۱۲ کانون سویه غیربومی تب برفکی در خراسان رضوی شناسایی شد

۱۲ کانون سویه غیربومی تب برفکی در خراسان رضوی شناسایی و ایمن‌سازی تا شعاع ۱۰ کیلومتری هر کانون با واکسیناسیون دام‌های سبک و سنگین انجام شده است.
کد خبر  15099
daily

به گزارش فاخته، معاون سلامت دامپزشکی خراسان رضوی در گفت و گو با ایرنا افزود: تاکنون ۳۲۰ هزار راس دام سنگین استان در برابر سویه غیربومی تب برفکی تحت پوشش واکسیناسیون قرار گرفته‌اند.

دکتر محمدرضا بهروزیان بیان کرد: خوشبختانه در این سویه تلفات زیادی در دام سنگین نداشتیم اما در دام سبک از جمله بره‌های زیر ۱۰ روز بین ۴۰ تا ۵۰ راس تلفات ثبت شده است.

وی با بیان اینکه در تمام موارد جدیدِ ابتلاء به سویه غیربومی در دام سبک ثبت شده است، گفت: در دام سنگین با توجه به واکسیناسیون کامل و ایمن سازی مطلوب نه تلفات و نه کاهشی در تولید شیر داشته ایم.

او اظهار کرد: در سویه بومی تب برفکی هم تعداد ۳۵ کانون داریم که در این بخش مبارزه، واکسیناسیون و ایمن سازی طبق سنوات قبل در حال انجام است و جای هیچ نگرانی نیست.

این مسوول گفت: از اول بهمن ماه نیز مرحله دوم واکسیناسیون دام‌های استان در برابر بیماری تب برفکی آغاز شده که در این قالب حدود ۲۰۰ هزار دام سنگین و ۶ میلیون راس دام سبک در برابر این بیماری واکسینه می‌شوند.

وی بیان کرد: در این دوره از ایمن سازی دام‌هایی که در شعاع کانون‌های سویه غیربومی هستند در برابر هر دو سویه بومی و غیربومی واکسینه می شوند و مابقی دام‌ها بر علیه سویه بومی واکسیناسیون خواهند شد.

تب برفکی بیماری واگیردار دام‌های زوج سم است که قابل انتقال به انسان نیست و مهمترین تهدید آن خسارت اقتصادی است.

خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)

دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید

حدود ۱۰ درصد جمعیت دامی کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس در خراسان رضوی وجود دارد و در این چارچوب ۱۵ میلیون تن فرآورده‌های دامی، طیور، زنبور عسل و شیلات در این استان تولید می‌شود.

خبرهای مرتبط
برچسب ها
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.