشاغل اداری و حتی فنی بخش دولتی، عدم قرارگیری مشاغل دامپزشکی در زمره مشاغل سخت و زیان آور، مشکلات ایجاد شده توسط شهرداری ها برای کلینیک های دامپزشکی و ... تنها بخشی از مشکلات دامپزشکی در سطح کلان هستند که علیرغم تلاش ها و پیگیری های انجام شده توسط مسئولین بخش های دولتی و غیردولتی، هنوز به نتیجه دلخواه و دلچسب نرسیده است.
گناه عدم توجه به پرورش مدیر را نمی توان به گردن فلان رئیس سازمان و فلان دولت و... انداخت. این کوتاهی، حاصل غفلت از یک فرایند مدیریتی در چند دهه گذشته است که به نظر می رسد هر لحظه از زمان بایستی در دامپزشکی آن را جدی گرفت و اگر چه شروع دیرهنگام آن به این سال ها ثمر نمی دهد اما برای آینده ای حدودا بیش از یک دهه می توان به آن امید داشت تا تا با بهره گیری از مدیران اندیشمند و توانمند شناسایی شده در بخش های مختلف دامپزشکی اعم از حاکمیت، بخش غیردولتی، بخش های آموزش و تحقیقات، گروهی از دامپزشکان نخبه در میدان سیاست و اجرا را نیز تحویل جامعه داد.
بی شک، این گروه از نخبگان و پرورش یافتگان مکتب تحت نظارت بزرگان و فرهیختگان دامپزشکی هستند که می توانند با دانشی که نسبت به دامپزشکی و جایگاه آن دارند راه این بخش مهم از سلامت و اقتصاد کشور را در رسته های گوناگون معیشتی، آموزشی، تشکیلات، اشتغال و ... هموار کنند و این حرفه را در راستای اجرای وظایف قانونی در جهت دستیابی به اهداف سازمانی کمک کنند تا همانند وضعیت کنونی، در بسیاری از موارد حاشیه هایی پررنگ تر از متن، بر اهداف سایه نیندازد وحوائج اولیه و ابتدایی فعالان خدوم این صنف در صف انتظار نماند.
دکتر هادی زارعی
مدیر مسئول
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.