مدیر و موسس آزمایشگاه تشخیصی دامپزشکی در شهر بابل در گفتگو با «فاخته»:

مهترین معضلات دانش آموختگان علوم آزمایشگاهی دامپزشکی این است که برخی از افراد بدون آگاهی و علاقمندی این رشته را انتخاب می کنند و پس از فارغ التحصیلی به فعالیت های غیر مرتبط با این رشته روی می آورند

آزمایشگاه های دامپزشکی به عنوان باوزی تشخیصی دامپزشکی نقش مهمی در این حوزه ایفا می کنند. نظر به ضرورت این مراکز به عنوان بخش مهمی از مراکز تخصصی دامپزشکی، گفتگویی انجام دادیم با دکتر امیرحسین مشرفی موسس و مسئول فنی آزمایشگاه دامپزشکی در شهر بابل که به عنوان اولین آزمایشگاه اختصاصی حیوانات خانگی در استان مازندران در حال فعالیت است.
کد خبر  12076
titr

فاخته- او به گفته خودش، عضو بنیاد ملی نخبگان، پژوهشگر برتر استانی و جوان ترین عضو منتخب پنجمین دوره شورای نظام دامپزشکی استان ها نیز می باشد.

فاخته- متولد چه سالی هستید و دانش آموخته کدام دانشگاه؟

بنده امیرحسین مشرفی متولد سال 1372، دانش آموخته دکتری دامپزشکی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد واحد بابل ورودی سال 1391 می باشم.

فاخته- دستاوردهای خود را بیان کنید.

بنده مدیر و موسس آزمایشگاه تشخیصی دامپزشکی در شهر بابل، انتشار و ارائه بیش از 90 مقاله در مجلات و کنفرانس های علمی معتبر بین المللی و داخلی، همکاری در طرح های پژوهشی دانشگاهی و داوری مجلات بین المللی، تالیف و ترجمه سه جلد کتاب علمی، چندین دوره پژوهشگر برتر استان مازندران، دانشگاه آزاد اسلامی و باشگاه پژوهشگران جوان، تاییدیه علمی از بنیاد ملی نخبگان ریاست جمهوری و برنده طرح شهید صیاد شیرازی بنیاد ملی نخبگان از جمله سوابق علمی بنده می باشد.

عضو هیات اندیشه ورز نخبگانی کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران، عضو شورای نظام دامپزشکی استان، عضو اصلی کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی واحد بابل، عضو شورای سردبیری و هیات تحریریه نشریه سفیران هلال، عضو کمیته اجرایی همایش و کارگاه های علمی و عضو کمیته رفاهی شورای نظام دامپزشکی استان از جمله سوابق اجرایی بنده می باشد.

فاخته- از چه سالی آزمایشگاه را تاسیس کردید و با چه اعتباری تاسیس شد؟

از سال 1398 آزمایشگاه دامپزشکی را در شهر بابل تاسیس کردم که تاسیس آن با اعتبار و هزینه شخصی صورت گرفت. در حال حاضر دارای بخش های مختلف از جمله بخش میکروبی، بیوشیمیایی و هماتولوژی، بخش هورمونی، بخش پاتولوژی، بخش مولکولی و غیره ..... می باشد.

فاخته- آیا انتظارات مالی شما از آزمایشگاه برآورده شده؟

در حال حاضر، با توجه به هزینه های تمام شده جهت راه اندازی آزمایشگاه، از جمله خرید دستگاه و تجهیزات و هزینه های بالای مواد مصرفی، اجاره مکان و هزینه های پرسنلی و عدم انطباق هزینه های ورودی و خروجی به چالشی جدی برای آزمایشگاه های دامپزشکی بخصوص آزمایشگاه های نوپای دامپزشکی تبدیل شده است.

