مدیر کل دامپزشکی استان قم:

مسئولان فنی مرغداری‌ها در قم ساماندهی شدند

مدیرکل دامپزشکی قم گفت: سال‌ها موضوع فعالیت مسوولان فنی بهداشتی مرغداری‌ها بلاتکلیف مانده بود که با برگزاری جلسات هماهنگی و پیگیری‌های مستمر، این مشکل برطرف شد.
کد خبر  14285
daily

به گزارش فاخته، دکتر سیدمهدی سرکشیک در گفت‌وگو با ایرنا، با بیان این‌که بیش از ۴۵۰ مرغداری در استان قم تحت نظارت دامپزشکان مسوول فنی بهداشتی قرار دارد، افزود: این مهم در نظارت بر عرضه بهداشتی فرآورده‌های خام نظیر مرغ و تخم مرغ بسیار تعیین کننده می‌باشد.

وی اضافه کرد: کنترل بیماری‌های طیور نقشی جدی در سلامت و امنیت غذایی سفره مردم داشته و از انتقال بیماری های مشترک اعم از باکتریایی و ویروسی جلوگیری به عمل می آورد.

وی ادامه داد: با توجه به این‌که بخش وسیعی از بیماری‌های طیور در ایجاد خسارت اقتصادی به بهره‌برداران تاثیرات قابل توجهی دارد، لذا ساماندهی دامپزشکانی که به عنوان مسوولان فنی بهداشتی در مرغداری‌ها نظارت دارند، علاوه بر این‌که در حفاظت جوامع انسانی در برابر بیماری‌های مشترک ممانعت به عمل می آورد، در کاهش ضریب خسارت به اقتصاد ملی نیز تاثیرگذار می‌باشد.

سرکشیک بیان کرد: نظارت‌ها در بخش نقل و انتقالات و امور قرنطینه‌ای دامپزشکی نیز افزایش یافته است؛ به گونه‌ای که هر گونه جابجایی نهاده‌ها، مکمل‌ها و تولیدات طیور با نظارت مسوولان فنی بهداشتی امکان‌پذیر می‌باشد.

وی تاکید کرد: بر همین اساس، ساماندهی مسوولان فنی بهداشتی موجب ارائه خدمات مطلوب به مرغداران و تامین امنیت غذایی و سلامت سفره خانوار و جامعه گردیده است.

وی خاطرنشان کرد: اکنون مسوولان فنی بهداشتی مرغداری‌ها با عقد قرارداد و دریافت پروانه، به‌صورت قانونی وظایف بهداشتی خود را در مرغداری‌های استان انجام می‌دهند.

ساماندهی کارخانه‌های خوراک دام

سرکشیک با اشاره به موضوع ساماندهی کارخانجات خوراک دام و طیور، گفت: این مساله از سال ۱۳۹۲ در دست پیگیری بود، اما بنا به دلایل مختلف به نتیجه نرسیده بود که خوشبختانه سال گذشته طی جلسات متعدد با مدیران واحدها، اتحادیه‌های مرتبط و جهاد کشاورزی شرایط برای رفع نواقص فراهم شد.

وی ادامه داد: تعدادی از کارخانه‌های خوراک دام و طیور موفق به اخذ پروانه بهداشتی شدند و سایر واحدها نیز در حال تکمیل مراحل قانونی هستند.

خوراک سالم؛ ضامن سلامت انسان

وی با اشاره به نقش مهم پروتئین حیوانی در تغذیه جامعه، گفت: بر اساس قوانین موجود، نظارت بر تولید خوراک سالم دام در کارخانه‌های تولیدی بر عهده سازمان دامپزشکی کشور است که این موضوع تحقق شعار «دام سالم، غذای سالم، انسان سالم» را تضمین می‌کند.

خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)

دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.

مدیرکل دامپزشکی قم یادآور شد: واحدهای تولید خوراک دام برای دریافت پروانه بهداشتی بهره‌برداری، علاوه بر اصلاح ساختاری و رعایت استانداردهای ملی و بین‌المللی (نظیر GMP و Haccp)، باید دامپزشک مسوول فنی بهداشتی را به‌طور مستمر در خط تولید مستقر کنند تا تمامی مراحل از ورود مواد اولیه تا خروج محصول نهایی تحت کنترل باشد.

به گفته وی،‌ با توجه به مواردی که ذکر شد ضرورت و اهمیت اخذ پروانه بهداشتی واحدهای تولیدی به‌منظور اطمینان از پیاده‌سازی استانداردهای بهداشتی در آن واحدها (هم از نظر سخت افزاری و هم از نظر نرم افزاری ) نمایان می‌گردد.

 

خبرهای مرتبط
برچسب ها
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.