به گزارش فاخته به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، سینا سلیمانی مدیر کنترل کیفیت و رئیس بیوبانک موسسه رازی در آستانه یکصدمین سالروز تاسیس این مؤسسه ملی، به خبرنگار ما گفت: برای هر واکسن انسانی و دامی که نتیجه دهها سال تحقیقات دانشمندان ایرانی است، حداقل ۴۰ تا ۵۰ «ویال» یا نمونه پشتیبان در فریزرهای دانشبنیان جدید و در دمای منهای ۸۶ درجه سانتیگراد برای دهههای متمادی حفظ میشود.
وی افزود: این ذخیرهگاه مطمئن سبب میشود تا در صورت بروز هرگونه مشکل طبیعی و امنیتی در کشور، بدون نیاز به تحقیقات جدید فوراً از این نمونههای پشتیبان برای تولید واکسن جدید استفاده کرد.
سلیمانی در حاشیه سیامین تور رسانهای سازمان تات با اشاره به این که این مرکز تمامی ویروسها و باکتریهای مورد استفاده در تولید بالغ بر ۹۰ واکسن را حفظ کرده، ادامه داد: «بیو بانک» موسسه رازی براساس قویترین استانداردهای بینالمللی روز دنیا و مقاوم به زلزله و تهدیدات سایبری و امنیتی ساخته و امکان خرابی فریزرهای حفظ پشتیبان واکسنها، در مرحله تقریباً صفر قرار دارد.
وی افزود: بذرهای واکسن به دلیل تغییرات ژنتیکی محدودیت دستورزی دارند و دانشمندان چارهای جز حفظ مجموعه «ویال» در ذخیرهگاه نمونه اولیه تولید هر واکسن ندارند.
خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.
رئیس بیوبانک مؤسسه رازی با تاکید بر این که در این ذخیرهگاه نمونه پشتیبان واکسن فلج اطفال، سرخک، سرخجه و اوریون هم نگهداری میشود، افزود: بیماری فلج اطفال در ایران با واکسنهای ساخته شده در موسسه رازی کاملاً ریشهکن شده و با وجود این که در همه کشورهای اطراف همچنان بیماری فلج اطفال وجود دارد، خوشبختانه طی ۲۰ سال اخیر این بیماری در کشور ما مشاهده نشده است.
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.