مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی:

اعلام دستاوردهای سازمان دامپزشکی کشور در کنترل و پیشگیری از بیماری‌های دامی

دستاوردهای سازمان دامپزشکی کشور در کنترل و پیشگیری از بیماری‌های دامی اعلام شد.
کد خبر  11277
خبر ویژه

به گزارش فاخته به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر "رضا اسدی" مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی این سازمان در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی سازمان دامپزشکی کشور در خصوص اهم دستاوردهای سازمان طی سال 1402 خورشیدی اعلام کرد: کاهش چشمگیر کانون‌های بیماری و تلفات دامی ناشی از بیماری شاربن در جمعیت دام کشور با اجرای تغییرات اساسی در استراتژی نحوه مبارزه با بیماری در سال ۱۴۰۲ از جمله اقداماتی بود که منجر به این شد که با افزایش ۱۵ درصد پوشش واکسیناسیون دام تعداد کانون‌های بیماری ۳۰ درصد و تعداد تلفات ۶۰ درصد نسبت به سال قبل از آن ( سال 1401) کاهش یابد.

کنترل بیماری تب برفکی و جلوگیری از طغیان بیماری از جمله دستاوردهای دیگری بود که مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور به آن اشاره کرد و افزود: با اجرای برنامه ملی پوشش واکسیناسیون سراسری دام در 2 فاز تابستان و زمستان نسبت به پوشش ۸۰ درصد جمعیت دام روستائی و عشایری بصورت هم زمان اقدام شد که با اجرای سالانه این روند و انجام تشدیدی اقدامات امنیت زیستی و بهداشتی می‌‎توان در چند سال آینده به صورت کامل کنترل کرد . .

دکتر رضا اسدی از کنترل شایسته بیماری آبله گوسفند و بز به عنوان دستاورد دیگر در سال 1402 نام برد که با بهره گیری از نیروهای بخش دولتی و خصوصی بصورت همزمان و نیروهای جهاد دامپزشکی رخ داد.

وی افزود: آبله گوسفند و بز که روند افزایشی در چند سال اخیر را داشت کنترل و کاهش قابل ملاحظه ای داشته است، بطوریکه کانون‌های آبله در سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن کاهش ۷۷ درصدی داشته است.

کنترل کامل بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR)هم دستاورد دیگر سازمان دامپزشکی در خدمت به بهره برداران بوده که دکتر اسدی در این رابطه گفت: با اجرای برنامه راهبردی ملی در چارچوب و همراه با برنامه گلوبال استراتژی جهانی و منطقه ای بیماری مهم PPR کنترل گردید.

و اما کنترل و کاهش تعداد کانون‌های بیماری لمپی اسکین تا حدود ریشه کنی بیماری هم خبر دیگری بود که مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور اعلام و اظهار کرد: با اجرای برنامه سالانه پوشش ۹۰ درصد دام روستائی عشایری واکسیناسیون انبوه ( در چند سال متمادی تعداد کانون بیماری در سال ۱۴۰۱ به ۳۱ مورد و در سال ۱۴۰۲ به ۲۰ مورد رسیده است .

دکتر اسدی افزود: زمان بندی فازهای اجرائی سراسری واکسیناسیون بیماری‌های استراتژیک در کشور با هماهنگی ادارات کل دامپزشکی تغییر یافت و این امر نیز موجب اتفاقات مثبتی گردید.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به وسعت پهنه های جغرافیائی و وجود اقلیم‌های مختلف آب و هوائی در کشور وجود انبوه ۲۰ میلیونی دام کوچ رو و متحرک در کشور لازم بود عملیات برنامه‌های مختلف مراقبت و مبارزه با بیماری‌ها تا حد امکان در نواحی و استان‌های دارای اقلیم مشابه بصورت همزمان صورت گیرد تا ضمن برخورداری از سطوح یکنواخت ایمنی در بازه های زمانی افزایش خطر رخداد بیماری‌ها در جمعیت‌های حساس موجب کاهش کانون این بیماری‌ها گردد.

خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)

دیدگاه خود را در خصوص این گزارش، از قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.

دکتر رضا اسدی در ادامه با اعلام تشکیل و فعال سازی ٦ کمیته ملی تخصصی بیماری‌های دامی تصریح کرد: با نگرش استفاده از پتانسیل‌های علمی کشور در ابعاد دانشگاهی، اجرائی بخش خصوصی و دولتی برای حل مشکلات جاری دامپزشکی و ترسیم نقشه راه برای کنترل هر بیماری این کمیته ها فعال و جلسات ماهانه تشکیل می‌گردد. و البته اجرای برنامه‌های PVM تب برفکی و PVE طاعون نشخوارکنندگان کوچک، اجرای کلاس‌ها و وبینارهای آموزشی در زمینه بیماری‌های مشترک انسان و دام، کاهش 32 درصدی تعداد راکتورهای بروسلوز و کاهش 8 درصدی تعداد راکتورهای سل و افزایش 22 درصدی پوشش واکسیناسیون هاری از دیگر اقداماتی است که مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور به آنها اشاره کرد.

