معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی:

شهرداری، کلینیک های دامپزشکی را مراکر تجاری محسوب می‌ کند! اقدامات غلط «پت شاپ» ها به پای کلینیک های دامپزشکی نوشته شده است

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: ۱۷۳ گروه شامل ۸۳ گروه ثابت و ۹۰ گروه سیار در این استان بر ذبح دام‌ها در روز عید قربان نظارت می کنند.
کد خبر  11564
titr

یه گزارش فاخته، دکتر محمود قربان زاده روز شنبه و در نشست خبری در خصوص تمهیدات اندیشیده شده برای روز عید قربان افزود: ۲۹۱ بازرس شرعی نیز بر مراحل حلالیت و طهارت دام ذبح شده در این روز نظارت دارند.

وی با تاکید بر ذبح قربانی در محیط کشتارگاه به دلیل رعایت مسایل بهداشتی اظهار کرد: برخی از بیماریهای مشترک در میان دام و انسان وجود دارد که دامپزشکان متخصص توانایی شناسایی آن را دارند و این در حالی است که بسیاری از دام ها، علائم بیماری را در ظاهر خود ندارند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: در عید قربان سال گذشته ۱۳ هزار و ۴۶۷ راس دام بازرسی شد که پنج لاشه به وزن ۱۹۶ کیلوگرم و ۲ هزار و ۵۲۶ آلایش خوراکی شامل کلیه، کبد و ریه از چرخه مصرف انسانی خارج شد.

قربان زاده افزود: در سال گذشته یک میلیون و ۶۸۵ هزار و ۶۳۱ راس انواع دام سبک و سنگین شامل گاو، گوسفند، شتر و شترمرغ کشتار شد که مجموع وزن گوشت به دست آمده از آنان افزون بر ۶۲ هزار تن بوده است و در نظارت های صورت گرفته توسط دامپزشکان ۱۲۱ تن گوشت معدوم و از چرخه مصرف انسانی خارج شد.

وی اضافه کرد: همچنین از ۸۶ میلیون و ۲۲۰ هزار و ۹۰۳ قطعه طیور کشتار شده در خراسان رضوی در مجموع ۱۶۸ هزار تن گوشت استحصال شد و نتیجه نظارت ها منجر به خارج شدن ۳۳۵ تن گوشت طیور از چرخه مصرفی انسانی شد.

او اضافه کرد: همچنین در نظارت های بهداشتی از مراکز عرضه فراورده های دامی ۱۱۸ هزار و ۸۳۶ مورد بازدید انجام و ۲ هزار و ۷۱۶ تن گوشت ضبط شد که با بررسی های انجام شده ۲۹۹ تن آن معدوم و ۷۷ واحد مهر و موم شد و در ادامه هزار و ۱۱۹ مورد هم به مراجع قضایی ارجاع شدند.

علت تعطیلی کلینیک های دامپزشکی در مشهد

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی همچنین با اشاره به انتقال بیماری های مختلف از طریق حیوانات خانگی به انسان ها که برخی نیز کشنده است گفت: کلینیک های دامپزشکی به عنوان یکی از بازوهای اصلی این سازمان به شمار می روند و افراد با تخصص دکتری در این کلینیک ها حضور دارند و یکی از اقدامات آنها نیز عقیم سازی گربه ها و سگ های ولگرد است که در کنترل بیماری های مشترک بین انسان و حیوان موثر است.

وی ادامه داد: از چند سال گذشته واگذاری برخی از اقدامات دولتی در خصوص درمان و تشخیص بیماری به بخش خصوصی واگذار شده است ولی متاسفانه شهرداری، این کلینیک ها را مراکر تجاری محسوب می‌ کند.

قربان زاده اظهار کرد: از گذشته تا کنون پزشکی و دامپرشکی در کنار هم بوده اند و بر اساس قانون نیز یکی از وظایف سازمان دامپزشکی کنترل و پیشیگری از بیماری های مشترک دام به همراه دانشگاه علوم پزشکی است و حال آن که مطب پزشکان نیاز به تجاری بودن ندارد ولی شهرداری مطب دامپزشکان را تجاری به شمار می آورد.

وی با اشاره به این که دامپزشکان در کار با حیوانات سختی های بسیاری را متحمل می شوند و باید مورد حمایت قرار گیرند ادامه داد: اگر این کلینیک ها به هر نحوی تعطیل و از دسترس مردم خارج شود خطر انتشار بیماری های مشترک دام و انسان نیز افزایش پیدا می‌کند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: یکی از وظایف شهرداری ها، کنترل جمعیت سگ های بدون صاحب و ولگرد است و انتظار می رود شهرداری ها نیز در جهت بهداشت مردم و پیشگیری از بیماری های مشترک بین دام و انسان دامپزشکی را یاری کنند.

خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)

دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.

قربان زاده افزود: فروشگاههای عرضه کننده لوازم حیوانات خانگی (پت شاپ ها) واحدهایی هستند که در اتحادیه غیر تخصصی گل و گیاه مجوز آنها صادر می شود و این کار غیر تخصصی است.

وی ادامه داد: در فروشگاههای عرضه کننده لوازم حیوانات خانگی (پت شاپ ها) فرهنگ نگهداری از حیوانات به سبک کشورهای غربی ترویج می شود و آنها با ایجاد ویترین های جذاب و آوردن وسایل لوکس همچون لباس و ظرف غذای حیوانات، باعت ترویج نگهداری از حیوانات می شوند و این اقدام آنها به پای کلینیک های دامپزشکی نوشته شده است.

منبع: ایرنا

 
 

خبرهای مرتبط
برچسب ها
آنچه شما گفته اید
  • بی نام
    می گوید:
    فعلا که شهرداری هر بلایی بخواد داره سر کلینیک ها میاره . سازمان و نظام هم به نوشتن نامه کفایت کردن
  • دامپزشک
    می گوید:
    واقعا جای تعجب داره پت شاپ باید از اتحادیه گل و گیاه مجوز بگیره! نقش نظام و سازمان چیه اینجا؟
  • کلینیسین
    می گوید:
    فعلا فقط در حد حرف هست همه چی و هیچ اقدام عملی برای مجات ما انجام ندادید
  • ایمان
    می گوید:
    موفقم. کارهای غلط پت شاپ ها به پای ما نوشته می شه. من شنیدم توی بعضی استان ها اونها حتی بازرسان ادارات کل دامپزشکی را هم برای بازرسی راه نمی دن به پت شاپهاشون!
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.