به گزارش فاخته، خبرگزاری ایرنا در این باره نوشت:
در این جوابیه که نسخه ای از آن روز شنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت، آمده است: در پی انتشار گزارشی پیرامون شیوع تب برفکی در گناباد (اینجا)، در روز جمعه ۲۲ فروردین ماه، مدیر کل دامپزشکی استان به اتفاق معاون سلامت و تعدادی از مسوولان جهاد کشاورزی استان به شهرستان گناباد مراجعه و موضوع را به صورت میدانی بررسی و مدیریت کردند.
دامپزشکی در این جوابیه آورده است: تب برفکی از مهرماه سال ۱۴۰۳ به صورت موردی در بعضی از شهرستان های استان و کشور بروز یافت، ویروس این بیماری در شهرستان گناباد به رغم اقدامات صورت گرفته به علت تراکم بسیار زیاد دام در مجتمع دامپروری «کوشش» و روستای «بهاباد» گناباد در تعدادی از واحدها با شدت و حدت متفاوت مشاهده شده است.
در ادامه این مطلب آمده است: از روزهای اول مشاهده بیماری در شهرستان گناباد، کلیه مراحل پایش و مراقبت روزانه بیماری، ایجاد و رعایت ضوابط قرنطینهای، نمونهبرداری، تکمیل پوشش واکسیناسیون، نظارت بر مدفونسازی مناسب لاشه های احتمالی، ضدعفونی معابر روستایی و غیره به صورت جدی توسط اکیب های دامپزشکی در حال انجام است و امید میرود با انجام اقدامات لازم و همکاری دامداران و دیگر مدیران شهرستان در حداقل زمان بیماری فروکش کرده و تحت کنترل قرار گیرد.
اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به اینکه با بروز مواردی از بیماری تب برفکی در کشور و متعاقب آن در استان، واکسیناسیون تب برفکی استان و گناباد با بسیج کلیه نیروهای عملیاتی دامپزشکی زودتر از زمان پیش بینی شده و از ابتدای دی۱۴۰۳ آغاز شد، تاکید کرد: برابر دستور العمل های ابلاغی در طرح های واکسیناسیون سراسری تب برفکی، مسوولیت واکسیناسیون دام های روستایی و عشایری با واکسن های داخلی برعهده ادارات کل دامپزشکی و شبکه های دامپزشکی شهرستان قرار داده شده است.
این مطلب می افزاید: مسوولیت واکسیناسیون و ایمنی زایی دامهای صنعتی و مجتمع های دامپروری با واکسن های موجود بر عهده صاحبان این دامداریها است و نامبردگان موظف به پوشش واکسیناسیون دام های خود با استفاده از توان مراکز مایه کوبی مجاز و با واکسن های بهاءدار هستند.
در این جوابیه آمده است: شبکه دامپزشکی گناباد بارها از طریق ارسال پیامک برای دامداران، بهرهبرداران و نیز انجام مکاتبه با شرکت های تعاونی دامداران و گاوداران، خطر شیوع بیماری تب برفکی و لزوم ایمن سازی دام ها را متذکر شده است.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: کلیه واکسن های تب برفکی موجود در کشور ( واکسن تولید شرکت های داخلی و واکسن های وارداتی) قبل از ورود به چرخه مصرف آزمون های کنترل کیفیت را پشت سر می گذارند و قابلیت ایمنی زایی مطابق استاندارد های لازم را دارا هستند.
در ادامه اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به عوامل موثر در کنترل بیماری تب برفکی آورده است: نقل و انتقال دام و نهادههای دامی، انتقال غیرمستقیم بیماری از طریق افراد، وسایل، باد و غیره، تردد به بازارهای دام و دامداریهای آلوده، عدم پوشش کامل واکسیناسیون در زمان مناسب و موثر بوده و واکسیناسیون دام ها به تنهایی ابزار کنترل بیماری نیست.
در پایان این مطلب آمده است: در بیماری تب برفکی شکست سدّ ایمنی (در دامهای واکسینه با هر نوع واکسن ) در صورت افزایش بار ویروس در محیط به سادگی دیده میشود و هیچ یک از واکسنهای تب برفکی نمیتوانند به صورت ۱۰۰ درصدی جلوی ابتلای دامها را بگیرند و در کنار واکسیناسیون رعایت ضوابط بهداشتی و قرنطینهای، مدیریت تغذیه دامداری، وجود تاسیسات مناسب و بسیاری مسائل دیگر وجود دارد که باید توسط دامداران رعایت شود.
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.