دامپزشکی خراسان‌رضوی نسبت به خطر شیوع سویه جدید تب‌برفکی هشدار داد

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی گفت: دامداران از هرگونه نقل و انتقال غیرمجاز دام به دلیل خطر شیوع سویه جدید تب برفکی در کشورهای همسایه و انتقال آن به این استان خودداری کنند.
کد خبر  13624
daily

به گزارش فاخته، دکتر ناصر دربان مقامی روز سه‌شنبه افزود: بروز بیماری با سویه جدید و غیر بومی در کشورهای همسایه بحرین، کویت، عراق و ترکیه این ضرورت را نمایان می ‌کند که دامداران باید شرایط ایمنی زیستی را کاملا رعایت کنند.

وی بیان کرد: از دامداران درخواست داریم در صورت مشاهده هرگونه تلفات دامی، موارد را در اسرع وقت به دامپزشکی شهرستان یا سامانه پیامک ۳۰۰۰۰۱۵۱۲ اطلاع دهند.

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به ایمن سازی دام‌های استان طی ماه های مهر و دی ماه پارسال بیان کرد: در مرحله دوم ایمن‌سازی دام‌های سبک و سنگین در استان که از دی ماه تا پایان فروردین ماه انجام شد، در مجموع چهار میلیون و ۸۱۸ هزار راس دام در استان بر علیه بیماری تب برفکی واکسیناسیون شدند.

وی ادامه داد: خوشبختانه با تمهیدات نوین بهداشتی و کنترلی اعمال شده و ارتقای سطح کیفی واکسن های مورد استفاده، بیماری تب برفکی در حال حاضر در استان خراسان رضوی تحت کنترل بوده ولی لازم است دامداران هوشیاری لازم را معمول داشته و برابر ضوابط بهداشتی و قرنطینه ای ابلاغی دامپزشکی عمل کنند.

دکتر مقامی گفت: بیماری تب برفکی یکی از بیماری‌های مهم ویروسی و واگیردار دام‌های اهلی و وحشی بوده و همواره با تغییر سوش های مختلف، جمعیت دام های اهلی را تهدید می کند و یکی از روش‌های کنترل و پیشگیری از این بیماری، افزایش سطح ایمنی دام با انجام واکسیناسیون به موقع است.

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی خراسان رضوی از دامداران درخواست کرد در صورت مشاهده هرگونه علائم بیماری و یا تلفات مشکوک در دام ها موارد را به شبکه های دامپزشکی شهرستان محل سکونت و یا اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی اطلاع رسانی کنند

به گفته وی، واکسیناسیون به تنهایی نمی تواند از بروز بیماری جلوگیری کند و همراه آن باید دامداران نسبت به رعایت دقیق موازین بهداشتی و قرنطینه ای اقدام نموده و از خرید و نقل وانتقال دام بدون اطلاع و نظارت دامپزشکی خودداری کنند.

خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)

دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.

وی افزود: ۳۹ درصد از عملیات ایمن سازی دام های خراسان رضوی توسط بخش خصوصی و ۶۱ درصد توسط بخش دولتی انجام شده است و در این مرحله از واکسیناسیون عملیات به صورت رایگان انجام شد.

 

خبرهای مرتبط
برچسب ها
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.