به گزارش فاخته، دکتر علیرضا یوسفی با ابراز نارضایتی از نگاه غیرتخصصی دولتهای گذشته به صنعت دامپروری گفت: سکاندار دولت جدید یک فرد طبیب است و از آنجایی که طبیب کار سلامت انجام میدهد قاعدتأ باید شاهد یک رویکرد خیلی بهتر و جامعتری نسبت به دولتهای قبل در این بخش باشیم.
وی افزود: به دلیل عدم رعایت استانداردها در صادرات اغلب فراوردهها و مشتقات دامی و طیور دچار مشکل هستیم بنابراین باید در دولت به کمیته های تخصصی دامپزشکی و نظام دامپزشکی بهای بیشتری داده شود و سرمایهگذاری در این دو مقوله را یک سرمایه هدر رفت ندانیم چرا که حتمأ نتیجه و تأثیرات این سرمایه گذاری در آینده برای کشور و مردم قابل لمس خواهد بود.
رئیس نظام دامپزشکی گلستان با بیان اینکه دامپزشکی محور توسعه محسوب میشود، گفت: بعضی از کشورهای همسایه ما مثل قزاقستان تعداد دام سبک آنها بیشتر از جمعیت انسانیشان است و با صادرات دام، چرخ اقتصادی کشورشان میچرخد در حالی که در کشور ما پتانسیل انسانی و دامنههای طبیعی فراوانی وجود دارد اما به دلیل نبود نگرش علمی و نگاه سنتی به بخش دامداری شاهد وارد شدن دام از سایر کشورها هستیم، امری که به تولید کننده ما زیانهای فراوانی را وارد میکند.
یوسفی خاطرنشان کرد: با واردات گوشت علاوه بر امنیت غذایی به اقتصاد کشور نیز ضربه وارد خواهد شد. البته ما قبول داریم شرایط اقتصادی مردم چندان مطلوب نیست تا فراوردههای دامی را با قیمت واقعی تهیه کنند اما باید بپذیریم که وارد کردن این فراوردهها از خارج، تولید کننده ی ما را متضرر خواهد کرد.
وی ادامه داد: کشت برنج در گلستان سالهاست به دلیل آنکه کشت پر آب محسوب میشود ممنوع اعلام شده است با این وجود به دلیل صرفه اقتصادی و قیمت خوب، کشاورزان راغب به کشت این محصول هستند در حالیکه دولت با قیمت گذاری مناسب بر روی محصولاتی مثل ذرت و سویا که خوراک اصلی دام هستند میتواند کشاورزان را ترغیب به کشت این محصولات مهم کند تا هم به زنجیره دامی کمک شود و هم با جلوگیری از واردات، خوراک دام با قیمت مناسبتری به دست دامدار برسد.
رئیس نظام دامپزشکی گلستان با بیان اینکه پتانسیل توسعه در صنعتی هم چون دامپروری نیز وجود دارد، گفت: لازم است دولت در بحث دامپروری نگاه منعطفتری داشته باشد و از افراد متخصص در این حوزه استفاده کند.
یوسفی در ادامه به معظل سگهای بی صاحب در سطح شهر اشاره کرد و گفت: در خصوص این موضوع دو نگاه احساسی و علمی وجود دارد نگاه احساسی مربوط به برخی مردم و برخی حامیان حیوانات است، در بحث بعدی باید این نکته را مدنظر داشته باشیم متولی جمع آوری سگهای بیصاحب شهرداریها هستند و دامپزشکی دخالتی در این امر ندارد و نگاه شهرداریها به سگ تخصصی نیست، چرا که نیروی آموزش دیده برای برخورد با سگ ها را ندارند و نمیدانند با این حیوانات باید چگونه برخورد شود در نهایت چارهای جز نابود کردن آنها ندارند.
وی افزود: متأسفانه شهرداریها از پتانسیل دانشجویان دامپزشکی هیچ وقت استفاده نکردند در حالیکه بسیاری از کارها در بحث سگهای بی صاحب را میتوان به این دانشجویان و سازمانهای مردم نهادی که نگاه علمی و تخصصی برای سگهای بیصاحب دارند محول کرد.
رئیس نظام دامپزشکی گلستان با ابراز نارضایتی از صدور بخشنامهای در خصوص عدم استفاده داروهای انسانی برای بیماریهای حیوانات خانگی گفت: برخی مسوولان علاقهمند به پاک کردن صورت مسأله هستند؛ سؤال ما این است در شرایطی که کارخانه داروسازی تخصصی برای تولید داروهای حیوانات خانگی در کشور وجود ندارد ما چگونه میتوانیم داروهای مورد نیاز این حیوانات را تهیه کنیم؟
خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.
یوسفی بیان کرد: احتمالا درصد قابل توجهی از داروهای انسانی تولید و وارد شده در کشور توسط دامپزشکان جهت درمان حیوانات خانگی تجویز و استفاده می شود و این موضوع گاهی نقش پررنگی در کمبودهای به وجود آمده در داروهای انسانی در جامعه دارد چرا که به آن توجهی نمی شود و مورد پیش بینی مسئولان مربوطه نیست، در واقع باید بپذیریم که این حیوانات وجود دارند و باید راهکاری برای تأمین داروهای آنها اندیشید.
منبع: خبرآنلاین
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.