فاخته- هدفگذاري جهت انجام فعاليتها و تغییرات تاثیرگذار در يك مجموعه توسط مدیران امري مهم است زیرا با استفاده از یک رویکرد هدفگذاری سازنده، میتوان در مسیر رسیدن به آنچه که می خواهید، گامهای استوار و موثر برداشت و در عین حال کارکنان را با انگیزه و پاسخگو نگه داشت.
اما امروزه تعيين عناوين و افق هاي پر طمطراق در مجموعهها به موضوعي متداول تبديل شده است كه عموما نيز مشكلات چنداني از دولت و مردم مرتفع نمينمايد.
چشمانداز سازمانها دستيابي به تعالي و ارتقا در موضوعات حرفهاي است اما در عمل نتايج برجستهاي بدليل پراكندهكاري و عدم تمركز بر اولويتها در يك بازه زماني مشخص حاصل نميشود، در اين راستا ميتوان گفت كه موفقيت مستلزم انتخاب هدفهاي دقيق، مشخص و متوازن ميباشد و وقتي همه موضوعات همزمان و بدون در نظر داشتن اهميت آنها مهم پنداشته شوند در واقع هيچكدام مهم و با اولويت نخواهند بود( اگر همه چیز مهم باشد در واقع میتوان گفت انگار هیچ چیز مهم نیست).
از این رو جهت انجام خدمات و فعاليتهاي هدفمند در حوزه فني و اداري دامپزشكي در كنار انجام وظايف جاري و همچنين پيگيري كارشناسي اهداف اولويتدار از سوي دفاتر اداره كل دامپزشكي، شايسته است هر كدام از ادارات ستادي استان ضمن انجام ساير وظايف جاري با مسئوليت مستقيم رييس اداره، نسبت به تعيين پروژههاي هدفمند به همراه تعريف مدت زمان و ريز فعاليتهاي مورد نياز بصورت ماهيانه اقدام نمایند.
از آنجا که اهداف به فعالیتها جهت میدهند، به کارکنان انگیزه میدهند، مسئولیتپذیری را تقویت میکنند و باعث بهبود عملکرد کارکنان و رفع موانع کارکنان می شوند لذا کارکنان باید از اهداف و برنامه هایی که برای رسیدن به آنها کار میکنند، جانبداری کنند و خود را متعهد به دستیابی به آنها کنند.
ضمن اینکه با هماهنگي معاونت مربوط طي جلسات اختصاصي اقدام به ارائه و بيان راهكارها، چالشها و برنامههاي زمينه ساز در راستای تسريع و تحقق آنها نمايند.
بعنوان مثال در حوزه بهداشت و مديريت بيمارهاي دامی «كنترل بيماري هاري» با توجه به در پيش بودن فصل سرما ميتواند بعنوان يك پروژه هدفمند در نواحي پرخطر و داراي سابقه بيماري تعريف گردد به اين ترتيب وظايف ستادي و شهرستاني مرتبط مشخص و مورد پيگيري قرار می گيرد.
بديهي است در پايان بازه زماني مربوط، مسئول اداره مورد نظر نسبت به تهيه گزارش و ارائه نتايج طرح مربوط در دفتر مدير كل اقدام مينمايد و در پايان سال بعنوان اقدامات شاخص در حوزه آن واحد فني، ارزيابي، جمعبندي و بعنوان اقدامات شاخص در جهت رسيدن به اهداف عالي به سازمان دامپزشكي كشور ارائه ميگردد.
هر يك از ادارات در ابتدا با نشستهاي داخلي و همفكري كارشناسي نسبت به بررسي كليه اهداف سازماني، وظائف و اوليتهاي مهمتر در اداره مربوطه اقدام و با امتيازدهي مناسب و در نظر گرفتن اهميت موضوعات مختلف عمل می نمايند.
در وهله دوم ضمن هماهنگي و نشست با معاونت (فني يا اداري ) مربوط نسبت به نهائي نمودن هدف اصلي با مدت زمان لازم، بررسي ميزان تخصيص منابع، تجهيزات و چگونگي انجام تمهيدات لازم مبادرت نمايند. لازم است در اين زمينه شرح كاملي از علت/علل اهميت موضوع در سطح استان، اقدامات و بدنبال آن وظائف هر يك از همكاران ستادي و شهرستاني در خصوص هدف مربوطه كاملا مكتوب و مشخص باشد تا به صورت يك گزارش مستند به سازمان دامپزشكي كشور، ساير دستگاههاي ذيربط و به خصوص مجموعههاي مديريتي و نظارتي استان قابل ارائه باشد.
بديهي است اين گونه اقدامات و جلسات بايستي در سطح كارشناسي به صورت مستمر( هفتگي يا گاهي روزانه) انجام پذيرد و قاعدتاً هر يك از اولويتها و اهداف در فواصل زماني، برهههاي مختلف و بسته به شرايط تغيير خواهد كرد كه مجدداً بايستي در اولويتبندي مسائل تجديد نظر و لحاظ گردد.
تمامی مديران و كارشناسان ادارت فني و ستادي با مشاركت فعال در اين خصوص ضمن ايجاد انگيزه جهت همكاران شهرستانها به جمعبندي مطلوب و هدف محور از وظايف و خدمات حيطه تخصصي خود دست می یابند.
در انتها بايد گفت اميد است اينگونه اقدامات در جهت پيشبرد اهداف نظام مقدس جمهوري اسلامي و سازمان دامپزشكي كشور با ارتقای بهرهوري و راندمان كاري در بخشهاي تخصصي هر چند قدمي كوچك اما ثمربخش باشد و موجبات ارتقاء امنيت غذائي و شرايط بهداشتي جامعه را شاهد باشيم.
دکتر محمد خلیلی وند
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.