به گزارش فاخته، سرپرست دانشگاه تهران سیدحسین حسینی در گفتوگو با فارس به مشکلات جدی دانشگاهها، بهویژه دانشگاه تهران، اشاره کرد و گفت: آنچه که الان به عنوان منابع دولتی به دانشگاهها داده میشود، حتی حقوق و دستمزدها را هم پوشش نمیدهد و دانشگاهها از جمله دانشگاه تهران با کسری بودجه جدی روبرو هستند.
حسینی در ادامه افزود: امسال ردیف بودجه دانشگاه تهران حدود 3 هزار میلیارد تومان بوده است که این مبلغ برای تأمین هزینههای طول سال تحصیلی دانشگاه است.
وی تأکید کرد: کمبود بودجه نه تنها بر پرداخت حقوق و دستمزد تأثیر گذاشته، بلکه مشکلات بیشتری را نیز برای دانشگاهها ایجاد کرده است.
سرپرست دانشگاه تهران همچنین به یکی از آسیبهای بزرگ حوزه آموزش عالی کشور اشاره کرد و گفت: توسعه بیرویه آموزش عالی یکی از مشکلات اصلی است. این توسعه موجب شده که دانشگاههای متعددی در کشور تصویب شوند و تعداد رشتهها و دانشکدهها به طور غیرمنطقی افزایش یابد.
به گفته وی، این روند بیرویه در هیچکجای دنیا مشاهده نمیشود. بعنوان مثال در رشته دامپزشکی، که به عنوان یک رشته پرهزینه شناخته میشود، در کشورهای پیشرفته تعداد دانشکدهها در حد 3 یا 4 واحد است، اما در ایران بیش از 30 دانشکده دامپزشکی وجود دارد. این توسعه بیرویه موجب توزیع ناعادلانه اعتبار بین دانشکدهها و دانشگاهها شده و دانشگاههای بزرگ، مانند دانشگاه تهران، بیشترین لطمه را دیدهاند.
سرپرست دانشگاه تهران در ادامه به مشکلات عمرانی دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: دانشکدههای دانشگاه تهران، مانند دانشکدههای ادبیات، فنی، حقوق و هنرها ساختمانهای قدیمی دارند که نگهداری و مقاومسازی این ساختمانها نیاز به اعتبار کلانی دارد.
خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید
حسینی در پایان تأکید کرد: دانشگاهها با کاهش منابع درآمدی و مشکلات اقتصادی کشور روبرو هستند، اما همچنان مشکلات موجود در آموزش عالی را درک میکنند.
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.