به گزارش فاخته، دکتر علیرضا رفیعیپور، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در گفتوگو با ایلنا و با اشاره به وضعیت حالِ حاضر تامین گوشت قرمز، مرغ، شیر، تخممرغ، عسل و سایر فرآوردههایی که تحت نظارت این سازمان است، گفت: فعالیتهای بهداشتی دامپزشکی به صورت مستمر ادامه دارد؛ بدین ترتیب برای ما شرایط جنگی و عادی تفاوتی نمیکند زیرا ما وظیفه داریم برنامههای ملی خود را در ۳۶۵ روز سال در حوزه تامین بهداشت و سلامت و کیفیت فرآوردههای خام دامی بهویژه گوشت مرغ، گوشت قرمز و ماهی انجام دهیم.
افزایش کشتار مرغ و دام در ۱۲ روز جنگ
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که «آیا آماری از کشتار و تولید گوشت مرغ و قرمز در ۱۲ روز جنگ ایران و اسرائیل و پس از آن در دست هست یا خیر؟» گفت: مقایسه آمار ۱۲ روز جنگ و ۳ روز پس از آتشبس و روزهای قبل از آن نشان میدهد که میزان کشتار مرغ و دام در کشتارگاههای کشور تغییری نکرده و در این روزها حتی افزایش نیز یافته است.
به گفته رفیعیپور، افزایش تولید گوشت قرمز و مرغ نشاندهنده این است که تولیدکنندگان، صنعت کشتارگاه و همکاران ما که وظیفه دارند به صورت منظم به عنوان ناظرین بهداشتی در کشتارگاهها حضور داشته باشند در این ایام به صورت شبانهروزی به فعالیت خود ادامه دادهاند.
واردات به نحو مطلوب انجام شده است
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه در این مدت مثل همیشه تولیدکننده و کشتارگاه و ناوگان حمل و نقل پای کار بودند، گفت: همکاران ما در سازمان دامپزشکی نیز وظیفه خود را انجام داده و مثل همیشه در طول مسیر تولید، قبل از تولید، حین تولید و پس از تولید و عرضه، نظارتهای خود را انجام دادند. به همین دلیل، در این ایام هیچگونه کمبودی را در سفره مردم از نظر فرآوردههای خام دامی مشاهده نکردیم.
رفیعیپور در مورد واردات فرآوردههای دامی و خوراک دام و طیور و... گفت: در این ایام واردات نیز هیچ تفاوتی نکرده و همکاران ما در گمرکات مستقرند و هر محمولهای اعم از خوراک دام و طیور، دارو، واکسن، مواد افزودنی به خوراک و مکمل و همه را نظارت میکنند. واردات به نحو مطلوب انجام شده است.
وی با بیان اینکه سرعت ترخیص کالا نیز در همین ایام سرعت گرفت، گفت: در این شرایط همکاران ما به طور ویژه ترخیص کالاها را سرعت دادند تا نهادهها در مرزهای ورودی و بنادر نماند و سریعتر به دست تولیدکننده برسد و این اتفاق ارزشمندی بود که همکاران ما در شرایط جنگی با همکاری شورای عالی امنیت ملی، وزیر و معاون وزیر، گرفتند. در مجموع، نهادهها برای تولید گوشت مرغ و دام و شیر و عسل به موقع رسیده است و دامداریها و مرغداریها به هیچ وجه در دوران جنگ و روزهای قبل فرقی نکردند.
سوءاستفاده برخی فروشندگان موجب افزایش محدود قیمت مرغ شد
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که «چرا قیمت گوشت مرغ در روزهای جنگ افزایش یافت؟» گفت: قیمت تعیینشده برای مرغ در دوران جنگ ۱۲ روزه تغییری نداشت و دلیل افزایش محدود قیمت مرغ در شهرهای مسافرپذیر، تجمع و ترافیک جمعیت و سوءاستفاده برخی فروشندگان از شرایط بود؛ به طوری که مشاهده شد در ابتدای روز مرغ کیلویی ۱۲۰ هزار تومان عرضه شد و همان مرغ در عصر به کیلویی ۹۰ هزار تومان کاهش یافت.
خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.
رفیعیپور با بیان اینکه نگران تفاوت در قیمت مرغ نباشید، خاطرنشان کرد: قیمت مرغ و گوشت قرمز در ایام جنگ و پساجنگ، مدیریت و نظارتها به خوبی انجام شد.
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.