چهارشنبه / ۱۹ اردیبهشت / ۱۴۰۳

و باز هم مقایسه ای از سر نا آگاهی!

تعرفه‌های ویزیت بیماران در مقایسه با ویزیت دامی بسیار ناچیز و ناعادلانه به نظر می‌رسد!!! + پی نوشت فاخته

طبق گفته یکی از دامپزشکان هزینه‌های مطب برای دام‌های کوچک بسیار بیشتر از هزینه‌های مطب برای دام‌های بزرگ است. اجاره مطب برای دام کوچک ۱۰۰ میلیون تومان است.
کد خبر  11256
خبر ویژه

به گزارش فاخته، در ادامه مقایسه های سریالی تعرفه های پزشکی با تعرفه های دامپزشکی، این بار پایگاه خبری انتخاب، در گزارشی ناقص، این مقایسه را انجام داد که عینا به شرح زیر منتشر کرده ایم.

میگویند تعرفه‌های پزشکی ناکافی است وگرنه که تعرفه‌های دامپزشکی زیاد نیست. در این گزارش سعی نداریم که تعرفه‌های دامپزشکان را زیر سوال ببریم. قصد ما این است حالا که انجمن صنفی برای دامپزشکان تعرفه‌های واقعی‌تری را تعیین می‌کند. شورای عالی و نظام پزشکی نیزتلنگری بخورد و برای این صنف دست بجنبانند. وقتی بحث تعرفه گذاری به میان می‌آید تنها فکری که به ذهن میاید حق ویزیت است. روزهای  اخیر بنری از تعرفه‌های معاینه و درمان دامپزشکان در فضای رسانه‌ها منتشر که به دنبال آن اعضای این صنف و دامپزشکان واکنش‌هایی را به همراه داشت که در ادامه نقد و بررسی می‌شود. اما آیا دامپزشکان راست میگویند و تعرفه آن‌ها در مقایسه با لوله‌کش و تعمیرکار ساختمان مبلغی نیست؟ آیا تعرفه یکسانی از دارندگان پت در همه‌جا دریافت می‌شود؟

گفته می‌شود تعرفه دامپزشکان بسیار متأثر از  این است که کجای شهر باشد و متراژ مطب چقدر است. عده‌ای از دامپزشکان گفته بودند که اجاره مطب برای دام کوچک ۱۰۰ میلیون تومان است. طبق گفته یکی از دامپزشکان هزینه‌های  مطب برای دام‌های کوچک بسیار بیشتر از هزینه‌های مطب برای دام‌های بزرگ است. همین اختلاف هزینه نیز منجر به دریافت هزینه‌ای متفاوت از دارندگان دام و حیوانات می‌شود.آن‌ها ادعا می‌کنند آماده‌سازی درمانگاه پت  در جای شیک شهرها بالای چند صد میلیون هزینه دارد.

مطب حیوان خانگی نیاز به  رادیولوژی، نوار قلب، میز معاینه، ست جراحی ارتوپدی و… دارد که همین هزینه بالای چند صد میلیون به همراه دارد. اما در مقابل  تجهیزات مطب‌های دام بزرگ یک گوشی پزشکی و ماشین و نهایتاً یک دستگاه سونوگرافی است.

طبق گفته این دامپزشک کلینیک دام کوچک حداقل روزی ۷ میلیون تومان فقط هزینه دارد.و در آخر هم بیان کرد: این تعرفه‌ها اصلاً زیاد نیست حتی با توجه به تعرفه کم هم هست. یک دامپزشک فقط باید ده دقیقه با سگ حرف بزند که سگ اعتماد کند گازش نگیرد . بهترین و شلوغ‌ترین کلینیک‌های دامپزشکی روزانه بیشتر سه تا چهار مریض که ندارند و بیچاره‌ها هزینه چند ده‌میلیونی هم دارند

