اصلاح نژاد دام‌ها در جهت مقاومت به کم‌آبی/ کاهش ۳۰ درصدی مصرف آب در صنعت دامپروری ممکن می‌شود

با تشدید خشکسالی، محققان علوم دامی با استفاده از فناوری‌های ژنتیکی، پرورش دام‌های مقاوم به کم‌آبی و کاهش مصرف آب در صنعت دامپروری را در دستور کار قرار دادند.
کد خبر  13307
daily

به گزارش فاخته به نقل از ایانا، در میانه بحران تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های مداوم، تشنگی بقا به چالشی اساسی برای موجودات زنده، ازجمله دام‌ها، تبدیل شده است. در این راستا، علی جوانروح، رئیس بخش اصلاح نژاد و ژنتیک مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، از اجرای طرحی نوین برای توسعه دام‌های مقاوم به کم‌آبی خبر داد.

به گفته جوانروح، این طرح با بهره‌گیری از دانش ژنتیک و فناوری‌های نوین، به دنبال اصلاح نژاد دام‌هایی است که با شرایط اقلیمی خشک سازگاری بیشتری داشته باشند. وی تصریح کرد: «با مدیریت هوشمند منابع آب و اصلاح نژاد دام‌ها، می‌توان مصرف آب را تا ۳۰ درصد کاهش داد و از بحران کم‌آبی در صنعت دامپروری عبور کرد.»

این محقق حوزه ژنتیک دامی، پرورش نژادهای مقاوم مانند شتر و بز بومی را یکی از راهکارهای پایدار برای تأمین پروتئین در شرایط خشکسالی دانست و افزود: «مطالعات ژنتیکی بر روی دام‌های بومی، امکان شناسایی ژن‌های مرتبط با مقاومت به تنش‌های محیطی را فراهم می‌کند و زمینه را برای توسعه نژادهای کم‌مصرف و پربازده مهیا خواهد کرد.»

خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)

دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.

این طرح، در صورت اجرا و توسعه، می‌تواند صنعت دامپروری کشور را به الگویی پایدار برای تأمین مواد پروتئینی در شرایط اقلیمی دشوار تبدیل کند.

خبرهای مرتبط
برچسب ها
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.