در جلسه شورای مدیران سازمان دامپزشکی کشور مطرح شد:

نبود مستندات، زحمات همکاران را زیر سؤال می‌برد؛ پرداخت‌ها از محل ماده ۱۴ و تسری افزایش یافته است

در جلسه شورای مدیران سازمان دامپزشکی کشور معاون وزیر و رییس سازمان دامپزشکی کشور، با اشاره به کنترل موفق بیماری‌های اخیر، بر لزوم ثبت دقیق داده‌ها، مستندسازی اقدامات، تقویت نظام مراقبت، تبعیت کامل از مصوبات ملی و آمادگی سازمان برای شرایط بحرانی و جنگی تأکید کردند.
کد خبر  15111
titr

به گزارش فاخته به نقل از سازمان دامپزشکی کشور، علیرضا رفیعی‌پور معاون وزیر و رییس این سازمان با اشاره به ارسال نامه‌ای به استان‌ها، خواستار ارائه دقیق اطلاعات 10 ساله دامپزشکی استان‌ها از سال ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۴ خورشیدی شد و تأکید کرد: این اطلاعات برای پاسخگویی سازمان در سطوح بالاتر بسیار حیاتی است و باید با دقت و صحت کامل تکمیل شود.

وی با اشاره به ابهامات ایجادشده درباره صادرات تخم‌مرغ گفت: مدیران استانی موظف‌اند بر اساس آخرین تصمیمات رسمی پاسخگو باشند و از اعلام مواضع ناهماهنگ پرهیز کنند.

رییس سازمان دامپزشکی کشور با تأکید بر فعال‌سازی جلسات مناطق اظهار کرد: گزارش‌دهی باید از سطح منطقه‌ای انجام شود، نه صرفاً استانی، و دبیران مناطق موظف به برنامه‌ریزی منظم جلسات هستند.

رفیعی‌پور بخش مهمی از سخنان خود را به شرایط خاص کشور، جراحی اقتصادی و الزامات شرایط جنگی اختصاص داد و گفت: تصمیمات کارگروه‌ها و هیئت دولت در این شرایط، در حکم قانون است و همه دستگاه‌ها موظف به اجرای فوری آن هستند.

وی با اشاره به تجربه بیماری تب برفکی تصریح کرد: تشکیل ستاد ملی تب برفکی و اخذ مصوبات کلان، یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این بحران بود و نشان داد سازمان دامپزشکی توان واکنش سریع و کنترل بیماری‌های اگزوتیک را دارد.

رفیعی پور با انتقاد از ضعف برخی استان‌ها در مستندسازی تلفات، واکسیناسیون و اقدامات میدانی گفت: نبود مستندات، زحمات همکاران را زیر سؤال می‌برد و در آینده مانع پرداخت خسارت و پاسخگویی به دستگاه‌های نظارتی خواهد شد.

وی همچنین بر لزوم تدوین دستورالعمل‌های ویژه شرایط بحرانی و جنگی تأکید کرد و افزود: سازمان دامپزشکی باید در این زمینه پیشگام باشد.

رفیعی‌پور با اشاره به تسهیل واردات نهاده‌های دامی در شرایط فعلی گفت: سقف سابقه واردات برداشته شده و روزانه ده‌ها هزار تن نهاده از مرزهای شمالی و جنوبی وارد کشور می‌شود که اقدامی بی‌سابقه برای حفظ امنیت غذایی است.

او در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر لزوم پاسخگویی سریع به ارباب‌رجوع و تشکل‌ها هشدار داد: معطل ماندن درخواست‌ها، هم از نظر مدیریتی و هم از نظر اجتماعی و امنیتی آسیب‌زاست و مدیران باید شخصاً این موضوع را پیگیری کنند.

رییس سازمان دامپزشکی کشور در پایان با اشاره به بهبود وضعیت معیشتی کارکنان دامپزشکی گفت: پرداخت‌ها از محل ماده ۱۴ و تسری افزایش یافته و حمایت از همکاران، چه نقدی و چه غیرنقدی، مورد تأیید دستگاه‌های نظارتی است.

در بخش آغازین این نشست، «سید سعید حسینی» معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با قدردانی از مدیران ستادی، استانی و شهرستانی، از مهار و مختومه شدن بیماری تب برفکی سویه اگزوتیک خبر داد و گفت: این موفقیت حاصل تلاش میدانی مدیران و همکاران در سراسر کشور بوده است.

وی با اشاره به موضوع جبران خسارت دامداران افزود: طبق ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی، کمیته‌ای برای ارزیابی خسارات تشکیل شده، اما گزارش‌های دریافتی از استان‌ها کافی نیست و انتظار می‌رود این کمیته‌ها هرچه سریع‌تر گزارش‌های خود را به سازمان ارسال کنند.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی با هشدار نسبت به بروز بیماری KHV در آبزیان عراق، خواستار تشدید نظام مراقبت و پایش به‌ویژه در استان‌های غربی و شمالی کشور شد تا از سرایت بیماری به مزارع پرورش ماهیان گرمابی جلوگیری شود.

وی همچنین بر ثبت دقیق آمار کشتار دام و طیور در سامانه‌ها تأکید کرد و گفت: این داده‌ها مبنای تصمیم‌سازی‌های کلان کشور است و هرگونه خطا در ثبت، آثار ملی خواهد داشت.

حسینی با اشاره به چالش‌های مرتبط با عملکرد مسئولان فنی بهداشتی گفت: با وجود دستورالعمل‌های موجود، برخی گزارش‌ها و عملکردها موجب طرح سوال درباره کارآمدی این حوزه شده و لازم است استان‌ها نظارت دقیق‌تری داشته باشند.

او درباره صادرات تخم‌مرغ و تخم‌مرغ نطفه‌دار تصریح کرد: تصمیمات در کارگروه امنیت غذایی و تنظیم بازار اتخاذ می‌شود و استان‌ها موظف به تبعیت از تصمیمات وزارتخانه هستند.

وی با بیان اینکه کمبودی در تأمین واکسن وجود ندارد، افزود: واکسن‌های مونووالان و هگزاوالان از تولید داخل آغاز شده و بخشی نیز توزیع شده است و از نظر واردات نیز ذخایر مناسبی وجود دارد.

خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)

دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید

حسینی در پایان درباره اختیارات استانداران برای واردات دام زنده و گوشت تأکید کرد: این اختیارات به معنای واردات بدون ضابطه نیست و ضوابط نهایی واردات به‌زودی به استان‌های مرزی ابلاغ و شفاف‌سازی خواهد شد.

هم چنین در این نشست مدیران کل مناطق 5 گانه سازمان دامپزشکی کشور که به صورت وبیناری حضور داشتند، نسبت به ارائه گزارش از مناطق خود پرداختند.

 

خبرهای مرتبط
تصاویر خبر
برچسب ها
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.