مگر چند درصد مردم حیوان خانگی دارند که با تعرفه درمان مقایسه می‌کنیم؟
امکانات مراکز دامپزشکی در مقایسه با بیمارستان‌های پزشکی برابر است و ازنظر هزینه‌ها نیز تحت حمایت‌های دولتی یکسانی قرار دارند. یک دامپزشک برای تجهیز یک مرکز حیوان خانگی حداقل  باید بالای ۵ میلیارد هزینه کند تا مرکز قابل قبولی داشته باشد. از طرفی یک پزشک متخصص نیز در همین محدوده هزینه کند و مالیات به نسبت بیشتری را نیز پرداخت کند. ضمن اینکه پزشکان باید روزانه حداقل ۵۰ مریض را ویزیت کنند و با او صحبت کنند و معاینات لازم را انجام دهند تا بتوانند تشخیص درستی را از معاینات خود برای بیمار بگیرند. جالب اینجاست که معاینات بیمار به همین‌جا ختم نشده و اگر بیمار  نیاز به جراحی داشته باشد تازه داستان بیمه و هزینه‌های بیمار شروع می‌شود. و تقریباً تا آخر عمر به او و مراجع قانونی  پاسخگو بود.

 داروسازی نیز بیان می‌کند حدود نیم ساعت برای هر بیمار وقت گذاشته و نحوه مصرف داروهای او را توضیح می‌دهم و هیچ حق مشاوره‌ای دریافت نمی‌کنم درحالی‌که شخصی بیان می‌کرد که سگ اش را به دامپزشکی برده و پس از دو دقیقه معاینه و تزریق یک آمپول ۴۰۰ هزار تومان پول پرداخته کرده است.

چه نهادی تعرفه دامپزشکان را تعیین می‌کند؟
انجمن صنفی مسئولین فنی و ناظرین بهداشتی دامپزشکی استان تهران فرم محاسباتی مخصوصی با توجه مدرک تحصیلی و وضعیت تأهل ، شیفت شب یا روز بودن را تعیین کرده که در میزان دستمزد دامپزشک تأثیر مستقیمی می‌گذارد.

مثلاً شخصی که دامپزشک عمومی است و دریک مرکز نگهداری و پرورش دام در مرکز استان به‌جز کلان‌شهر که روز کار هم  است و متأهل بوده و ۳۱ روز کار می‌کند دارای یک فرند است، حداقل حقوق ۳۸۱,۳۶۰,۴۲۵ ریالی دارد که با حق اولاد و حق مشکن و سایر مزایا ۴۱۶,۵۲۶,۶۰۹ ریال دریافت می‌کند. حداقل حقوق و مزایای دریافتی مسئول فنی (پس از کسر مالیات و ۷% بیمه - بدون عیدی و سنوات) : ۳۴۴,۳۲۷,۱۰۳ ریال خواهد بود. این مبلغ همان‌گونه که ذکر شد با توجه به محل فعالیت و نیز وضعیت مدرک مسئول فنی متفاوت خواهد بود.

فاخته- این اولین بار نیست که چنین مقایسه ای بین دامپزشکان و پزشکان و سطح درآمد آنها رخ می دهد. در گزارشی مشابه (اینجا) به برخی مخاطرات اینگونه قیاس ها که بعضا از سرناآگاهی و بعضا هم از سر عمد و آگاهی تولید می شوند اشاره کردیم. آنچه که در این بین، ضروری است روشنگری اعداد و ارقام تعرفه ها از سوی انجمن های صنفی دامپزشکان است که تا به امروز در دفاع از این موارد و برخورد با این مقایسه ها در فضای مجازی و رسانه ای چیزی ندیدیم. «لوکس» نشان دادن خدمات دامپزشکی، پیام غیر ضروری بودن این خدمات را در پی داشته و رفته رفته ضرورت این خدمات رو به فراموشی سپرده می شود. انجمن های صنفی دامپزشکی به هوش باشند، بازی خطرناکی علیه دامپزشکان و فعالیت های کلینیکی این حرفه شروع شده و انگار قصد راندن اقدامات دامپزشکی به روستاها عزمی جدی است که همه جانبه و حتی در این قیاس ها در حال قوت گرفتن است!

 

خبرهای مرتبط
برچسب ها
آنچه شما گفته اید
  • سیمین
    می گوید:
    هر دو گزارش رو خوندم. درست گفتید. انگار عمدی در کار هست
  • drvet
    می گوید:
    اون از مسئول فنی ها. این از اکلینیک ها. واقعا چی می خوان از ما دامپزشکا؟
نظرات
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر
ورودی نامعتبر

این پایگاه خبری بر اساس مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت است. این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و هر گونه برداشت از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

تمامی حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی فاخته محفوظ است.