فاخته- در این سال ها با توجه به موج فزاینده ی مداخلات در امور درمان توسط افراد غیرمجاز (اعم از دامپزشکان ، دانشجویان و سایر افراد فاقد صلاحیت) و اعتراضات متعدد کلینیسین های کشور در هر سه زیر شاخه ی دام ، طیور و دام کوچک و متاسفانه عدم رعایت اصول علمی استفاده از دارو و مهم ترین مشکل وجود باقیمانده های دارویی در محصولات پروتئینی که نشان از مصرف بی رویه و خودسرانه داروها بویژه آنتی بیوتیک ها توسط صاحبان دام است ، لذا این پیشنهاد یکی از راهکار های روز دنیا و همچنین الگو گرفته از سیستم پزشکی جهت بهینه نمودن درمان در بخش دامپزشکی و همچنین کنترل مشکلات و مسائل بسیار خطرناک فوق می باشد.
البته این مهم به راحتی قابل دسترس نمی باشد زیرا اجرای این طرح ضروری مستلزم ایجاد زیرساخت های لازم ، هماهنگی های لازم بین بخش های درمانی ، دارویی و حتی شرکت های پخش می باشد.
وظیفه بخش حاکمیتی دامپزشکی در این بین بسیار پررنگ و حیاتی است زیرا بستر مناسب توسط سازمان دامپزشکی (ادارات کل و شبکه های دامپزشکی ) می بایست محیا گردد. همچنین نظارت کاربردی و عملیاتی و در نهایت همکاری همه جانبه بخش های مختلف دامپزشکی اعم از همکاران درمانگر ،عزیزان داروخانه دار ، مراکز واکسیناسیون و شرکت های دارویی بسیار مهم و نقش آفرین است.
در بعد طب حیوانات خانگی با توجه به اینکه این حیوانات درمان های خاص و پیشرفته تری نسبت به دام صنعتی و طیور را نیازمندند و در مواردی استفاده از داروهای انسانی (با توجه به عدم وجود داروهای دامی مشابه) اجتناب ناپذیر است لذا در آن باب باید ساز و کار و یا برنامه ای خاص تنظیم و تبیین گردد.
در کل این طرح قطعا در ابتدا با مشکلاتی همراه خواهد بود مخصوصا اعلام ضربتی آن توسط سازمان دامپزشکی که گفته شده از اول اسفندماه لازم الاجرا می باشد و مشکلات مختلف موجود در سامانه ی سرت و مشکلات نامنویسی جهت همکاران و قطعا متعاقب آن در سامانه اجرایی و نیاز به پشتیبانی های لازم توسط بخش انفورماتیک سازمان دامپزشکی و سایر نیازهای لازم جهت اجرای آن خواهد بود ، لذا با رفع این موانع می توان در طی چندماه آینده اجرای کامل این دستورالعمل را شاهد باشیم.
بزرگ ترین مزیت اجرای این طرح پررنگ شدن نقش درمانگران ، مراکز واکسیناسیون و داروخانه داران در بحث تخصصی درمان حیوانات خواهد بود و همچنین پرهیز از استفاده بی رویه دارو و نیل به کاهش باقیمانده داروهای دامی در غذای مصرفی هموطنانمان را شاهد باشیم .
کانون انجمن های صنفی مراکز درمانی و مایه کوبی ، بر اساس خواسته های بحق همکاران مجموعه کلینسین و مایه کوبی که از طریق انجمنهای استانی انتقال داده می شود و همسو با سایر کانون های کشوری در راستای اعتلای بخش خصوصی دامپزشکی در چارچوب قوانین گام بر می دارد.
دکتر شهریار رئوفت
رئیس هیات مدیره کانون کشوری انجمن های صنفی
مراکز درمانی و مایه کوبی دامپزشکی
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.