در نشست مشترک سازمان دامپزشکی کشور و وزارت کشور بررسی شد؛

تدوین برنامه زمان‌بندی تعطیلی کشتارگاه‌های سنتی تا پایان برنامه هفتم توسعه

نشست بررسی وضعیت کشتارگاه‌های دام با حضورمعاون بهداشتی و پیشگیری، مدیرکل حوزه ریاست، حقوقی و ارزیابی، مدیران دفاتر تخصصی سازمان دامپزشکی کشور و مدیر کل خدمات شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و نمایندگان وزارت کشور برگزار شد.
کد خبر  14689
special

به گزارش فاخته، در این جلسه بر اجرای کامل تفاهم‌نامه مشترک دو دستگاه، تعطیلی تدریجی کشتارگاه‌های سنتی، ارتقای بهداشت عمومی و تسریع در ساماندهی کشتارگاه‌های صنعتی تأکید شد.

در ابتدای این جلسه مسعود محمدیان سرپرست دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور گفت: در حال حاضر ۱۰۹ واحد کشتارگاه صنعتی و ۲۴۸ واحد سنتی فعال در کشور وجود دارد و برای ۵۵ واحد جدید صنعتی نیز پروانه تأسیس صادر شده است و همچنین بر اساس آمار رسمی سامانه‌های دامپزشکی، حدود ۱۹ درصد از کشتار دام سبک و ۱۲ درصد از دام سنگین کشور در کشتارگاه‌های سنتی انجام می‌شود.

محمدیان با اشاره به اهمیت بین‌بخشی این موضوع گفت:  استانداران و فرمانداران نقشی کلیدی در اجرای مصوبات دارند و بسیاری از کشتارگاه‌های فعال در مالکیت شهرداری‌هاست. مصوبات این جلسه می‌تواند در ارتقای بهداشت گوشت و تعطیلی تدریجی واحدهای سنتی نقش‌آفرین باشد.

او افزود: تفاهم‌نامه ساماندهی کشتارگاه‌های دام که از سال ۱۳۸۷ آغاز و آخرین نسخه آن در سال ۱۴۰۲ به امضا رسیده، حاوی ظرفیت‌های اجرایی مهمی است و می‌تواند راهگشای ارتقای سلامت عمومی جامعه باشد.

 در ادامه‌ نشست، مدیران سازمان دامپزشکی کشور تأکید داشتند که کشتارگاه دام در حکم پالایشگاه سلامت عمومی جامعه است و باید تمامی ضوابط بهداشتی در آن رعایت شود. آنان با اشاره به تعطیلی بیش از ۳۰۰ کشتارگاه سنتی غیربهداشتی در سال‌های گذشته، بر لزوم احیای کمیته‌های ساماندهی کشتارگاه‌ها در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها تأکید کردند.

به گفته آنها، با وجود تلاش‌های انجام‌شده، برخی از کشتارگاه‌های سنتی همچنان فعال‌اند یا حتی در برخی استان‌ها دوباره بازگشایی شده‌اند. در مناطقی که سرمایه‌گذار بخش خصوصی وجود ندارد، باید با رعایت ضوابط حداقلی بهداشتی اجازه ادامه فعالیت داد، اما هدف نهایی تعطیلی کامل این مراکز است.

در ادامه نماینده وزارت کشور نیز در این نشست با یادآوری سابقه طولانی همکاری دو دستگاه گفت: وظیفه شهرداری‌ها در حوزه کشتارگاه‌ها به مرور از تکالیف اصلی آنان خارج شده است، اما همچنان بسیاری از کشتارگاه‌های فعال کشور در مالکیت شهرداری‌ها قرار دارد. در حال حاضر بیش از ۴۵ درصد این مراکز تحت مدیریت شهرداری‌هاست.

خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)

دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.

 او تأکید کرد: شهرداری‌ها توان محدودی برای سرمایه‌گذاری در این بخش دارند، اما همکاری آنان در اجرای طرح‌های جدید صنعتی و تعطیلی کشتارگاه‌های سنتی ضروری است. هرچند در برخی مناطق نبود جایگزین ممکن است مشکلات موقت ایجاد کند، اما ادامه فعالیت مراکز غیر بهداشتی تهدیدی برای سلامت مردم است.

در پایان جلسه سید سعید حسینی معاون بهداشت و پیشگیری سازمان اعلام کرد: سازمان دامپزشکی کشور با همکاری وزارت کشور، برنامه زمان‌بندی تعطیلی کشتارگاه‌های سنتی را تا پایان برنامه هفتم توسعه تدوین و برای اجرا به استان‌ها ابلاغ کند. همچنین، احیای کمیته‌های استانی و شهرستانی ساماندهی کشتارگاه‌های دام ، پیگیری و ترغیب سرمایه‌گذاری در ایجاد کشتارگاه‌های صنعتی و استفاده از ظرفیت تفاهم‌نامه فی مابین سازمان دامپزشکی کشور و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور در سال 1402 از جمله مصوبات این نشست بود.

 

خبرهای مرتبط
برچسب ها
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.