فاخته- با توجه به فعالیت شما در حیطه حیوانات خانگی، آیا تاکنون از سوی نهادهای فرهنگی و.... مشکلاتی ایجاد شده و آیا شهرستان ظرفیت این تعداد نمونه را برای تغذیه آزمایشگاه دارد؟

لازم است در مجلس شورای اسلامی نگاه تخصصی تر به حوزه حیوانات خانگی شود که سلامت حیوانات خانگی متصل به سلامت جامعه می باشد و عدم توجه به سلامت حیوانات خانگی سبب شیوع بیماری های مشترک انسان و دام در جامعه می گردد.

در رابطه با گنجایش ظرفیت شهر بابل، در حال حاضر 4 آزمایشگاه فعال در شهر بابل مشغول به فعالیت هستند که با توجه به ارزیابی بنده و تعداد ارجاعات، ظرفیت بیش از این تعداد آزمایشگاه را در حال حاضر این شهرستان ندارد.

فاخته- معضلات آزمایشگاه های دامپزشکی کدام موارد هستند و برای رفع آنها چه پیشنهادهایی دارید؟

فرهنگ سازی و آگاه سازی جامعه در رابطه با اهمیت آزمایش در تشخیص درست و به موقع ( در حوزه دام کوچک، دام بزرگ، پرندگان، آبزیان و زنبور عسل)، سبب کاهش هزینه و درمان سریع تر می گردد و ارزیابی آنالیز موادغذایی و آزمایشات میکروبی سبب سوددهی بیشتر و سلامت مواد غذایی و جامعه میگردد.

در درجه اول لازم است همکاران آزمایشگاهی به فرهنگ سازی و آگاه سازی جامعه در رابطه با اهمیت آزمایش توسط آزمایشگاه های معتبر و دارای مجوز از سازمان یا نظام دامپزشکی بپردازند.

در مرحله ی بعدی لازم است حمایت های بیشتری از سازمان و نظام دامپزشکی صورت گیرد که با انجام مکاتبات بین سازمان و بانک مرکزی، وام هایی با بهره پایین به همکاران فعال در بخش های مختلف دامپزشکی اختصاص یابد که با در اختیار داشتن منابع مالی بیشتر، پیشرفت گسترده تری در جامعه دامپزشکی و سلامت جامعه نیز صورت خواهد گرفت.

اختصاص تعرفه های مدیریت شده و اصولی و انتشار به موقع آن متناسب با افزایش هزینه مواد مصرفی، از جمله مواردی هست که باید نگاه ویژه به آن داشت.

فاخته- معضلات دانش آموختگان علوم آزمایشگاهی دامپزشکی را کدام موارد می دانید؟

یکی از مهم ترین معضلات دانش آموختگان علوم آزمایشگاهی دامپزشکی این است که برخی از افراد بدون آگاهی و علاقمندی این رشته را انتخاب می کنند و پس از فارغ التحصیلی به فعالیت های غیر مرتبط با این رشته روی می آورند.

توصیه بنده به متقاضیان رشته علوم آزمایشگاهی دامپزشکی این است، از آنجا که کارشناسان علوم آزمایشگاهی دامپزشکی نقش کلیدی و مهمی را در فرایندهای آزمایشگاهی بر عهده دارند بهتر است این رشته را با علاقه و آگاهی انتخاب کنند و در دوران تحصیل در کنار مطالعه و آموزش به کارآموزی بروند و مطمئن باشند برای فردی باسواد، علاقمند و توانمند شرایط کاری مناسب فراهم می باشد.

فاخته- از نظام و بخش دولتی برای کاهش مشکلات حوزه تشخیصی دامپزشکی چه توقعاتی دارید؟

  • اختصاص ارزهای دولتی به کیت های تشخیصی و مواد مصرفی دامپزشکی
  • تعامل بیشتر بین بخش خصوصی و بخش دولتی در پیشگیری از بیماری های واگیردار و زئونوز
  • نظارت بیشتر نظام دامپزشکی و سازمان دامپزشکی در جلوگیری از فعالیت آزمایشگاه های غیرمجاز از صنوف دیگر غیر دامپزشکی
  • استفاده بیشتر از ایده های نخبگان دامپزشکی در جهت حل مشکلات استان و کشور
خبرهای مرتبط
برچسب ها
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.