قالب وردپرس درنا توس
خانه / پیشنهاد سردبیر / ۶۰ درصد قیمت گوشت به جیب دلالان می رود

۶۰ درصد قیمت گوشت به جیب دلالان می رود

مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران ایران گفت: بررسی ها نشان می دهد از زمانی که دام از دست دامداران خارج می شود تا به دست مصرف کننده نهایی برسد ۶۰ درصد افزایش قیمت پیدا می کند که به جیب حلقه های واسط و دلالان می رود.

به گزارش فاخته، سعید سلطانی سروستانی در گفت و گو با ایرنا، افزود: با وجود اینکه بخشی از گرانی قیمت دام زنده و گوشت قرمز به نوسان نرخ ارز، افزایش روزافزون قیمت نهاده های دامی و رشد هزینه های تمام شده تولید برمی گردد اما حضور حلقه های واسط و دلالان در فرایند خرید دام زنده تحت عنوان (چوب دار)، کشتارگاه ها و شبکه های توزیع عوامل اصلی گرانی نرخ گوشت تولید داخل است.
وی اظهارداشت: با وجود کاهش قیمت دام زنده داخلی به نرخ متوسط کیلویی ۳۶ هزارتومان، قیمت هرکیلوگرم لاشه با ۱۰درصد سود برای دامداران حداکثر ۷۰ هزار تومان تمام می شود بنابراین هر کیلوگرم از این گوشت باید با قیمت ۸۵ هزارتومان به دست مصرف کننده نهایی برسد که هم اکنون با قیمت بین ۱۱۰ تا ۱۳۰ هزار تومان عرضه می شود.

* نهاده های دامی در دست عوامل وارد کنندگان است 
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران تصریح کرد: با وجود اینکه شرکت پشتیبانی امور دام کشور بخشی از نهاده های مورد نیاز صنعت دامداری و دامپروری کشور را تامین می کند، تولیدکنندگان ناچارند بخش عمده نهاده های مورد نیاز تولید را از بازار تامین کنند که امروز قیمت هر کیلوگرم جو به دو هزار تومان، ذرت دامی دو هزار تومان و کنجاله سویا به بیش از پنج هزار تومان رسیده است.
وی افزود: نهاده های دامی مورد نیاز کشور با ارز رسمی ۴۲۰۰ تومانی تامین و توسط بخش دولتی و خصوصی به کشور وارد می شود، اما محصول به دست تولید کنندگان نمی رسد تا جایی که تولید کننده سه ماه قبل پول نهاده ها را در اختیار وارد کننده بخش خصوصی قرار داده اما هنوز محصولی به دستش نرسیده است.
وی با بیان اینکه واردکنندگان، نهاده های دامی را به کشور وارد و در اختیار عوامل خود قرار می دهند گفت: به نظر می رسد دولت باید با تشدید کنترل ها به این موضوع هر چه سریعتر رسیدگی کند تا تولیدکنندگان دچار مشکل نشوند.
سلطانی سروستانی ادامه داد: لازم است در این شرایط دولت تشکل ها را به رسمیت بشمارد و از پتانسیل این بخش با حذف حلقه های واسط و دلالان در تزریق نهاده های دامی و توزیع گوشت قرمز در کشور بهره مند شود تا محصول با قیمت مناسبی به دست مصرف کنندگان برسد.
به گزارش ایرنا، طبق آمارها سال گذشته نزدیک به ۸۹۵ هزارتن گوشت قرمز در کشور تولید و بیش از ۱۶۰ هزارتن گوشت قرمز وارد کشور شده است.
سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور ۱۲٫۴ کیلوگرم است.
براساس مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار برای ماه مبارک رمضان نیز پنج هزارتن گوشت قرمز مخلوط منجمد با قیمت ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان در طرح ضیافت توزیع می شود.

مطلب پیشنهادی

دامداری که همسایگانش را عاصی کرده

ارتقای یک واحد دامداری سنتی به قالب صنعتی در داخل بافت مسکونی روستای توبُن از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *