به گزارش فاخته به نقل از آنا، ششمین دوره رویداد ملی ایدهآرای دامپزشکی (دامتاپ) با معرفی و تجلیل از برترینها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد به کار خود پایان داد.
هیئت داوران از میان این ۱۱ ایده با در نظر گرفتن شاخصهایی مانند نوآوری، جذابیت، شفافیت، قابلیت پیادهسازی و ارزشآفرینی و امکان تجاریسازی، تعداد سه ایده را بهعنوان برگزیده معرفی کردند.
محمدجواد منصوری با ایده سمی ارگانیک برای مبارزه با انگلهای خارجی با بیس تنباکو، مریم مرادمند با ایده دستیار هوشمند دامپزشکی مبتنی بر هوش مصنوعی برای کلینیکهای دام کوچک و زهرا آزادهرنجبر با ایده بیوشیلد دام: پوشش نانو- زیستی فعال برای ایمنسازی سطحی دام و طیور علیه بیماریهای اپیدمیک هر سه از دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد به ترتیب مقامهای نخست تا سوم را به خود اختصاص دادند.
زهرا آزادهرنجبر دانشجوی دکترای دامپزشکی ترم چهار دانشگاه آزاد شهرکرد در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره ایده «بیوشیلد دام: پوشش نانو- زیستی فعال برای ایمنسازی سطحی دام و طیور علیه بیماریهای اپیدمیک» تشریح کرد: ایده بیوشیلد یک پوشش نانو-زیستی سطحی است که برای جلوگیری از ورود و گسترش پاتوژنهای ویروسی، باکتریایی و قارچی در دام و طیور طراحی شده است.
رتبه سوم ایدهآرای دامپزشکی دانشگاه آزاد شهرکرد افزود: این پوشش با استفاده از نانوذرات زئولیت آغشته به عصارههای گیاهی ضدویروس (مثل آویشن و سیر) و پلیمرهای زیستی مثل کیتوسان به صورت اسپری یا حمام قابل استفاده است و بدون نیاز به تزریق، روی پوست یا پر اعمال میشود. این لایه پنج تا هفت روز باقی میماند و بهعنوان یک سد فیزیکی و شیمیایی، مانع از نفوذ عوامل بیماریزا میشود.
وی در تشریح کارکردها و کاراییهای ایده خود بیان کرد: واکنش سریع در برابر بیماریهای اپیدمیک مانند آنفلوانزای پرندگان، تب برفکی، برسلوز و نیوکاسل، اثر فوری پس از استفاده- برخلاف واکسن که نیاز به زمان دارد-، مناسب برای زمانهایی که واکسن هنوز موجود نیست یا ایمنی کامل ایجاد نشده است، قابلیت استفاده در فارمها، قرنطینه، حملونقل دام، نمایشگاهها و شرایط اضطراری، طبیعی، بدون آنتیبیوتیک، بدون باقیمانده دارویی، ایمن حتی برای حیوانات حساس و مکمل واکسیناسیون، قابل استفاده بدون زنجیره سرد یا نیروی متخصص از کارکردها و کاراییهای این ایده است.
خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.
دانشجوی دکترای دامپزشکی دانشگاه آزاد شهرکرد در پاسخ به این پرسش که چه برنامهای برای آینده ایده خود دارید، بیان کرد: تکمیل طرح نمونه و تهیه مدل آزمایشی برای سنجش عملکرد اولی، برقراری ارتباط با اساتید دانشگاه یا مراکز تحقیقاتی به منظور انجام تستهای اولیه، بررسی امکان همکاری با دامپزشکان و صاحبان فارم برای اجرای پایلوت (آزمایشی) در محیط واقعی، در صورت موفق بودن نتایج، پیگیری فرآیند ثبت ایده یا جذب منابع مالی اولی و تحلیل بازار هدف و شناسایی فرصتهای بالقوه برای عرضه این محصول در مقیاس وسیعتر ازجمله برنامههای پیش رو هستند.
این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.