یادداشت؛ دکتر محمد طیبی:

انتخابات شورای مرکزی نظام دامپزشکی و چالش‌های پیش رو + اینفوگرافی تعداد اعضا

انتخابات شورای مرکزی نظام دامپزشکی، به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای صنفی و حرفه‌ای جامعه دامپزشکی کشور،  نه تنها تعیین‌کننده مسیر آینده نظام دامپزشکی است، بلکه بازتابی از خرد جمعی و مشارکت فعال اعضای این صنف در سرنوشت حرفه‌ای خود محسوب می‌شود...
کد خبر  13107
note

فاخته- انتخابات شورای مرکزی نظام دامپزشکی، به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای صنفی و حرفه‌ای جامعه دامپزشکی کشور،  نه تنها تعیین‌کننده مسیر آینده نظام دامپزشکی است، بلکه بازتابی از خرد جمعی و مشارکت فعال اعضای این صنف در سرنوشت حرفه‌ای خود محسوب می‌شود. با این حال، در آستانه برگزاری انتخابات پیش رو، برخی ایرادات و چالش‌ها در نحوه تعیین رای‌دهندگان و فرآیند رأی‌گیری،به چشم می خورد.

در این دوره از انتخابات، ۵۵ نفر از ۳۱ استان کشور به عنوان رای‌دهندگان مجاز، سرنوشت نامزدهای انتخابات شورای مرکزی را رقم خواهند زد. استان تهران با ۸ نماینده و خراسان رضوی با ۴ نماینده، بیشترین سهم را در این فرآیند دارند. در مقابل، ۵ استان دارای ۳ نماینده، ۴ استان دارای ۲ نماینده و ۲۰ استان تنها با یک نماینده، در این انتخابات مشارکت خواهند داشت. این توزیع نامتوازن حق رأی، به خودی خود می‌تواند محل بحث و تأمل باشد، اما آنچه بیش از همه نگران‌کننده است، نحوه تعیین این رای‌دهندگان و سازوکار رأی‌گیری آن‌هاست.

برخلاف انتخابات شوراهای استانی که هر فرد بر اساس ملاک‌های شخصی خود به نامزدهای مورد نظر رأی می‌دهد، در انتخابات شورای مرکزی، رای‌دهندگان میبایست به نمایندگی از شورای استان خود عمل کنند. به عبارت دیگر، آن‌ها موظفند خروجی نظرات جمعی اعضای شورای استان خود را به صندوق رأی منتقل کنند. این رویه، در ظاهر مبتنی بر فلسفه وجودی شوراها، یعنی بهره‌گیری از خرد جمعی، است. اما سوال اینجاست که آیا در عمل، این خرد جمعی به درستی تحقق یافته است؟

با نگاهی به گذشته، به نظر می‌رسد در دوره‌های پیشین، چنین رویه‌ای  رعایت نشده است. این مسئله، به ویژه در مورد استان‌هایی که دارای نمایندگان کم‌تعداد هستند، ایرادی اساسی محسوب می‌شود. در انتخابات پیش رو، دو سوال اساسی مطرح است:  
۱. آیا در مورد کاندیداهای مورد نظر در شوراهای استانی، همفکری و مشورت لازم صورت گرفته است؟ و آیا این همفکری به خروجی مشخصی منجر شده است؟  
۲. در صورت انجام چنین همفکری‌هایی، آیا راهی برای راستی‌آزمایی رأی افراد پیش‌بینی شده است؟

یکی از ایرادات جدی در این فرآیند، دستورالعمل مصوب شورای مرکزی است که بر اساس آن، یکی از رای‌دهندگان هر استان، الزاماً و بدون رأی‌گیری اعضای شورای استان، رئیس شورای نظام دامپزشکی آن استان است. در استان‌هایی که تنها یک نماینده دارند، این مسئله به معنای آن است که رئیس شورای استان، به تنهایی و بدون تأیید سایر اعضای شورا، به عنوان نماینده رأی‌دهنده عمل می‌کند. این در حالی است که منطق حکم می‌کند بین اعضای شورای استان برای تعیین رأی‌دهندگان، رأی‌گیری صورت گیرد.

این رویه، به ویژه زمانی که رئیس شورای استان خود کاندیدای حضور در انتخابات شورای مرکزی باشد، می‌تواند به ایجاد فضای ناعادلانه منجر شود .

برای رفع این چالش‌ها، پیشنهاد می‌شود که سازوکار تعیین رای‌دهندگان به گونه‌ای اصلاح شود که مشارکت تمامی اعضای شوراهای استانی در انتخاب نمایندگانشان الزامی باشد. به عبارت دیگر، حتی در استان‌هایی که تنها یک نماینده دارند، باید رأی‌گیری میان اعضای شورای استان صورت گیرد تا نماینده منتخب، بازتاب‌دهنده نظر جمعی باشد. علاوه بر این، بهتر است افرادی که خود کاندیدای حضور در انتخابات شورای مرکزی هستند، از لیست رای‌دهندگان حذف شوند تا از بروز تعارض منافع جلوگیری شود.

ساده ترین و سریعترین  راه منتفی کردن این ایرادات می تواند برگزاری انتخابات بصورت الکترونیکی و با حضور تمامی اعضای شوراهای استانی باشد.

یادمان باشد نظام دامپزشکی دارای بیش از 45 هزار عضو فعال است!

برده داران زمانها
چوب حراجم زدند
دست اول تا برامد
خود خریدم خویش را


دکتر محمد طیبی 
رییس هیات مدیره انجمن صنفی درمانگاه‌های دامپزشکی خراسان رضوی
و عضو هیات مدیره کانون سراسری مراکز درمانی و مایه کوبی کشور

خبرهای مرتبط
تصاویر خبر
برچسب ها
آنچه شما گفته اید
  • علی
    می گوید:
    هروقت کاندیدا شدی رفتی شورای مرکزی پیشنهادات رو اجرایی کن.
  • افشاگر
    می گوید:
    فاخته چرا فقط حرفهای مخالفین و بیرون راندگان نظام رو نشر میده؟ مشکل فاخته با نظام دامپزشکی دقیقا چیه؟
  • ادمین فاخته
    می گوید:
    در پاسخ به دوست عزیز بنام «افشاگر» بایستی عنوان شود که «فاخته» تریبون و رسانه ای آزاد است که صرفا محملی برای بیان نظرات مخالفین نیست. بلکه همواره به عدالت رفتار کرده و باب نقد صحیح را باز گذاشته است. انتشار همواره دستاوردهای نظام دامپزشکی در این رسانه، گواه این مطلب است که در کنار این نقدها که از سوی اعضای نظام دامپزشکی به این رسانه می رسد انتشار دستاوردهای خوب نظام نیز در دستور کار بوده است. و نیز بایستی یادآور شد همانگونه که از نقدهای منصفانه در باب عملکرد نهادها و صنوف دامپزشکی حمایت می کنیم از حمایت های منصفانه هم استقبال کرده و قطعا منتشر می کنیم. و آخر اینکه، از حسن توجه شما به مطالب منتشر شده در فاخته سپاسگزاریم و یادمان باشد ضعف هر یک از صنوف و نهادهای دامپزشکی، ضعف تمام سیستم است و به ضرر همه اعضا، لذا با تمام توان و قوا در خدمت تقویت تمامی صنوف از جمله نهاد بزرگ و فاخر نظام دامپزشکی هستیم.
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.