به گزارش فاخته به نقل از فارس، تصاویر منتشر شده از حاشیه رودخانه کُر، حجم عظیمی از جنازههای ماهیهای تلف شده را به نمایش میگذارد که سطح آب را پوشانده و صحنهای دلخراش را به وجود آورده است.
این تصاویر، نه تنها دل هر بینندهای را به درد میآورد، بلکه نگرانیهای عمیقتری را درباره وضعیت محیط زیست و منابع آبی در این منطقه برمیانگیزد. مردم و فعالان محیط زیست، پاسخگویی مسئولان را خواستارند و به شدت نگران عواقب این فاجعه هستند.
رود کُر، بزرگترین رودخانه استان فارس است و یکی از منابع اصلی تأمین آب کشاورزی، صنعتی و آشامیدنی شهرهای شیراز، مرودشت و خرامه است.
این رودخانه از کوههای زاگرس سرچشمه میگیرد که طبق اسطورهشناسی سومری و نوشتههای کهن، به کوههای شرق سومر و غرب پارس «کور» به معنی «کوه» میگفتند که نام رود کر از اینجا ریشه گرفتهاست.
بعضی فعالان محیط زیستی استان فارس با مشاهده مرگ ماهیها اعلام کردند که رودخانه کُر در اوج بی مبالاتی قربانی میشود. مدتهاست که این رودخانه به حال خود رها شده و گفته میشود در آن فاضلاب صنعتی جریان دارد.رودخانه کر از رودخانههای مهم فارس و یکی از منابع اصلی تامین آب کشاورزی و صنعتی شهرستانهای مرودشت، زرقان و خرامه است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان زرقان گفت: حدود پنج میلیون قطعه ماهی بیشتر از نوع سفید در پشت بند فیض آباد کربال تلف شده و لاشه ماهی سطح رودخانه رنگ عوض کرده و سفید شده است.
ابوالحسن کشاورز با بیان اینکه نمونه لاشههای مسموم به اداره کل دامپزشکی فارس ارسال شده است افزود: آلایندگیهای صنعتی، کشاورزی، فاضلاب روستایی و شهری حیات رودخانه فارس را به خطر انداخته است.
یوسف حسنی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مرودشت در این باره اعلام کرد: مسولان و کارشناسان محیط زیست فارس و شهرستان مرودشت در قالب ۲ تیم محدوده رودخانه کر و محل تلفات آبزیان را مورد بررسی و پایش میدانی قرار دادهاند و نسبت به نمونه برداری از آبزیان و آب رودخانه به منظور انجام آزمایش های لازم اقدام شده است.
وی افزود: موضوع در حال بررسیهای دقیق کارشناسی است و قطعا با پایان بررسیها علت این رخداد تلخ بصورت دقیق اطلاع رسانی خواهد شد.
قاسم نهاوندی، معاون پایش اداره کل حفاظت محیطزیست فارس گفت: نمونهبرداری از لاشه ماهیهای تلف شده در رودخانه کر و آب منطقه برای آزمایش انجام شده تا علت نهایی مشخص و اعلام شود.
وی ادامه داد: با توجه به این که کُر یکی از رودخانههای مهم استان فارس و منبع تأمین آب کشاورزی و صنعتی شهرستانهایی از جمله زرقان، مرودشت و خرامه است، این مسئله موضوع نگران کنندهای به شمار میرود.
معاون پایش اداره کل حفاظت محیط زیست فارس در خصوص این مشکل گفت: بند فیضآباد در مسیر رودخانه کر است که مقداری آب در آن وجود دارد و همین امر موجب شده تعدادی ماهی درآنجا زندگی کنند؛ اما حال عاملی زندگی آنها را تهدیده کردهاست. شاید این اتفاق به دلیل کاهش میزان اکسیژن آب رخ داده باشد.
نهاوندی اضافه کرد:نمونهبرداری از لاشه ماهیها و آب منطقه برای آزمایش و بررسی انجام شده و در دست بررسی است تا علت نهایی مشخص شود. پس از مشخص شدن علت این رخداد، چنانچه تخلفی توسط شخصی صورت گرفته شده باشد، به جدیت با آن برخورد خواهد شد.
خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.
رود کر از کوههای سید محمد، پالنگری، مارگون، گمبیل، دلخان، کهکران و تعدادی دیگر از چشمههای سپیدان سرچشمه گرفته و پس از پیوستن آب این چشمهها به یکدیگر با نام رودخانه کر از ناحیه تنگ براق، پس از گذر از سد ملاصدرا در اقلید و سپس دشت حاصلخیز کامفیروز، وارد سد درودزن شده و پس از آن وارد دشت رامجرد میشود.
در ادامه این رودخانه با گذر از جنوب شهر مرودشت وارد شهرستان زرقان شده و در نهایت با عبور از دشت کربال در شهرستان خرامه، به دریاچه بختگان میریزد. طول رودخانه کر تا دریاچه بختگان ۲۸۰ کیلومتر است. متأسفانه به دلیل کمبود بارندگی و برداشت بیرویه جهت کشاورزی، در حال حاضر این رودخانه فاقد آب است و عملاً ورودی به بختگان وجود ندارد.
حفاظت از رودخانهها و اکوسیستمهای طبیعی، نه تنها مسئولیت دولت و نهادهای مربوطه، بلکه وظیفهای همگانی است که نیازمند آگاهی و مشارکت همه افراد جامعه است. بیتوجهی به این موضوع میتواند عواقب جبرانناپذیری برای محیط زیست و زندگی مردم به همراه داشته باشد.
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.