 

خبرهای مرتبط
برچسب ها
آنچه شما گفته اید
  • کامیاب قیصربیگی
    می گوید:
    سلام. لطفا در خصوص وضعیت مایکوپلاسما در جمعیت گاو ،گوسفند و بز در کشور هم توضیح بفرمایید. قابل توجه نیروی امنیتی کشور ،لطفا علل آلودگی واحدهای پرورشی سنتی ،نیمه صنعتی و صنعتی کشور به مایکوپلاسما را جدی بگیرید. متاسفانه سازمان دامپزشکی خطر شیوع بیماری مایکوپلاسما در کشور را نادیده گرفته است . نیک می دانم ،چندین صفحه به پرونده اینجانب اضافه خواهد شد و موجب زحمت ما خواهند شد ،اما جانم فدای وطنم . چو ایران نباشد تن من مباد . روزی بخاطر شیوع مایکوپلاسما در کشور مجبور خواهیم شد ،تمام دامهای کشور را کشتار کنیم .
  • مطلع
    می گوید:
    خیلی خوبه. ولی مشکلات اکیپ های مایه کوب و مصیبت هایی که دارن رو چرا چیزی نگفتید
  • همکار
    می گوید:
    درود بر دکتر اسدی و مدیریت عالی ایشان
  • دکتر رضا اسدی؛ مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور
    می گوید:
    در پاسخ به پیام آقای دکتر کامران قیصر بیگی: در خصوص بیماری در گاو (CBPP) تاکنون بیماری در کشور تایید و یا ردیابی نشده است و گزارش تایید شده ایی نیز از استانها واصل نگردیده است لذا درحال حاضر برنامه سازمان دامپزشکی در خصوص رصد و پایش بیماری برقراری سیستم مراقبت غیر فعال می باشد . منشاء بیماری بیشتر در کشورهای آفریقایی است و در آنجا اندمیک می باشد در مورد بیماری در بزان(CCPP ) در بعضی از مناطق که پرورش بز در انجا رایج است با نوسانات کوتاهی و با تعداد رخداد های اندک بیماری در کشور وجود دارد. بیماری قابل پیشگیری با واکسن است و در شروع واگیری با رعایت موازین بهداشتی قرنطینه ای و درمان مبتلایان تاحدودی قابل کنترل است. در اینخصوص رسما به تمام استانها مکاتبه ایی صورت گرفته و از استانها خواسته شده که در مواجه با موارد مشکوک ضمن ارسال گزارش تمام اقدامات بهداشتی قرنطینه ایی امنیت زیستی را انجام بدهند.
  • کامیاب قیصربیگی
    می گوید:
    سلام.از پاسخ آقای دکتر اسدي تشکر می کنم . آقای دکتر شما بر اساس گزارش بیماری در سامانه Gis سازمان صحبت می فرمایید ،سال گذشته ما قصد گزارش این بیماری در سامانه Gis داشتیم که متاسفانه این بیماری در لیست بیماریهای این سامانه نبود و مراتب کتبی به سازمان گزارش گردیده. این صحبت‌های شما در تاریخ ثبت شد،در حالی که خیلی از فارمهای کشور آلوده به مایکوپلاسما است ،شما بعنوان مسول مستقیم در کشور می فرمایید در آفریقا است و در کشور گزارش نگردیده است . یکی از اشتباهات غیر قابل تصور و نابخشودنی که در کشور صورت گرفته،واگذاری بخش درمان بصورت کامل به بخش خصوصی بوده است ،متاسفانه بیشتر شبیه طنز است ،بخش دولتی که مسول سیاست گذاری کلان است از وضعیت بیماریها در فارمهای کشور بی اطلاع است . یک مثال واضح تب نیل غربی در جمعیت اسب‌های کشور است ، آقای دکتر اسدي لطفا بفرمایید در بخش دولتی چه استان‌هایی این بیماری را گزارش کرده اند و اولین استانی که این بیماری را گزارش و تایید شده توسط موسسه رازی ،کدام استان و چه شخصی بوده است . آیا عدم گزارش بیماری تب نیل غربی در بخش دولتی،دلیل عدم وجود بیماری در کشور است ؟ منتظر پاسخ شما خواهیم بود
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.